W&O Supply geeft klanten in maritieme sector inzicht in supply chain met Mendix low-code oplossing

| Mendix | 4 min | 2 november 2020 16:35
Copyright: W&O
W&O Supply, wereldwijde maritieme distributeur en onderdeel van Pon Holdings BV, heeft het low-code platform van Mendix gebruikt om ‘Insighter’ te ontwikkelen. Dit op maat gemaakte orderbeheer- en volgsysteem creëerde W&O voor scheepsbouwer Austal USA. Insighter automatiseert en stroomlijnt het gehele inkoopproces, van de eerste offerteaanvraag tot de uiteindelijke levering van de bestelling op de scheepswerf.

Insighter vervangt de stroom van e-mails, telefoontjes en sms-berichten die traditioneel gepaard gaan met productaanvragen, door een krachtige en eenvoudige digitale applicatie die de workflow ondersteunt voor zowel Austal als W&O. Insighter beheert de volledige documentenstroom en biedt realtime inzicht in de status en locatie van elk product dat in bestelling is en brengt de klant automatisch op de hoogte van belangrijke zaken in het leveringsproces.

Levertijd onderdelen tot 15% verkort

Dankzij de efficiëntere organisatie, soepele processen en uniforme communicatie, kunnen zowel W&O als Austal de tijd en middelen die overblijven nu aan andere activiteiten besteden. Voorheen werd er dubbel werk uitgevoerd bij het opsporen van verstuurde onderdelen, omdat de systemen van beide partijen niet met elkaar communiceerden. W&O schat dat met Insighter de levertijden van onderdelen met 10% tot 15% kunnen worden verkort. Als erkenning voor het succes en de impact van de Insighter-oplossing ontving W&O de Austal USA 2020 Supplier Innovation Award.

Austal is èèn van de hoofdaannemers, ontwerper en ontwikkelaar van zowel commerciële schepen als vaartuigen voor defensie. Zo ontwikkelde Austal het ‘Littoral Combat Ship’ (LCS) voor de Amerikaanse marine. W&O levert onderdelen voor de LCS en andere Austal scheepsbouwprojecten. Samen met verschillende IT-teams van Pon en Mendix-partner Timeseries ontwikkelde W&O de Insighter low-code applicatie. Low-code is een visuele benadering van applicatieontwikkeling waarmee developers met verschillende ervaringsniveaus applicaties voor web en mobiel kunnen maken, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica via een grafische gebruikersinterface.

"Op scheepswerven wordt met zeer geavanceerde technologie gewerkt en er is vaak veel aandacht voor het verbeteren van de communicatie met leveranciers”, zegt Valeria Jackson, senior director information technology and business solutions bij W&O Supply. “Op elke plek met stand-alone systemen is er dubbel werk om de communicatiestromen met elkaar te verbinden. De Insighter-app gebouwd met Mendix centraliseert de communicatie en vergroot de zichtbaarheid van de supply chain. Daarmee wordt een groot probleem voor beide partijen opgelost.”

Design thinking

Het developmentteam van W&O gebruikte design thinking en customer journey mapping om de co-creatie van Insighter te vereenvoudigen. Volgens Jackson was de mogelijkheid om de applicatie in korte tijd af te stemmen op de customer journey, met behoud van flexibiliteit om aanpassingen aan te brengen, een belangrijke reden om voor het Mendix-platform te kiezen.

Jackson: “Toen we met ons team en onze collega's bij Pon om de tafel gingen en de eisen werden bepaald, keek iedereen elkaar aan en zei: 'Dit is perfect voor Mendix.' We kijken uit naar het moment dat we dit product op kunnen schalen naar onze andere klanten, zodat we hen ook deze toegevoegde waarde kunnen bieden.”

"De samenwerking met onze leveranciers is cruciaal, dus wanneer we aan een innovatieproject beginnen, is het essentieel dat we de juiste partner kiezen”, zegt Bill Rebarick, vice-president supply chain management bij Austal USA. “De samenwerking met W&O resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de communicatie; met name in de mogelijkheid om offertes en updates van de leveringsstatus te verkrijgen. De portal stelt zowel W&O als Austal in staat om informatie in te voeren en op te halen, die anders via e-mail of mondeling gecommuniceerd werd - en dat leverde soms problemen op. Austal blijft innoveren, dus we waarderen partners die met ons meegroeien, zodat we onze klanten beter van dienst kunnen zijn."

W&O Supply gebruikt nu het Mendix-platform om apps te maken, die vergelijkbare voordelen bieden op het gebied van communicatie en supply chain management voor zijn andere klanten.

“W&O en Austal profiteren van twee van de sterke punten van het Mendix-platform: samenwerking en snelheid”, zegt Rohit Tangri, Global Vice President, Industry Solutions bij Mendix. “Binnen een week een werkende app bedenken en de klant erbij betrekken is een ware succesformule. Geef zowel de business users als het developmentteam een taal die ze allebei spreken en tools die ze beide kunnen gebruiken, dan is de kans om tot een perfecte oplossing te komen erg groot.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.