Printen op rolmedia met nieuwe Ricoh Pro™ TF6251 hybride UV-flatbedprinter

| Ricoh | 3 min | 30 oktober 2020 11:57
Copyright: Ricoh
Printbedrijven kunnen nu met de Ricoh Pro TF6251 hybride UV-flatbedprinter profiteren van hoge flexibiliteit voor printproductie op rolmedia en stijve media.

Voortbouwend op het succes van de Ricoh Pro TF6250 ondersteunt het nieuwe all-in-one hybride systeem veelzijdige productie van een ruimere keuze aan applicaties voor de sign & display-, industriële, grafische en interieurdecoratiemarkten. Tegelijkertijd levert het systeem een hoge productiviteit dankzij de 12 Ricoh inkjetprintkoppen. Op de compacte printtafel van 2,5 m x 1,3 m maken de printkoppen bij flatbedprinten snelheden tot 116 m² per uur mogelijk in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Voor rol-naar-rol printen haalt het systeem snelheden tot 67 m² per uur in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Andere ingebouwde troeven van de printer zijn de uitstekende beeldkwaliteit en de uitzonderlijke betrouwbaarheid.

Voordelen

De combinatie van bewezen technologie en toonaangevende inkjetkwaliteit levert printbedrijven meerdere voordelen op, zoals:
  • Een hybride oplossing voor stijve en flexibele ondergronden die productie van een breder scala aan applicaties ondersteunt op één en hetzelfde systeem.
  • Eén systeem met een kleiner vloeroppervlak dan twee afzonderlijke systemen, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook besparingen op energieverbruik en inkt.
  • Keuze uit twee soorten inkten: Ricoh DG130 veelzijdige UV-inkt met een hoge hechting en Ricoh GP120 grafische UV-inkt (alleen voor rol-naar-rol) met een hoog kleurbereik en dus een extra grote flexibiliteit.
  • De mogelijkheid om te printen op stijve platen tot 11 cm dik om het dienstenaanbod uit te kunnen breiden.
  • Snellere droging en lager energieverbruik, dankzij Ricoh LED-lampen om tijd en geld te besparen.
  • Lage printtemperatuur om te zorgen voor voorzichtige behandeling van het printsubstraat.
  • Laag energieverbruik voor extra milieubewuste en rendabele productie.
  • Greenguard gecertificeerde inkten ter ondersteuning van een duurzame aanpak.
De operator geniet van een maximale productiviteit dankzij de eenvoudig te bedienen, geüpdatete gebruikersinterface van de Ricoh Pro TF6251. De interface maakt lastminuteaanpassingen mogelijk en vereenvoudigt de bediening dankzij mogelijkheden zoals automatische materiaaldiktedetectie.

Efficiënt printen

Het grote voordeel ten opzichte van het vorige model is dat dit systeem een roloptie heeft. In deze flatbed printer voor plaatmateriaal kunnen ook rollen – denk hierbij aan folies of textiel – geplaatst worden. Hierdoor kun je met één printsysteem zowel stijve als flexibele ondergronden bedrukken. Deze efficiënte printer zorgt ervoor dat de kleuren op beide ondergronden overeenkomen, doordat ze door dezelfde printer met dezelfde inkt geprint worden.

De efficiëntie wordt verder versterkt door ColorGATE Productionserver Select. Gebruikers profiteren van een consistente en voorspelbare kleurenoutput en steunkleurondersteuning voor een optimale klanttevredenheid. Daarnaast halen ze ook voordeel uit de container- en tilingfuncties en de procesautomatisering. De Adobe PDF Print Engine speelt een sleutelrol in de uitstekende prestaties.

Veelzijdige productie

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland, zegt: “Ricoh heeft deze flexibele oplossing ontwikkeld als antwoord op productiebehoeften van klanten. Deze nieuwe aanwinst in ons portfolio komt nu als geroepen. In de huidige pandemie streven bedrijven er meer dan ooit naar manieren te vinden om hun diensten verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd willen ze hun concurrentiekracht en aanpassingsvermogen handhaven. De Pro TF6251 combineert onze marktleidende expertise op het gebied van inkjettechnologie met onze bewezen flatbed- en roll-to-roll mogelijkheden. Het resultaat is een uiterst veelzijdige oplossing als antwoord op de uitdagingen van dit moment. Dit systeem maakt extra printtoepassingenmogelijk voor printbedrijven die steeds creatiever willen worden met de diensten die ze leveren en de markten die ze bedienen.”

De Ricoh Pro TF6251 is in Europa beschikbaar vanaf 1 januari 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ricoh
Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.