CM.com introduceert met RCS de nieuwe generatie SMS in Nederland

| CM.com | 3 min | 10 november 2020 15:55
Afbeelding: CM.com introduceert met RCS | Copyright: CM.com
CM.com, wereldwijd aanbieder van een Conversational Commerce cloud platform, lanceert in samenwerking met Vodafone Nederland na een succesvolle uitrol in Duitsland nu ook in Nederland de nieuwe generatie SMS genaamd RCS (Rich Communication Services). RCS stelt bedrijven in staat op een rijkere en veiligere manier te communiceren met de consument. Een RCS-bericht kan plaatjes en knoppen bevatten, waardoor de consument in de conversatie eenvoudig keuzes kan maken en eventueel een betaling kan doen.

RCS tegen fraude

Naast dat RCS rijke en interactieve content kan versturen, biedt het vooral ook voordelen op het gebied van veiligheid. In tegenstelling tot sommige andere communicatiekanalen hebben bedrijven die RCS gebruiken altijd een zogenaamd ‘Verified Profile’. Deze wordt aan bedrijven toegekend na strikte controle door de RCS provider. De ontvanger hoeft zich dus geen zorgen te maken dat onbevoegden misbruik maken van de service.

Wereldwijde ondersteuning

RCS, is een nieuwe wereldwijde berichtenstandaard voor de zakelijke markt die wordt ondersteund door alle telecom operatoren. Wereldwijd zijn inmiddels 1,2 miljard telefoons in omloop die compatibel zijn met RCS. Dit aantal groeit naar verwachting naar 3,9 miljard in 2025[1]. Ontvangers van een RCS-bericht hoeven geen speciale apps te installeren. RCS wordt native ondersteund door Android. Is een mobiele telefoon onverhoopt niet geschikt voor het ontvangen van RCS, dan wordt dit herkend door het netwerk en wordt een gewone SMS verstuurd met gelijke functionaliteit, maar dan zonder verrijking met multimedia en knoppen.

Succesvolle combinatie

De RCS-expertise en het wereldwijde netwerk van Vodafone, in combinatie met de applicaties van het CM.com platform, hebben bewezen een succesvolle formule te zijn. De GSMA voorspelt wereldwijd voor medio 2020 500 miljoen actieve RCS-gebruikers per maand. Volgens Mobilesquared, een market intelligence bureau voor business messaging, zal RCS officieel ’s werelds grootste zakelijke messaging platform worden. Met meer dan twee miljard gebruikers goed voor 50 procent van het totale aantal smartphonegebruikers. Bedrijven kunnen dus profiteren van een rijkere en betere dienstverlening naar hun klanten en ze kunnen dus rekenen op een beduidend hogere response rate.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com: “Nederland is voor CM.com de logische volgende stap voor de uitrol van RCS. Wij richten ons op de wereldwijde Conversational Commerce markt waarin mobile first en persoonlijke communicatie centraal staan. RCS stelt elk bedrijf in staat om Conversational Commerce toe te passen in hun bedrijfsprocessen. Het biedt hen de mogelijkheid om op mobiel een volledig customer journey te creëren waarin alle touch points terugkomen. Daarnaast speelt RCS in op de behoefte aan real-time en persoonlijk contact. Vanaf nu gaat dus ook de Nederlandse consument meer gemak ervaren in het contact met merken.”

Michiel Peters, Manager Wholesale bij VodafoneZiggo: “Door de voordelen van SMS en moderne messaging applicaties samen te brengen is RCS voor organisaties een bijzonder effectieve manier om met hun klanten in contact te komen en te blijven, waar die zich ook bevindt. Door middel van ons netwerk en platform kunnen bedrijven nu rijke reclamecampagnes delen en digitale klantenservice of verkoop direct aanbieden via RCS.”

Bedrijven kunnen meer informatie over RCS vinden op deze RCS pagina.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over CM.com

CM.com is een Conversational Commerce platform dat bedrijven en merken verbindt met de mobiele telefoons van miljarden consumenten wereldwijd. Het bedrijf biedt Messaging kanalen, zoals SMS, RCS, WhatsApp en Apple Business Chat in combinatie met een Customer Data Platform en andere platformfunctionaliteiten. CM.com is het eerste CPaaS-platform ter wereld met geïntegreerde betalingsfunctionaliteit. Vele klanten vertrouwen op de producten van CM.com voor betere marketing, betere sales en betere service aan hun klanten.
Meer over CM.com

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.