Rubix ondersteunt Rabobank in transitie naar toekomstbestendige digitale architectuur

| Rubix Group | 2 min | 5 november 2020 12:29
Copyright: Rabobank
Het moderniseren van de IT-huishouding heeft hoge prioriteit bij de Rabobank. Een van de uitdagingen binnen dit traject bestond uit het samenvoegen van twee IT-afdelingen, en de vervanging van negen verschillende middleware integratie-tools en software-producten door een enkele toekomstbestendige architectuur. Om deze transformatie op een goede manier te laten verlopen, koos Rabobank ervoor om Rubix bij het proces te betrekken.

Sinds 2019 is een team van experts van beide partijen bezig geweest een nieuw integratieplatform te implementeren. Dit systeem wordt gebruikt voor het transporteren en transformeren van bestanden, en fungeert als brug tussen bestaande on-premises architecturen en nieuwe toepassingen die zich bevinden in een cloud-omgeving. De Red Hat Fuse technologie die hiervoor werd geselecteerd, zal als integratieplatform de Rabobank-entiteiten over de gehele wereld met elkaar verbinden.

Minder handwerk

Met de implementatie zullen belangrijke koppelingen tussen systemen daarnaast minder afhankelijk zijn van handwerk. Veel van de eerder vereiste integratie-expertise wordt namelijk geautomatiseerd – naar verwachting zal 80 procent van de integratie-aanvragen uiteindelijk via self-service verlopen.

Sandra te Beest-Vlug, Manager Middleware Services van de IT- infrastructuur divisie bij Rabobank licht toe: "Rubix heeft een hoog niveau van expertise en ondersteuning geboden, vanaf het opzetten van de Proof of Concept bij de start van het project ruim twee jaar geleden, tot op heden. Het team van Rubix heeft zich als een volwaardig Rabobank-partner opgeworpen, en is cruciaal geweest in dit traject."

Voorlopige resultaten

De implementatie is nog in volle gang, maar in toenemende mate operationeel. In twee jaar tijd zijn ruim 1200 integraties met het Fuse platform gerealiseerd, die nu in productie zijn. Dagelijks faciliteert het platform de overdracht van meer dan 50.000 bestanden. “Mede dankzij Rubix,” besluit te Beest-Vlug. “Dit is een schoolvoorbeeld van het soort coöperatieve projecten waar de Rabobank voor staat”.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rubix Group
Organisaties kunnen beschikken over talrijke innovatieve mogelijkheden op basis van steeds meer data. Rubix helpt organisaties bij het realiseren van een IT-landschap dat aan alle voorwaarden voldoet om deze innovaties ook daadwerkelijk te implementeren. De IT-dienstverlener uit ‘s-Hertogenbosch is gespecialiseerd in integreren, migreren en realiseren van zowel datastromen als systemen. Het team van enthousiaste experts levert digitale synergie door advies, (Cloud)-architectuur, ontwerp, implementatie én beheer te combineren.
Meer over Rubix Group
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.