Plaex wint CSU Innovatie Award 2020

| CSU | 3 min | 06 november 2020 17:21
Afbeelding: CSU Innovatie Award 2020 | Copyright: CSU
Op donderdag 5 november vond de derde editie van de CSU Innovatie Award plaats. Een initiatief van schoonmaakbedrijf CSU dat het meest innovatieve idee voor de facilitaire branche in de volgende versnelling brengt. Het evenement vond dit jaar digitaal plaats, met een evengoed spectaculaire finale! Uit drie finalisten is Plaex verkozen tot het meest impactvolle idee. Een slimme afvalcontainer die door artificial intelligence afval bij de bron scheidt.

Juist nu is innovatie waardevoller dan ooit. Niet alleen in de facilitaire branche, maar in de gehele samenleving ontstaan onverwachte uitdagingen. Die vragen om slimme oplossingen, zoals die van Tyrell Pantophlet en zijn team. Zijn idee is ontstaan vanuit een grote passie voor duurzaamheid, ondernemen en slimme technologie. Gedreven om een positieve, duurzame impact te maken op de toekomst ontwikkelde hij samen met zijn team Plaex. Deze afvalcontainer maakt door artificial intelligence identificeren van materialen zeer betrouwbaar. Dit levert een grote bijdrage aan het effectief recyclen van afval. Plaex is niet alleen praktisch en innovatief, maar ook nog schaalbaar. Voor meer informatie over het innovatieve systeem van Plaex, bekijk de pitch video.

Hoge score op impact en toepasbaarheid

Dit jaar stond bij de CSU Innovatie Award een nieuwe toekomst centraal. Deelnemers zijn uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen die de leefwereld en werkomgevingen van mensen beter, gezonder en duurzamer maken. De jury beoordeelde de inzendingen in dit kader op originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap. Plaex is volgens de jury de terechte winnaar, omdat het product ontzettend veel potentie heeft en erg hoog scoort op impact & toepasbaarheid in de huidige tijd. Juryvoorzitter Esmée Ficheroux: “Hoe beter afval wordt gescheiden bij de bron, hoe efficiënter de materialen vervolgens gerecycled kunnen worden. Deze slimme afvalcontainer met geïntegreerde verdeler van Plaex haalt de menselijke foutmarge uit het proces van afvalinzameling. Zo kan het afval op zeer efficiënte manier verwerkt worden.”

Een kick-start naar succes

De CSU Innovatie Award is een succesversneller en brengt impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling. Zo ontvangt de winnaar een investeringsbudget van € 10.000,- e?n professionele begeleiding. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten. Een kick-start naar succes!

Andere finalisten

De twee andere finalisten die donderdag ook op het podium stonden waren Wail Kherazzi en Jan Verberkt. De 12-jarige Wail Kherrazi presenteerde een draagbare sensor die het eenvoudiger maakt om 1,5m afstand tot elkaar te houden. De innovatie van Jan Verberkt is een desinfectierugzak die het werk van de schoonmaker een stuk efficiënter en gemakkelijker kan maken.

Een initiatief van CSU

De CSU Innovatie Award is in het leven geroepen ter ere van het 50-jarig jubileum van de facilitaire dienstverlener en is dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De award is bedoeld om innovatie en co-creatie te stimuleren binnen de facilitaire branche en impactvolle ideeën naar een volgende versnelling te brengen. Bij de CSU Innovatie Award staat innovatie met een positieve impact centraal. Alles wat helpt om het werk makkelijker, fijner, gezonder en socialer te maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.