HPE levert upgrade van hybride werkplekomgeving aan Erasmus MC ter ondersteuning van COVID-19-respons

Medewerkers op afstand en ziekenhuispersoneel profiteren van slimme en veilige virtual desktop infrastructure (VDI) oplossingen voor snelle en flexibele toegang tot essentiële apps

| HPE | 3 min | 10 november 2020 16:27
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag de implementatie aan van een verbeterde hybride werkomgeving in het Erasmus MC, het universitair medisch centrum in Rotterdam. Het technologiebedrijf implementeert Virtual Desktop Infrastructure (VDI) oplossingen voor zowel medewerkers die op afstand werken als het ziekenhuispersoneel ter plaatse. De VDI-oplossingen zijn gebaseerd op HPE Synergy voor een veilige ‘software-defined’ composable infrastructuur, en HPE Primera voor slimme storagemogelijkheden. Daarmee heeft het personeel van Erasmus MC sneller en eenvoudiger toegang tot essentiële werkapplicaties.

Het Erasmus MC is het grootste academisch ziekenhuis van Nederland. Het is een van de twee expertiselaboratoria die samen met het RIVM coronatests uitvoeren en daarnaast ook onderzoek doet naar antilichamen tegen corona. Het Erasmus MC telt ongeveer 16.000 medewerkers, waarvan 5.000 niet-medisch personeel is. Niet-medisch personeel moet volgens de huidige coronarichtlijnen zoveel mogelijk thuiswerken, wat resulteert in hogere eisen voor de IT-infrastructuur.

Om aan de thuiswerkbenodigdheden van het medisch centrum te voldoen, leverde HPE een verbeterde VDI-omgeving aan het Erasmus MC. Deze omgeving ondersteunt de dringende vraag naar performance en biedt de medewerkers vanuit huis soepele en veilige toegang tot alle applicaties. Ook het ziekenhuis heeft de IT-infrastructuur voorzien van een upgrade waardoor medewerkers ter plaatse beschikken over veiligere toegang tot essentiële data en applicaties, op welke locatie ze zich in het ziekenhuis ook maar bevinden. Met de verbeterde IT-omgeving hebben medisch specialisten en verpleegkundigen snellere toegang tot applicaties om de patiëntenzorg te verbeteren.

“De combinatie van HPE Primera en HPE Synergy biedt onze medewerkers een snelle en flexibele werkomgeving, zowel in het ziekenhuis als bij het thuiswerken”, aldus Erwin van den Heuvel, ICT-manager bij Erasmus MC. “De HPE VDI-oplossing helpt ons medisch personeel met snelle toegang tot belangrijke applicaties, wat resulteert in kortere wachttijden voor patiënten die een afspraak hebben met een medisch specialist of verpleegkundige. Daarnaast is het vanwege de COVID-19-pandemie belangrijk om niet-medisch personeel te voorzien in een sterke en veilige remote working-omgeving om hun belangrijke werk vanuit huis voort te zetten.”

Een slimme, schaalbare en veilige infrastructuur

De nieuwe VDI-omgeving is gebaseerd op HPE Synergy, een veilige software-defined composable compute-oplossing, en HPE Primera, een intelligent storageplatform voor essentiële applicaties. Deze technologieën leveren cloud-achtige flexibiliteit, extreme betrouwbaarheid en soepele schaalbaarheid om belangrijke workloads in een intens veeleisende medische omgeving te ondersteunen. HPE Synergy en HPE Primera zijn geïntegreerd met HPE InfoSight om cloudgebaseerde AI-gedreven operations te leveren. Daarmee worden mogelijke infrastructuurproblemen gemonitord, voorspeld en voorkomen, al voordat ze optreden.

De HPE VDI-oplossing wordt beheerd via een eenvoudig te gebruiken interface: HPE OneView. Dit biedt Erasmus MC de mogelijkheid om compute- en storagecapaciteit afzonderlijk op en af te schalen. Wanneer het nodig is, kan het medisch centrum daardoor reageren op verschillende pieken in de benodige IT-capaciteit van het ziekenhuis.

“Sinds de uitbraak van COVID-19 helpt HPE klanten wereldwijd om hun organisatie te ondersteunen bij het navigeren door verschillende uitdagingen. Van de transitie naar een werkplek op afstand tot oplossingen om medewerkers weer veilig terug te laten keren naar hun normale werkplek”, aldus Harry Verbunt, Healthcare Lead bij HPE in Nederland. “Erasmus MC had een IT-oplossing nodig die niet alleen voorziet in de behoefte naar werken op afstand vanwege de COVID-19-pandemie, maar ook een oplossing die toekomstige compute- en storage-eisen voor patiëntenzorg aankan. We zijn zeer verheugd dat we het Erasmus MC kunnen ondersteunen in hun belangrijke werk.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.