Logitech ondersteunt UNICEF

Met elke verkochte muis, toetsenbord of MeetUp (ConferenceCam), worden educatieprojecten ondersteund

| Logitech | 3 min | 04 november 2020 12:47
Afbeelding: Remote Learning uit Ivoorkust | Copyright: Logitech
UNICEF en Logitech gaan een partnership aan om educatieve projecten voor kinderen in het buitenland te ondersteunen.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Het eerste contact tussen Logitech en UNICEF werd maart vorig jaar gelegd op de Business Impact Day, georganiseerd door UNICEF Nederland om in contact te komen met bedrijven die maatschappelijk actief willen zijn. “Wij geloven in het samenbrengen van mensen en bedrijven,” zegt Janneke Monkhorst, Manager Corporate Partnerships, Major Donors & Foundations bij UNICEF Nederland. “Door kruisbestuiving ontstaan de mooiste ideeën en begin 2020 kwam alles in een stroomversnelling terecht. Corona heeft veel van ons gevraagd, maar door enthousiasme aan beide kanten is deze partnership ontzettend snel opgezet.”

Thematisch partnership

UNICEF en Logitech vinden elkaar op het gebied van onderwijs en remote learning. Barbara Feres, New Business & Partnership Development manager bij UNICEF Nederland legt uit: “We zien dat Logitech in haar corporate social responsibility-traject het thema onderwijs erg serieus neemt. Dat is ook een van onze eigen kernthema’s: Onderwijs voor ieder kind. Voor ons was het meteen duidelijk dat we konden samenwerken om meer steun te krijgen voor onze onderwijsprojecten.”

“Investeren in onderwijs is belangrijk, want kinderen die naar school gaan hebben kans op een betere toekomst. Goed onderwijs vergroot ook de overlevingskansen van jonge kinderen, het versterkt het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van meisjes, en het leidt tot vreedzamere samenlevingen. Met de hulp van UNICEF kregen eerder 17,5 miljoen kinderen toegang tot onderwijs. Door de coronapandemie heeft één op de drie kinderen helemaal geen toegang meer tot onderwijs door de sluiting van scholen. Tijdens de crisis heeft UNICEF al 220 miljoen kinderen geholpen met thuisonderwijs en andere vormen van alternatief onderwijs, bijvoorbeeld via televisie en radio, zodat zij kunnen blijven leren ondanks de gesloten scholen. Juist in coronatijd is investeren in de toegang en de kwaliteit van onderwijs hard nodig,” zegt Feres. “Ieder kind heeft recht op onderwijs.”

Resultaat van de samenwerking

De samenwerking tussen Logitech en UNICEF is drieledig. Angela Hordijk, Marketing Manager Logitech for Business: “Allereerst hebben we het kantoor van UNICEF Nederland van onze video conferencing-oplossingen voorzien, zodat ook zij "fit for the future" zijn. Door het gebruik van onze video conferencing-oplossingen, besparen ze reiskosten en werken ze efficiënter.Ten tweede willen we onze klanten ook betrekken in deze samenwerking, want hoe fijn is het om onze producten te kopen en tegelijkertijd hiermee UNICEF te helpen? Onze zakelijke klanten kunnen UNICEF onder andere helpen door onze meest populaire video conferencing-camera MeetUp te kopen. Voor elke verkochte MeetUp doneren wij tien euro aan UNICEF.”

“Ten derde zullen we tijdens de aankomende periode onze ‘Logitech in actie voor UNICEF’-campagne lanceren,” vervolgt Elze de Leeuw, Marketing Manager Creativity & Productivity bij Logitech. “Bij de aanschaf van elke muis en/of toetsenbord, gekocht bij diverse verkooppunten van Logitech binnen de Benelux, gaat er een gedeelte van de opbrengst naar de educatieprojecten van UNICEF. Hiermee krijgen meer kinderen de kans om onderwijs te volgen.”

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de onderwijsprojecten van UNICEF naar www.unicef.nl/onderwijs.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Logitech
Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.