Blammo, Logitech G en Blue Microphones kondigen de tweede editie van de Dutch Stream Awards aan

| Logitech | 3 min | 30 oktober 2020 17:14
Copyright: Logitech
  • Publiek stemt via www.dutchstreamawards.nl op de beste streamprofessionals en de beste opkomende streamtalenten
  • Beste nieuwkomer maakt kans op jaarcontract van Blue Microphones om verder te professionaliseren
Blammo, Logitech G en Blue Microphones hebben vandaag de tweede editie van de Dutch Stream Awards (DSA) aangekondigd. De DSA beloont de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2020 maakten. Op maandag 2 november start de eerste stemronde en de uitreiking van de DSA wordt op woensdag 2 december live uitgezonden op Twitch.tv.

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Zo heeft Twitch.tv meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.

De DSA bestaat uit twee stemrondes en een liveshow waarin de awards worden bekendgemaakt en uitgereikt. De eerste stemronde begint op maandag 2 november en in deze ronde worden de nominaties bepaald. De tweede en laatste stemronde start op 23 november en deze ronde bepaalt de winnaars. Er worden in totaal tien awards uitgereikt:
  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Team (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
  • Beste Nieuwkomer - Powered by Blue Microphones (publiek)
  • Beste Productie - Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)

Beste Nieuwkomer

De Dutch Stream Awards wordt mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones. “Miljoenen Nederlanders kijken maandelijks naar een gamestream op platformen als Twitch en YouTube,” aldus Jascha Wagenaar, Marketing Manager Streamers & Creators bij Logitech Benelux. “Het is een grote en sterk groeiende entertainmentvorm, en met onze merken en kwalitatieve producten helpen we streamers om hun content naar een hoger niveau te tillen.”

Om de vele opkomende streamtalenten een kans te bieden om door te breken naar de top is dit jaar de nieuwe categorie Beste Nieuwkomer toegevoegd. Na de eerste stemronde zal Radio 538-DJ en Twitch-streamer Daniël Lippens de drie genomineerden bezoeken om hun streamsetup te upgraden met een set professionele streamproducten van Logitech G en Blue Microphones ter waarde van meer dan €1.000. De uiteindelijke winnaar ontvangt een jaarcontract van Blue Microphones, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren.

Beste Productie

Ook nieuw dit jaar is de award voor de Beste Productie. Deze prestigieuze award is in het leven geroepen om te kunnen bepalen wie op technisch vlak de best geproduceerde streams maakt. Een onafhankelijke jury bestaande uit diverse professionals uit de film-, stream- en gamesindustrie zullen streamers onder andere beoordelen op de kwaliteit van video, audio, stream-integraties, splash screens, chatbots, en dergelijke.

In 2019 volgden ruim 250.000 gamers de stemming en prijsuitreiking in de Jaarbeurs. Populaire streamers als Royalistiq (832.000 volgers), Puxque (67.000 volgers), Morrog (106.000 volgers) en het collectief Lekker Spelen (117.000 volgers) wonnen er een award.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Logitech
Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.