Western Digital breidt flash-portfolio uit met drie nieuwe SSD’s voor het uitbouwen van architecturen waarin data centraal staat

| Western Digital | 3 min | 11 november 2020 9:56
Copyright: Western Digital
Western Digital wil inspelen op het zettabyte tijdperk en introduceert hiervoor een reeks nieuwe NVMe SSD's voor architecturen waarin data centraal staat, ofwel data-centric architecturen. De schijven zijn in te zetten in datacenters, bij industriële IoT-toepassingen, de auto-industrie, maar ook thuis. Het betreft de Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD voor enterprise, de IX SN530 industriële SSD en de WD Blue NVMe SSD 2 TB voor snellere pc-prestaties. De producten zijn ontwikkeld dankzij Western Digitals verticale integratiemogelijkheden - van het ontwerpen en produceren van NAND-flash tot het ontwikkelen van eigen interne SSD-controllers en firmware.

Efficiënte enterprise SSD

Volgens onderzoeksbureau IDC wordt er de komende drie jaar meer data gecreëerd dan in de afgelopen 30 jaar samen. Verouderde architecturen kunnen de veelvoud aan datasets die miljarden verbonden systemen genereren niet bijhouden. De uitdaging is om op een efficiënte en kosteneffectieve manier een data-infrastructuur te bouwen die wel kan voldoen aan de data-eisen van dat zettabyte-tijdperk. Opslag is daarin essentieel en fundamenteel. Dat leidde tot de ontwikkeling van Zoned Storage, de nieuwe opslagarchitectuur voor toekomstgerichte datacenters, waaraan Western Digital bijdraagt.

Daarnaast voorziet het bedrijf nu geselecteerde klanten van de nieuwe Ultrastar DC ZN540 ZNS NVMe SSD. Deze bevat een verticaal geïntegreerde dual-port NVMe-controller en capaciteiten tot 8 TB in een standaard U.2-vormfactor. Door gebruik te maken van zoned namespaces (ZNS) is de DC ZN540 geschikt voor multi-tenancy omgevingen en andere data-centric toepassingen zoals event stream processing (ESP). Vergeleken met conventionele SSD's levert de schijf tot 4 keer betere prestaties en 2,5 keer QoS-verbeteringen, evenals betere efficiëntie, gebruiksgemak en schaal, terwijl de TCO (Total Cost of Ownership) voor openbare en private cloudinfrastructuur lager is.

Western Digital zet zich in voor de ontwikkeling van een uitgebreid Zoned Storage-ecosysteem en toepassingsondersteuning, waaronder het synergiebeheer van hoge capaciteit SMR HDD's en ZNS SSD's onder een gestandaardiseerd Zoned Storage-framework.image

Industriële SSD voor IoT en automotive

De nieuwe Western Digital IX SN530 is een industriële NVMe SSD, speciaal ontworpen voor omgevingen waarin extreme eisen aan temperatuur, prestatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid gelden. De SSD is geschikt voor fabrieksautomatisering, transport, medische toepassingen, robotica, drones, defensie, detailhandel en andere veeleisende omgevingen. De IX SN530 NVMe SSD is bestand tegen temperaturen van -40 tot +85 graden Celsius en levert een 20G operationele trilling specificatie. Met leessnelheden tot 2400 MB/s is het een krachtige oplossing voor OEM's die nieuwe applicaties ontwerpen of overstappen van SATA SSD's. De SSD is verkrijgbaar in een compacte M.2 2230- of M.2 2280-vormfactor met capaciteiten van 85 GB tot 2 TB. De IX SN530 TLC-versie is nu beschikbaar, SLC-versies volgen in januari 2021.

2 TB consumenten SSD

De WD Blue SN550 NVMe SSD in de nieuwe 2 TB capaciteit is een NVMe-oplossing voor grafisch ontwerpers, animators, videografen, architecten en softwareontwikkelaars. Deze SSD levert meer dan vier keer de snelheid dan Western Digital's snelste SATA-schijven. De WD Blue SN550 2TB is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €317,99.

“Het gebruik van flash-technologie transformeert bedrijven in alle markten. De toekomst van opslag is toepassingsgericht en geoptimaliseerd voor die bedrijven", zegt Robert Soderbery, executive vice president en general manager flash-business bij Western Digital. “Onze nieuwe SSD’s voor cloud- en enterprise storage, industriële toepassingen en thuisomgevingen zijn cruciale bouwstenen voor de digitale wereld waarin nieuwe architecturen ontstaan. We bieden een verscheidenheid aan klanten meer opties dan ooit om ervoor te zorgen dat hun data snel, veilig en beschermd zijn.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Western Digital
Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.