Siemens kondigt overname Culgi aan

Aanwinst voegt multiscale chemistry modeling toe aan Xcelerator

| Siemens | 2 min | 03 november 2020 12:55
Copyright: Siemens
  • Siemens gaat de eerste geïntegreerde multiscale oplossing voor ‘soft matter’ in de industrie, integreren in het Simcenter-portfolio
  • Overname van Culgi’s technologie maakt performance gedreven optimalisatie van geavanceerde materialen mogelijk, in discrete- en process manufacturing sectoren
Siemens kondigt de overname aan van het Leidse Culgi, een softwarebedrijf dat computerchemie-oplossingen maakt, met een focus op multiscale simulaties in de procesindustrie. Culgi wordt onderdeel van Siemens Digital Industries Software, waar de technologiëen van Culgi nieuwe simulatiemogelijkheden toevoegen aan het Xcelerator™ portfolio, met quantum- en moleculaire chemiemodellen die naadloos aansluiten op de ’continuum approach’ van de Simcenter™ STAR-CCM+™ software.

Deze unieke engineering workflow kan kosten significant verlagen en innovatie versnellen in de materialen en procesindustrieën, en zo de mogelijkheden voor product- en procestransformaties vergroten.

Jan Leuridan, Senior Vice President Simulation & Test Solutions bij Siemens Digital Industries Software: “Innovatie in soft materials engineering begint op quantum- en moleculaire niveaus. Met Culgi-technologie als onderdeel van het Simcenter-portfolio krijgen proces-engineers toegang tot een digital twin die modelling op micro-, meso-, en macro-schaal combineert. Dit maakt het mogelijk het gebruik van geavanceerde materialen in een ontwerp, in de context van product performance, te testen. We zijn er trots op het team van Culgi bij Siemens te verwelkomen.”

De overname van Culgi bouwt verder op Siemens’ acquisitie van MultiMechanics, in november 2019. Die overname voegde de mogelijkheid toe om efficiënte voorspellingen omtrent eigenschappen en gedrag van vaste materialen te doen aan het Simcenter™-portfolio. Met Culgi’s soft material simulaties erbij biedt Simcenter nu een unieke, geïntegreerde CAE-oplossing die performance gedreven optimalisatie van geavanceerde materialen mogelijk maakt.

Johannes Fraaije, CEO bij Culgi en professor aan de Universiteit van Leiden: “We kijken uit naar de samenwerking met Siemens en om mee te bouwen aan de toekomst van simulatiesoftware. Het virtueel testen van nieuwe materialen, in een vroeg stadium van de ontwikkeling, is essentieel voor de digitale transformatie van de chemische industrie. Met de integratie van Culgi’s moleculaire simulatiesoftware en diensten in het Simcenter-portfolio, bieden we engineers een extra mogelijkheid om materialen effectief en efficiënt te testen. Zij hebben straks inzicht in de eigenschappen van de materialen over de hele value chain, van opstart tot procesontwikkeling, en van het logistieke proces tot en met de marktanalyse.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.