Twee derde van de Limburgse bedrijven voert een innovatiebeleid

| Conclusion Zuyd | 2 min | 04 november 2020 17:09
Copyright: Johannes Plenio op Unsplash
Een groot deel van de Limburgse bedrijven (63%) hecht voldoende waarde aan innovatie om hier een beleid voor opgesteld te hebben. Dit is niet het geval bij bijna een kwart (21%) van de bedrijven in de regio. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion Zuyd onder 148 Limburgse bedrijven met minimaal 10 fte.

De doelstellingen van dit innovatiebeleid zijn bij de meeste bedrijven gericht op technologie: een kwart van de organisaties ziet technologische innovatie als prioriteit. Maar ook op andere vlakken liggen er kansen voor organisaties om zichzelf opnieuw uit te vinden. Product- en procesinnovatie scoren vrij hoog, met respectievelijk 18 procent en 15 procent. In totaal zoekt 14 procent van de ondervraagde organisaties het verder in marktinnovatie.

Wie is verantwoordelijk?

Van de ondernemingen die een innovatiebeleid voeren, is bij bijna de helft (47%) de directie hiervoor verantwoordelijk. Bij 27 procent van de bedrijven met een innovatiebeleid is er sprake van een speciale manager innovatie. Andere, minder vaak genoemde, verantwoordelijken zijn de IT-manager (17%) en de product director (5%).

Marco Bosma, Directeur bij Conclusion Zuyd: “Ik vind het mooi om te kunnen bevestigen dat Limburgers niet houden van stilzitten en graag vooruit willen. Het is erg inspirerend om vanuit mijn rol te zien hoe serieus Limburg werkt aan digitale transformatie. Echter is er nog altijd een kwart van de bedrijven zonder innovatiebeleid. Voor deze partijen is het noodzakelijk om mee te blijven doen in de digitale wereld. Anders worden ze ingehaald door de realiteit van vandaag.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Conclusion Zuyd
Conclusion Zuyd is de Limburgse dochter van Conclusion. Conclusion Zuyd is de digitale transformatie specialist van het zuiden en helpt organisaties optimaal te presteren. Door te helpen bij digitale vraagstukken, draagt Conclusion Zuyd bij aan het vergroten van het concurrerend vermogen, de innovatiekracht en de winstgevendheid. Ze zijn gevestigd op de Brightlands campus in Heerlen, midden in de Limburgse markt waar zij zich zo betrokken voelen. Hier helpen ze, samen met hun opdrachtgevers, Limburg digitaal toekomstbestendig te maken.
Meer over Conclusion Zuyd
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.