Als vrouw ‘je mannetje staan’ in IT-beveiliging

Kaspersky's vrouwelijke cyberbeveiligingsexperts aan het woord tijdens Ask-Me-Anything event

| Kaspersky | 3 min | 04 november 2020 14:26
Copyright: Kaspersky
Hoe is het om als vrouw werkzaam te zijn in de wereld van cyberbeveiliging? Op 12 november organiseert Kaspersky een Ask Me Anything-bijeenkomst met de beste, vrouwelijke cyberdreigingsexperts van het Global Research & Analysis Team (GReAT). Hier zullen zij inspirerende en motiverende antwoorden geven over wat de industrie inhoudt voor vrouwen. Het evenement wordt gehouden in een grote AMA-sessie met meer dan 10 GReAT-leden van 14.00 tot 17.00 uur op de speciale pagina van Reddit.

Ondanks dat er meer vrouwen toetreden tot het cyberbeveiligingsveld, wordt de branche nog steeds gedomineerd door mannen met een verhouding van ongeveer 1:3. Diverse onderzoeken naar het gebrek aan vrouwelijke vertegenwoordiging in cybersecurity geven aan dat veel jonge vrouwen zich niet bewust zijn van een loopbaan in IT-beveiliging en geen rolmodellen hebben die ze kunnen volgen.

Powervrouwen in cyberbeveiliging

De live AMA-sessie wordt vergezeld door vrouwelijke GReAT-leden als Noushin Shabab, die gespecialiseerd is in reverse engineering en onderzoek naar gerichte aanvallen; beveiligingsonderzoeker Aseel Kayal uit Israël; en Maria Namestnikova, die onlangs het hoofd van GReAT voor Rusland is geworden.

“Technologie evolueert tegenwoordig erg snel en het betekent dat er een enorme vraag is naar specialisten op verschillende gebieden van cyberbeveiliging over de hele wereld. Daarom geloof ik dat elke jonge vrouw met interesse in computergebruik haar ideale carrière in de sector kan vinden”, zegt Noushin Shabab.

"Een carrière in cybersecurity brengt veel voordelen met zich mee. De branche biedt leer- en groeimogelijkheden, evenals een kans om van de wereld een betere en veiligere plek te maken. Maar wat nog belangrijker is, dit is een vakgebied waarin je creatief kunt zijn terwijl je elke dag nieuwe vaardigheden aanscherpt. Er is nooit een saaie dag op het werk", zegt Aseel Kayal.

“Niet elke startende positie in cybersecurity vereist een speciaal diploma - ik begon mijn carrière in cybersecurity als spamanalist als gecertificeerde Duitse taalleraar. Ik gebruikte mijn onderwijservaring om deel te nemen aan de educatieve initiatieven van Kaspersky en om advies te ontwikkelen voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de IT-beveiliging van kinderen. Dankzij cyberbeveiliging kan iedereen die erin werkt elke dag iets nieuws leren en voortdurend vooruitgang boeken”, voegt Maria Namestnikova toe.

In de bres voor meer diversiteit

Kaspersky zet zich in voor het creëren van een meer diverse en veiligere industrie. Bijvoorbeeld door cyberbeveiliging voor vrouwen via verschillende initiatieven, waaronder het CyberStarts-programma. Het bedrijf runt ook een internetgemeenschap genaamd Women in CyberSecurity, die de carrièregroei van vrouwen die de industrie betreden - en van degenen die al in het veld werken - een boost geeft. Lid worden van de community kan op: www.facebook.com/groups/WomenInCyberSec/.

GReAT event

Het online evenement van GReAT is een unieke kans om antwoorden te krijgen van enkele van 's werelds beste dreigingsjagers over verschillende aspecten van cyberbeveiliging, waaronder carrièremogelijkheden. Lees meer over de komende AMA-sessie op www.kaspersky.com/blog/ask-great-anything/37425/

Over GReAT

Kaspersky's GReAT is een elitegroep van meer dan 40 threat hunters verspreid over 22 landen die zich dagelijks toelegt op het ontdekken van de meest geavanceerde bedreigingsactiviteiten: van cyberspionagecampagnes en geavanceerde persistente bedreigingsactoren (APT), tot wereldwijde ransomware-epidemieën en ondergrondse cybercrime trends. Sinds de oprichting in 2008 heeft GReAT veelvuldig kritische details onthuld over vervolgdreigingscampagnes en cybercriminele groepen, zoals de inmiddels bekende bende cyberovervallers Carbanak en de beruchte Equation. Ook toen de hackersgroep Cozy Duke / Cosy Bear in 2016 in het nieuws kwam vanwege de aanval op DNC-servers, had GReAT hun activiteiten al gevolgd, nadat ze er een jaar eerder over had geblogd.Vind het nieuwste onderzoek naar bedreigingen van GReAT op www.securelist.com.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.