Porsche Design en AOC onthullen de Porsche Design AOC AGON PD27

Porsche Design en AOC onthullen de Porsche Design AOC AGON PD27

| AOC | 4 min | 11 november 2020 9:16
Copyright: AOC
Het exclusieve lifestyle-merk Porsche Design en AOC, marktleider op het gebied van gamingmonitoren, zijn samengekomen om de allereerste Porsche Design AOC AGON-gamingmonitor te introduceren. De 27-inch (68,58 cm) PD27 biedt een ervaring die lijkt op het besturen van een raceauto: hoge octaan-specificaties (27-inch QHD-paneel, 240 Hz verversingssnelheid, 0,5 ms MPRT), een gestroomlijnd, opvallend, race-beïnvloed ontwerp en een breed scala aan functionaliteiten die zowel door de dag heen als tijdens lange gamesessies kunnen worden gebruikt. Al vóór de officiële lancering werd het indrukwekkende ontwerp van deze nieuwe monitor geëerd met de Red Dot Award 2020.

Prestaties zonder in te leveren op stijl

Competitief gamen is zowel toegankelijk als uitnodigend, maar de concurrentie zelf is hevig. Zowel beginners als professionals kunnen het eens zijn over één sleutelfactor: hoogwaardige pc-apparatuur is de sleutel tot succes. Net als een coureur van een raceauto die anticipeert en berekent hoe hij de top van een bocht op het circuit moet betreden, moeten esports-spelers snel reageren en beslissingen nemen in milliseconden. De prestaties van elk apparaat zijn van het grootste belang en kunnen gemakkelijk de uitkomst van een wedstrijd bepalen. Daarom maakte Porsche Design gebruik van zijn motorsport-DNA en werkte het samen met AOC om een ??krachtige monitor te maken - speciaal voor die gamers die willen winnen.

"Met zijn lineaire en puristische ontwerp dat vorm en functie combineert, is de Porsche Design AOC AGON PD27 een perfecte belichaming van het DNA en de overkoepelende ontwerpfilosofie van het merk. In combinatie met de innovatieve en geavanceerde technologieën van AOC AGON, is de nieuwe monitor ontwikkeld voor gamers die op zoek zijn naar optimale prestaties zonder in te hoeven leveren op stijl'', zegt Roland Heiler, Chief Design Officer bij Porsche Design.

"We zijn trots en verheugd om het eerste resultaat van onze nieuwe samenwerking met Porsche Design aan te kondigen: de Porsche Design AOC AGON PD27-monitor. De bewezen expertise van AOC op het gebied van displaytechnologieën past uitstekend bij de uitzonderlijke benadering van design van Porsche Design. Gamers over de hele wereld zullen enthousiast zijn om dit geweldige product te ervaren, zowel wat betreft ontwerp als uitstekende spelprestaties”, zegt Stefan Sommer, Director Marketing en Business Management bij AOC Europe.

Het ontwerp van de monitor wordt geaccentueerd door het zilverkleurige standaardelement, in de vorm van de rolkooi van een raceauto. Net als in een echte sportwagen, biedt het de gebruiker de stabiliteit, duurzaamheid en uithoudingsvermogen wanneer de adrenaline toeslaat. Trouw aan de ontwerpfilosofie van Porsche Design om stijl en prestaties op elegante wijze te combineren, kan de PD27 zijn logo's op de tafel projecteren in verschillende kleuren en de achterkant van het scherm licht op om de game-omgeving te verbeteren.

Schakelen naar een hogere versnelling

De PD27 is ontwikkeld voor ’s werelds meest ambitieuze, competitieve gamers en professionele esportliefhebbers. Het geeft beelden weer in QHD-resolutie (2560 x 1440) en produceert een verversingssnelheid van 240 Hz, een perfecte combinatie voor veeleisende spelers. De PD27 is ook gecertificeerd met VESA's DisplayHDR 400 en biedt levensechte kleuren en een breed dynamisch bereik waarmee gebruikers zich kunnen onderdompelen in de gesimuleerde wereld. Daarnaast zorgt een zeer nauwe kromming van 1000R (straal van 1 m) dat de gebruiker wordt omringd door het beeld. Dit is een bijzonder geweldige functie voor de sim-race-gemeenschap.

De verversingssnelheid van 240 Hz vermindert de waarneembare bewegingsonscherpte, terwijl de pixelresponstijden van 1 ms GtG en 0,5 ms MPRT een heldere game-ervaring zonder spookbeelden garanderen. Met AMD's FreeSync Premium Pro ervaren gebruikers soepele gameplay, zonder tearing. De hoge helderheid van 550 nits van het VA-paneel zorgt voor ongestoorde gameplay onder alle lichtomstandigheden.

Het succes van gamers stimuleren

De PD27 wordt geleverd met een draadloos (IR) toetsenbord in de vorm van een middenconsole om snel toegang te krijgen tot monitorinstellingen of game-instellingen. Gebruikers die verlangen naar het gebrul van de platte zes-boxermotoren in racegames, zullen de 5W stereoluidsprekers met DTS-geluid waarderen. Voor alledaagse functionaliteit wordt de monitor ook geleverd met een 4-poorts USB 3.2-hub, 2x HDMI 2.0- en 2x DisplayPort 1.4-ingangen.

De Porsche Design AOC AGON PD27 is medio november 2020 verkrijgbaar in geselecteerde Porsche Design-winkels, speciaalzaken, online op www.porsche-design.com en geselecteerde online winkels met een adviesprijs van 799 euro.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AOC
AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt, welke de industrie regelmatig impulsen geeft met vernieuwende, creatieve en ongewone beeldschermen. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten met moderne technologieën voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC.
Meer over AOC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.