Palo Alto Networks vindt databeveiliging opnieuw uit met een eenvoudig te implementeren cloud-geleverde Enterprise Data Loss Prevention service

| Palo Alto Networks | 3 min | 10 november 2020 16:17
Copyright: Palo Alto Networks
Palo Alto Networks heeft vandaag Enterprise Data Loss Prevention (DLP) geïntroduceerd - een via de cloud-geleverde service die een frisse, eenvoudige en moderne benadering van databescherming, privacy en compliance biedt.

"Datalekken zijn wereldwijd een enorm en groeiend probleem, maar de bestaande legacy- en puntoplossingen zijn niet toegankelijk, geschikt of effectief voor veel van de bedrijven die ze nodig hebben", zegt Anand Oswal, Senior Vice President en General Manager, Firewall as a Platform, Palo Alto Networks. “Onze nieuwe Enterprise DLP-oplossing is krachtig; eenvoudig te implementeren zonder dat er nieuwe infrastructuur nodig is; integreert met bestaande beveiligingstechnologieën; en werkt voor bedrijven, of ze nu hun data in de cloud, on-prem of op een flexibele manier bewaren."

De oplossing helpt gevoelige data te beschermen in rust en in beweging in elk netwerk, elke cloud en elke gebruikerstoegang en helpt moeiteloos bij het oplossen van drie belangrijke problemen die optreden bij de databeveiliging van ondernemingen:
  • Helpt datalekken voorkomen door consistent en automatisch vertrouwelijk intellectueel eigendom en persoonlijk identificeerbare informatie (PII) in de hele onderneming te identificeren.
  • Vergemakkelijkt de naleving van regelgeving door bedrijven te helpen voldoen aan databeveiligingseisen voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), Health Insurance Portability en Accountability Act (HIPAA) en California Consumer Privacy Act (CCPA) en nog veel meer.
  • Remt risicovol gebruikersgedrag om te helpen bij het blokkeren van vrijwillige of onvrijwillige datablootstelling en dataverplaatsing.
Als een op zichzelf staande, gecentraliseerde cloudservice kan Palo Alto Networks Enterprise DLP binnen enkele minuten in een grote onderneming geïmplementeerd worden zonder dat er extra infrastructuur nodig is. Bovendien maakt de service het gemakkelijk om databeschermingsbeleid en -configuraties eenmalig te definiëren en deze automatisch toe te passen op elke netwerklocatie, en cloud waar een organisatie data heeft. Dit maakt het ook gemakkelijk voor beveiligingsteams om DLP te implementeren wanneer organisaties nieuwe gebruikers of filialen toevoegen.

Vanwege zijn vereenvoudigde beleidsengine en native integratie in bestaande controlepunten, waaronder Palo Alto Networks Next-Generation Firewalls, VM-Series, Prisma® Access, Prisma Cloud en Prisma SaaS, heeft het de laagste ‘total cost of ownership’ (TCO) in vergelijking met complexe oudere DLP-producten. Dit brengt nieuwe en bestaande DLP-aanbiedingen samen in één uitgebreide service die Palo Alto Networks op de zakelijke DLP-markt brengt.

Palo Alto Networks Enterprise DLP kan automatisch gevoelige inhoud detecteren via geavanceerde op machine learning-gebaseerde dataclassificatie en datapatronen die gebruikmaken van meer dan 500 industrie-gedefinieerde data identiteiten. Enkele voorbeelden hiervan omvatten, maar zijn niet beperkt tot: creditcardnummers, burgerservicenummers en financiële data.

Bedrijven kunnen Palo Alto Networks Enterprise DLP op een aantal manieren gebruiken:
  • Zichtbaarheid
Ontdek gevoelige data, detecteer en adresseer kapotte bedrijfsprocessen; bijvoorbeeld wanneer HR niet-versleutelde data deelt met een niet-goedgekeurde externe leverancier
  • Notificatie
Waarschuw gebruikers over overtredingen om het bewustzijn over bedrijfsbeleid te vergroten; bijvoorbeeld een waarschuwing weergeven wanneer de gebruiker PCI-gegevens verzendt
  • Opleiding
Implementeer doeltraining; identificeer bijvoorbeeld herhaalde overtreders en train hen om geen eigen broncode te uploaden naar sites van derden
  • Bescherming
Automatiseer databescherming en incidentrespons; bijvoorbeeld gevoelige bestanden in quarantaine plaatsen die worden weergegeven op cloudopslag

"Hoewel we altijd prioriteit hebben gegeven aan de beveiliging van gevoelige data, waren we op zoek naar een modernere benadering van zakelijke DLP", aldus Joe Pampel, CISO en VP Operations, Vestwell. "We werden aangetrokken door de cloud-gebaseerde service van Palo Alto Networks, waardoor er geen extra implementatie nodig is."

“In het licht van het toenemende gebruik van de cloud en een groeiend personeelsbestand op afstand, staan cybersecurityteams voor een strategische noodzaak: gedistribueerde, gevoelige data tijdens de vlucht via een uniforme aanpak beschermen. De architectonische complexiteit van verouderde databeschermingsoplossingen vormt voor veel organisaties nog steeds een enorm obstakel voor acceptatie”, aldus Doug Cahill, Vice President en Group Director van ESG. "De Enterprise Data Loss Prevention (DLP) van Palo Alto Networks is gebaseerd op cloud-native implementatie en ontworpen om gevoelige data te beschermen waar deze zich verplaatsen en vestigen: aan de rand, aan de edge en in de cloud."

Meer informatie

Meer informatie over de Palo Alto Networks Enterprise DLP-service is hier beschikbaar of je kan hier het on-demand lanceringsevenement bekijken.

Beschikbaarheid

Palo Alto Networks Enterprise DLP is nu beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.