Fortinet lanceert FortiGate 2600F firewall met speciale SPU’s

Nieuwe firewall van Fortinet combineert netwerk- en beveiligingstechnologie om hybride datacenters en multi-cloudomgevingen te beschermen

| Fortinet | 4 min | 03 november 2020 11:58
Copyright: Fortinet
Fortinet® , wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van de FortiGate 2600F. Deze nieuwe firewall biedt door de beveiliging aangestuurde netwerkbescherming. Organisaties kunnen hiermee bescherming bieden voor diverse netwerkranden, zoals die van hybride datacenters en multi-cloudomgevingen, en grote aantallen thuiswerkers beschermen.

De FortiGate 2600F wordt van kracht gezien door de NP7 en CP9. Dit zijn speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units (SPU’s). De firewall kan daarmee tot tien keer hogere Security Compute Ratings bieden dan die van concurrerende firewalls. De FortiGate 2600F kan grote ondernemingen op die manier aan passende ondersteuning helpen voor toepassingsscenario’s zoals:
  • Snelle verbindingen met de cloud: De FortiGate 2600F zorgt voor uiterst veilige en extreem snelle verbindingen met de cloud. Hij kan zakelijke datacenters met diverse cloud-omgevingen verbinden, zodat organisaties effectief gebruik kunnen maken van cloud-oplossingen voor de analyse van big data.
  • Bescherming van elke netwerkrand, ongeacht de schaal: De FortiGate 2600F biedt diepgaand inzicht in het netwerkverkeer met SSL-inspectie (met inbegrip van TLS1.3). De firewall detecteert cyberbedreigingen en het gebruik van ongemachtigde applicaties. Hij beschermt het dataverkeer dat hybride datacenter-omgevingen verloopt om grip op externe risico’s te bieden. Dankzij het gebruik van hardwareversnelling voorkomt de FortiGate 2600F dat (Distributed Denial of Service)-aanvallen via IPv4- en IPv6-verkeer IT-services platleggen.
  • Flexibele ondersteuning voor grote aantallen thuiswerkers: De FortiGate 2600F is gebouwd op flexibiliteit en kan daarmee ondersteuning bieden voor grote aantallen thuiswerkers die gelijktijdig online gaan. De firewall monitort de integriteit van gevoelige bedrijfsgegevens en waarborgt de geheimhouding tijdens de overdracht in aanvulling op de bestaande beveiligingsmechanismen van bedrijven. De FortiGate 2600F biedt gemiddeld negen keer snellere IPsec VPN-verbindingen om de uptime van bedrijfsprocessen te waarborgen.
  • Vereenvoudigde beveiligingsprocessen en een hogere ROI: Volgens een recente enquête door Fortinet maakt bijna 70% van alle besluitvormers op het gebied van cybersecurity zich zorgen over bedreigingen door insiders. De FortiGate 2600F verenigt netwerksegmentatie, SD-WAN en firewallfunctionaliteit binnen één ruimtebesparende oplossing. De firewall helpt bedrijven met het vereenvoudigen van beveiligingsprocessen en het realiseren van een hogere ROI. Hij verkleint daarnaast het aanvalsoppervlak door middel van segmentering en beschermt data en bedrijfsapplicaties met behulp van speciale, door AI en machine learning ondersteunde diensten van FortiGuard Labs. De firewall maakt hadwareversnelde VXLAN-segmentatie mogelijk ten behoeve van veilige en supersnelle communicatie binnen hybride IT-omgevingen die gebruikmaken van Virtual Extension LAN (VXLAN).

FortiGate 2600F versus concurrerende oplossingen

Hieronder wordt een vergelijkend overzicht getoond van de prestaties van de best verkopende netwerkfirewalls en de FortiGate 2600F. Security Compute Rating is een benchmark die in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor aangeeft hoe de FortiGate binnen diverse categorieën presteert ten opzichte van het branchegemiddelde voor firewalls in dezelfde prijsklasse.

1) NSS Labs NGFW 2019 Performance Comparative Report

Ondersteund door Security-Driven Networking en de Fortinet Security Fabric

De security processing units (SPU’s) van Fortinet, waaronder de NP7 en CP9, zijn speciaal ontwikkeld voor het verhogen van het prestatievermogen en de snelheid, schaalbaarheid, efficiëntie en toegevoegde waarde van de oplossingen van Fortinet. Ze optimaliseren de gebruikservaring, nemen minder ruimte in beslag en verbruiken minder energie. De oplossingen van Fortinet, waaronder de FortiGate 2600F, voorzien in security-driven networking en worden ondersteund door de Fortinet Security Fabric. Dit platform combineert netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om integrale bescherming te bieden van omgevingen op locatie en in de cloud, met inbegrip van gevirtualiseerde omgevingen.

Vincent Zeebregts, Country Manager Fortinet Nederland: “Bedrijven voeren het tempo van digitale innovatie op, maar moeten tegelijkertijd hun kantoorpersoneel en grote aantallen thuiswerkers veilig zien te houden. Met het oog op deze complexiteit is het van cruciaal belang om te beschikken over cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit. De door de beveiliging aangestuurde netwerkaanpak van Fortinet versnelt de convergentie van netwerktechnologie en cybersecurity. Bedrijven kunnen daarmee de netwerkrand beschermen van hun datacenter, WAN en multi-cloudomgeving met één netwerkfirewall.”

Aanvullende informatie

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.