Siemens breidt LR100-serie uit met twee nieuwe 80 GHz-radarmetingen

| Siemens | 2 min | 9 november 2020 16:45
Copyright: Siemens
  • Hoogfrequente radar levert betrouwbare metingen onder veeleisende omstandigheden
  • Bedieningstoetsen en display zorgen voor eenvoudige inbedrijfstelling en biedt ondersteuning bij diagnoses
  • Breed scala aan vloeistof- en vaste stofapplicaties in vrijwel alle marktsegmenten, waaronder afvalwater, drinkwater, energie en chemie
Siemens breidt de Sitrans LR100-serie uit met twee nieuwe 80 GHz-radarmetingen. Deze hoogfrequente, compacte niveaumeters zorgen zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden voor een betrouwbare en reproduceerbare meting. Beide modellen zijn snel en gemakkelijk te configureren. De Sitrans LR140 biedt de eenvoud van 4-20 mA waarbij de configuratie verloopt via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App. De Sitrans LR150 heeft een display en vier bedieningstoetsen voor lokale configuratie of monitoring van data. Configuratie is ook mogelijk op afstand via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App of via HART-communicatie en Simatic PDM.

Met de gemakkelijke Quick Start Wizard is de niveaumeter binnen luttele minuten in bedrijf. De speciaal voor Siemens ontwikkelde microchip zorgt voor een snelle respons en een extreem hoge gevoeligheid waarmee zelfs de zwakst terugkomende echosignalen gedetecteerd kunnen worden.

Door deze betrouwbare technologie komt de gebruiker minder bloot te staan aan gevaarlijke situaties: het is niet nodig om in tanks te klimmen, over putten te leunen of in krappe ruimtes te kruipen om instrumenten te onderhouden, dan wel te bedienen. Omdat de radarmetingen geen dode band hebben en een hoge meetnauwkeurigheid van 2 millimeter, kunnen ze betrouwbaar meten tot aan de antenne over de gehele meetrange. Hiermee wordt kostbare overvulling vermeden en wordt de bedrijfszekerheid van de installatie verhoogd. Omdat de sensoren geen dode zone hebben, kunnen ze betrouwbaar meten tot aan de antenne, waardoor kostbare overvulling wordt vermeden. Bovendien verhoogt een meetnauwkeurigheid van 2 millimeter de bedrijfszekerheid van de toepassing over het hele meetbereik.

Al deze prestaties zijn verpakt in een water- en corrosiebestendige IP68 PVDF behuizing. De integratie van niveaumeters dan wel procesinstrumentatie aan de installatie opent nieuwe mogelijkheden; het analyseren van het proces, het identificeren van procesverbeteringen, alsmede het verhogen van de bedrijfszekerheid en veiligheid van de installatie. Gebruikers kunnen de gemeten proceswaarden of diagnose- en onderhoudsinformatie controleren vanuit de controlekamer of verbinding maken met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.