Epic maakt gebruik van InterSystems’ technologie voor nieuwe generatie EDP’s

Samenwerking maakt sneller verbeteren van prestaties en opschalen mogelijk voor elektronisch patiëntendossier

| InterSystems | 2 min | 5 november 2020 12:33
Copyright: InterSystems
InterSystems, aanbieder van geavanceerde datatechnologie, kondigt aan dat het nieuwste elektronisch patiëntendossier (EDP) van Epic wordt ondersteund door het InterSystems IRIS® Data Platform. Epic Systems is een softwarebedrijf en ontwikkelaar van EDP’s met klanten wereldwijd. In Nederland maken verschillende (universitaire) ziekenhuizen gebruik van Epic. InterSystems IRIS is nu beschikbaar voor alle Epic-klanten.

Epic gebruikt al meer dan 40 jaar lang technologie van InterSystems. De klanten van Epic kunnen dankzij InterSystems IRIS op nog betere prestaties en een bredere schaalbaarheid rekenen. Epic ondersteunt verschillende gezondsheidsinstanties waarvan er een aantal tot 2,5 miljoen gelijktijdige gebruikers hebben. Wereldwijd kunnen er tot 1,8 miljard oproepen voor de databases worden verwerkt.

“Doeltreffende en efficiënte gezondheidszorg mogelijk maken staat erg hoog op de agenda van InterSystems”, zegt Scott Gnau, Vice President of Data Platforms bij InterSystems. “In de afgelopen jaren hebben we sterk gefocust op InterSystems IRIS, om onze partners en gebruikers capaciteiten van de volgende generatie aan te bieden. We zijn bijzonder verheugd dat Epic, een van onze eerste en meest gewaardeerde partners, nu ook op IRIS overschakelt. We zijn ervan overtuigd dat onze voortgezette samenwerking een positieve impact zal hebben op de patiëntenzorg overal ter wereld, vooral nu de toegang tot medische gegevens belangrijker is dan ooit.”

Vlotter toegang tot cruciale informatie

Met het IRIS-dataplatform van InterSystems als fundament voor hun technologie, kunnen de klanten van Epic grotere datasets raadplegen, om artsen vlotter toegang te geven tot cruciale informatie en algemene patiëntengegevens. InterSystems IRIS verbetert bovendien de asynchrone mirroring – een sleutelfunctie die essentieel is voor de schaalbaarheid en het herstel na een noodgeval.

“InterSystems heeft samen met Epic uitvoerig getest tijdens elke fase van het ontwikkelingsproces om een vlotte overgang naar InterSystems IRIS te garanderen en de Epic-klanten optimale prestaties te kunnen bieden,” zegt Gnau. “Een van onze topprioriteiten gedurende het volledige proces was ervoor zorgen dat IRIS ook applicaties in de verre toekomst kan blijven ondersteunen en schaalbaarheid mogelijk maken op lange termijn.”

Kijk op https://www.intersystems.com/products/intersystems-iris/ voor meer informatie over het IRIS-dataplatform van InterSystems.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over InterSystems
InterSystems is de drijvende kracht achter de belangrijkste IT-toepassingen voor de gezondheidszorg, bedrijven en overheden. De oplossingen van InterSystems zorgen ervoor dat klanten realtime en op een veilige manier toegang hebben tot belangrijke data die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. Data waarmee ze verbinding kunnen maken, die ze kunnen delen en waar ze inzichten uit kunnen halen.
Meer over InterSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.