Toughbook' Secured-core PC's beschermen nutsbedrijven in het VK tegen cybercriminaliteit

De TOUGHBOOK 55 notebook wordt momenteel uitgerold naar de mobiele werknemers van enkele van de grootste waterbedrijven in het VK

| Panasonic | 3 min | 05 november 2020 17:59
Afbeelding: De TOUGHBOOK 55 notebook | Copyright: Panasonic
Het licht dat je aandoet, het water dat altijd uit je kraan komt: we staan zelden stil bij dit soort essentiële nutsvoorzieningen die we dagelijks gebruiken. Nog minder staan we stil bij het feit dat de bedrijven die deze voorzieningen leveren, voortdurend worden bedreigd door cyberaanvallen. Onderzoek dat vorig jaar onder 1.700 nutsbedrijven werd uitgevoerd toonde aan dat 56 procent in de afgelopen 12 maanden ten minste één keer te maken had gehad met een shutdown of verlies van operationele gegevens. Daarnaast beoordeelde slechts 42 procent van de respondenten hun cyberparaatheid als hoog, en was slechts 31 procent volledig klaar om te reageren.

In het verleden beschermde de complexe en geïsoleerde IT-infrastructuur nutsorganisaties tegen cyberaanvallen; de operationele infrastructuur was niet verbonden met gecentraliseerde IT-systemen of het internet. Door verdergaande digitalisering is die connectie er wel gekomen. Tegenwoordig is de IT-infrastructuur met de operationele technologie geïntegreerd, met alle voordelen van dien, maar ook met een groter risico op cyberaanvallen tot gevolg.

De nutsbedrijven realiseerden zich al snel dat cyberveiligheid op elk niveau gegarandeerd moet zijn, en dat aanvallen op het netwerk snel en effectief gecounterd moeten worden, 24/7 monitoring van de operationele infrastructuur cruciaal is, toegang door authenticatie de norm moet zijn én alle mobiele apparaten die het personeel gebruikt 100% beschermd dienen te worden.

Een van de grootste waterleidingbedrijven in het Verenigd Koninkrijk heeft besloten zijn medewerkers met veilige devices uit te rusten en daarvoor de Toughbook 55 notebook van Panasonic aan te schaffen. Deze Toughbook is een van de eerste Secured-core PC's ter wereld die samen met Microsoft is ontwikkeld, en de uitrol van het device naar alle remote werknemers is al ingezet.

De Toughbook 55 is niet alleen gebouwd om de dagelijkse uitdagingen van buitendienstmedewerkers van de nutsbedrijven aan te kunnen, het is ook een van de veiligste mobiele computers ter wereld. Secured-core computers zijn namelijk ontworpen met een vergaande integratie tussen hardware en software en zijn voorzien van de meest geavanceerde CPU's die momenteel beschikbaar zijn. De apparatuur is uitermate geschikt voor het verwerken van bedrijfskritische gegevens in datagevoelige industrieën, zoals nutsbedrijven.

Een Secured-core PC is een modern Windows-apparaat met het hoogste niveau van hardware, software en identiteitsbescherming. Door de geavanceerde toegangscontrole- en verificatiesystemen stelt hij gebruikers in staat om veilig op te starten, hun apparaat te beschermen tegen kwetsbaarheden in de firmware, het besturingssysteem af te schermen tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang tot apparaten en gegevens te voorkomen. Hiermee wordt de beveiliging geoptimaliseerd en wordt de steeds toenemende vindingrijkheid van de cyberaanvallers tegengegaan.

Met zijn ProServices biedt Panasonic bovendien nog technische ondersteuning op maat, voor nutsbedrijven die extra beveiliging wensen.

Voor meer informatie over het gamma van de Panasonic devices, bezoek: https://business.panasonic.nl/mobile-solutions/producten-en-diensten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Panasonic
Panasonic Corporation is wereldwijd leider in het ontwikkelen van diverse elektronische producten en oplossingen voor klanten op het gebied van consumentenelektronica, wonen, auto's en B2B. Panasonic Corporation gebruikt zijn technologieën voor het creëren van nieuwe waarde door middel van innovatie in alle divisies, voor een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten.
Meer over Panasonic
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.