Het perfecte plaatje: SRS integreert Payconiq QR-code-sticker betalen

| Payconiq | 4 min | 29 oktober 2020 19:42
Copyright: Payconiq
  • Payconiq QR-code-sticker direct gekoppeld aan kassasysteem
  • Sneller en makkelijker betalen
  • Hygiënisch mobiel betalen: scan de QR-code van veilige afstand
  • Geen betaalpas nodig
  • Betalen en punten sparen in één handeling
SRS en Payconiq maken mobiel betalen bij retailers nóg makkelijker én veiliger. De specialist in betaalsystemen voor fashion retailers maakt bekend dat nu ook de QR-code-sticker van Payconiq geïntegreerd is in het kassasysteem van SRS. Dit betekent dat SRS-klanten per direct de QR-sticker van Payconiq kunnen aanvragen. “Bij betalen komt er geen pas meer aan te pas. De hele wereld is tegenwoordig mobiel en ook betalen doen we steeds vaker met onze telefoon.”

SRS (Specialist Retail Systems) ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor retailers in mode, schoenen, lingerie en sport. “We helpen bedrijven het beste uit zichzelf te halen door het bieden van een complete kassa-oplossing, inclusief voorraadbeheer, backoffice, verkoopinformatie en talloze andere functionaliteiten”, vertelt Mario Koster, commercieel directeur van SRS. “Klanten krijgen onbeperkt toegang tot onze online omgeving en alle tools, zodat zij profiteren van een complete oplossing en onbelemmerd blijven innoveren en groeien.”

“Doordat we koppelingen direct en vooral eenvoudig kunnen toevoegen aan het online systeem, zijn alle upgrades direct beschikbaar voor alle SRS-klanten. Zo ook de oplossing voor het QR-code-sticker betalen van Payconiq”, gaat Koster verder. “Payconiq biedt een waardevolle toevoeging op bestaande betaalsystemen. Tegenwoordig doen we alles met onze mobiel, ook betalen met de smartphone wordt steeds populairder. Wij bieden retailers nu de mogelijkheid QR-code betalen ook aan te bieden via deze unieke sticker-oplossing.”

Hoe het werkt

De QR-sticker van Payconiq wordt door de winkelier op de toonbank of bij de kassa geplaatst. Kiest de klant voor Payconiq als betaalwijze, dan wordt alle betaalinformatie met één druk op de kassa knop aan de sticker gekoppeld. De klant scant de QR-code en bevestigt de betaling. “Er komt geen pas meer aan te pas”, zegt Viola de Bruijn van Payconiq. “Daarnaast zijn bedrijven niet langer afhankelijk van hardware en wordt de betaalflow versoepeld, omdat er minder handelingen nodig zijn en iedereen toch zijn smartphone op zak heeft.”

Met de Payconiq QR code sticker zetten we opnieuw een stap naar het betalen van de toekomst. “We merken dat de vraag naar QR-code betalen in de markt groeit”, vult Koster aan. “Zowel bezoekers van winkels als onze klanten zelf zien de toegevoegde waarde van deze slimme, snelle en ook hygiënische manier van betalen. De QR-code is namelijk van veilige afstand te scannen, zeker in deze tijd een verantwoorde betaaloplossing. Daarnaast gaat Payconiq nét dat stapje verder om de betaal beleving te verbeteren en vooral makkelijker te maken. Zo kunnen wij onze klanten een nieuwe manier van betalen aanbieden, ter versterking en ondersteuning van de bestaande en bekende betaaloplossingen.”

QR-code beter begrepen

De Bruijn: “De QR-code bestaat al zó lang en toch leren we pas nu wat de mogelijkheden écht zijn. Denk aan bestellen via QR-code, QR-code-registratie bij een bezoek aan een restaurant en natuurlijk betalen door het scannen van een QR-code. Ook SRS erkent en herkent de groei van QR-code betalen. We zijn dan ook blij dat we betalen met de QR-code-sticker succesvol hebben kunnen integreren binnen het SRS-kassasysteem, een Payconiq-partner van het eerste uur.”

Inmiddels maken verschillende Payconiq-retailers optimaal gebruik van de omni-channel betaaloplossing. Zo kunnen klanten van bijvoorbeeld Jeans Centre, Suitable en The Little Green Bag zowel in de webshop als in de fysieke winkel betalen met de Payconiq-app. Bij deze (web)winkels kun je ook ippies sparen en met Payconiq heb je maar één handeling nodig voor het betalen en de ippies sparen. De Bruijn: “Door met Payconiq te betalen spaar je meteen ook ippies en spaar je voor bijvoorbeeld korting bij The Little Green Bag of voor een cadeaubon van o.a. Bol.com en Coolblue. Zo wordt shoppen niet alleen makkelijker, maar ook leuker! Daarnaast geldt nu onze actie voor bedrijven: geen transactiekosten in 2020.”

‘De betaalmogelijkheid Payconiq is voor The Little Green Bag een goede aanvulling. Het betalen door middel van een mobiele app brengt eenvoud en gemak met zich mee voor onze klanten. Door met Payconiq te betalen, spaar je tegelijkertijd bij iedere aankoop gratis ippies waarmee jij iets leuks in onze webshop kunt kopen. En wij verzekeren je; de ippies zullen zeker goed van pas komen!’, zegt Marit van de Poll vanThe Little Green Bag.

‘Met Payconiq kunnen klanten gemakkelijk en snel mobiel betalen mobiel in onze winkels of online. We krijgen regelmatig positieve reacties vanuit onze klanten dat we deze moderne betaalmethodiek aanbieden. Doordat klanten nu automatisch ippies sparen vormt dat een mooie loyaliteit naar onze klanten.’, zegt Pieter-Jan Schutte van Suitable.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Payconiq
Payconiq gelooft dat iedereen overal met een telefoon moet kunnen betalen. Inmiddels doe je bijna alles met je telefoon, dus waarom ook niet betalen? Payconiq maakt mobiel betalen mogelijk via QR-code, met als ambitie het meest gebruikte en veelzijdige mobiele betaalplatform te worden. Payconiq is een gezamenlijk initiatief van Europese grootbanken, waaronder ING, Rabobank, ASN Bank, RegioBank, SNS, KBC en BNP.
Meer over Payconiq
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.