Omron verhoogt productiviteit met Sysmac Studio 3D Simulation Integrated Development Environment

Logica, motion, robotica, HMI, vision, detectie, veiligheid en 3D-simulatie zijn allemaal geïntegreerd in één platform

| Omron | 2 min | 02 november 2020 12:55
Copyright: Omron
De geüpdatete Sysmac Studio 3D Simulation Integrated Development Environment (IDE) van OMRON, inclusief 3D-simulatie, integreert en verifieert de bewegingen van robots en randapparatuur. Het kan de gehele infrastructuur of faciliteit digitaal reproduceren om de werking met dezelfde nauwkeurigheid te verifiëren als die van een werkelijke machine. Dit helpt bedrijven om nieuwe efficiënties in hun processen en productiecapaciteit te introduceren.

De IDE vergemakkelijkt het ontwerp door middel van voorafgaande verificatie. Het maakt gebruik van simulaties die voldoen aan de behoefte aan snelle veranderingen in productievestigingen; kortere levertijden voor de ontwikkeling van apparatuur; uiterst nauwkeurige assemblage; en gelijktijdige start van productielijnen op meerdere locaties.

De nieuwe Sysmac Studio 3D Simulation kan worden aangeschaft door eenvoudigweg optionele licenties voor simulatiefuncties toe te voegen aan de Sysmac Studio-programmeersoftware van OMRON's vooraanstaande NJ/NX Series automatiseringscontrollers.

"Conventionele simulators maken gebruik van speciale software. Deze simulators zijn vaak duur en vereisen specialistische expertise. Als de software anders is dan de controller, is het moeilijk om de simulatieresultaten af te stemmen op de feitelijke werking van de machine," aldus Josep Lario, EMEA Product Marketing Manager voor software, IPC en visualisatie bij OMRON.

Hij concludeert: "Dit is de eerste IDE in de industrie die robots en andere randapparatuur in één enkele bewerking controleert en verifieert. Dit verhoogt de efficiëntie en verkort de tijd die nodig is om de productiecapaciteit van de apparatuur, het opstarten en de aanpassingen te bevestigen."

Belangrijkste kenmerken:
  • Eén softwarepakket voor motion, logica-sequencing, veiligheid, aandrijvingen, vision en HMI
  • Volledig in overeenstemming met de open standaard IEC 61131-3
  • Ondersteunt ladder-, structured text- en in-line ST-programmering met een uitgebreide instructiesetCAM editor voor eenvoudige programmering van complexe motion-profielen
  • Eén simulatietool voor besturing en motion control in een 3D-omgeving
  • Geavanceerde beveiligingsfunctie met 32-cijferig beveiligingswachtwoord

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Omron
Omron Corporation is met zijn kerntechnologie 'Sensing & Control + Think' toonaangevend op het gebied van automatisering. Omron is in een breed spectrum van markten actief, van industriële automatisering en elektronische componenten tot automotive-elektronica, sociale infrastructuur-systemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Omron ondersteunt fabrieksinnovatie in de industriële automatisering met geavanceerde automatiseringstechnologie en -producten, en een uitgebreide klantenondersteuning. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan een betere maatschappij.
Meer over Omron
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.