Lumen automatiseert aanpak van DDoS-aanvallen

Meldingen nemen wereldwijd sinds juli toe met maar liefst 1200%

| Lumen | 3 min | 3 november 2020 14:58
Gewaardeerd
Afbeelding: DDoS aanvallen nemen wereldwijd enorm toe | Copyright: Lumen
Cybersecurity-deskundigen zagen de afgelopen maanden een forse toename van geavanceerde distributed denial of service (DDoS)-aanvallen. Deze gebeurtenissen kostten bedrijven gemiddeld 188.000 euro, dus snel reageren is belangrijker dan ooit.

In reactie op deze alarmerende stijging geeft Lumen Technologies aanzienlijke upgrades aan zijn toonaangevende DDoS Mitigation Service. Deze nieuwe functies – die nu op aanvraag kunnen worden geactiveerd – helpen klanten hun essentiële webgebaseerde toepassingen en apps beter te beschermen en verminderen het risico op bijkomende schade tijdens aanvallen.

De nieuwe DDoS-mogelijkheden van Lumen omvatten:
  • Rapid Threat Defense: Deze op software gebaseerde, geautomatiseerde detectie- en reactiedienst herkent automatisch en blokkeert onmiddellijk kwaadaardige entiteiten zoals DDoS-botnets. Klanten zijn zo beter beveiligd – zelfs tegen nieuw ontdekte en zich ontwikkelende bedreigingen. Rapid Threat Defense maakt gebruik van informatie over bedreigingen, ontwikkeld door Black Lotus Labs, Lumen's onderzoeks- en reactieteam voor bedreigingen. Lumen heeft een van de grootste IP-backbones ter wereld, waardoor Black Lotus Labs optimaal zicht heeft om aanvallen in het vroegste stadium te ontdekken en te blokkeren – zelfs voordat ze de applicaties van klanten bereiken.
  • Three-Tiered Scrubbing Architecture: Lumen gelooft dat intelligente platforms effectiever zijn in het beperken van bedreigingen in een datacenter dan enkel capaciteitsbenaderingen. Daarom ontwikkelde het bedrijf een eigen, drieledige scrubbingbenadering die gebruik maakt van next-gen-technologie om aanvallen te beperken op basis van omvang en complexiteit. Intelligente navigatie stuurt grotere, complexere aanvallen naar de grotere scrubbers, wat ervoor zorgt dat bedrijfskritische toepassingen van klanten blijven presteren – zowel in rusttoestand als tijdens een aanval.
  • DDoS Hyper: DDoS Hyper, dat vorige maand werd gelanceerd, maakt deel uit van de nieuwe digitale koopervaring van Lumen, waarmee klanten via een selfserviceportal in enkele minuten DDoS-mitigatiediensten kunnen bestellen, configureren en implementeren.

"Lumen richt zich op het ontwikkelen van platforms die klanten helpen bij het implementeren en beveiligen van de applicaties die de 4e Industriële Revolutie aandrijven", zegt Chris Smith, Vice President van de wereldwijde veiligheidsdiensten bij Lumen. "Wij maken gebruik van onze inzichten om de detectie en respons op wereldwijde schaal te automatiseren. Hierdoor kunnen klanten de kritische web-gebaseerde middelen behouden die de drijvende kracht zijn achter hun organisatie.”

"Met de recente piek in DDoS-aanvallen is de reactiesnelheid op nieuwe aanvallen belangrijker dan ooit tevoren," zegt Martha Vazquez, Senior Security Research Analist bij IDC Research. "Serviceproviders zijn op een punt gekomen waarop ze de reactietijd moeten versnellen om deze geavanceerde aanvallen onmiddellijk te stoppen. Een geautomatiseerde reactie die kan voorkomen dat een bedreiging ooit de klant bereikt is van cruciaal belang. De mogelijkheid om snel een beveiligingsdienst op te starten – zoals met DDoS Hyper – is gunstig voor degenen die al worden aangevallen of die vrezen dat er een aanval op komst is.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lumen
Lumen (NYSE: LUMN) gelooft dat de mensheid op zijn best is wanneer de manier waarop we leven en werken door technologie wordt verbeterd. Met 700.000 kilometer aan glasvezel om klanten in meer dan 60 landen te bedienen, leveren we het snelste, meest veilige wereldwijde platform voor applicaties en data zodat bedrijven, overheidsinstellingen en gemeenschappen geholpen kunnen worden om bijzondere ervaringen te leveren.
Meer over Lumen
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.