SentinelOne haalt 267 miljoen dollar op in Series F investering

| SentinelOne | 2 min | 11 november 2020 16:32
Afbeelding: Tomer Weingarten, CEO en co-founder SentinelOne | Copyright: SentinelOne
SentinelOne, ontwikkelaar van het autonome cybersecurity platform, heeft in een Series F investeringsronde 267 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf kent een enorme groei door de vraag naar het Singularity XDR platform; de nieuwe investeringen moeten deze groei verder uitbouwen.

De investeringsronde werd geleid door Tiger Global Management, met deelname van Sequoia Capital Global Equities en bestaande investeerders, waaronder Insight Partners en Third Point Ventures. In februari van dit jaar werd in een Series E al 200 miljoen dollar opgehaald. Sindsdien is de bedrijfswaarde verdrievoudigd naar meer dan 3 miljard dollar.

SentinelOne is de eerste security-specialist die de overstap maakte van cloud-native endpoint-bescherming naar een volledig XDR (extended detection and response) cybersecurity platform. Daarmee worden alle assets in een bedrijf gemonitord en beschermd. Door gebruik te maken van gedragsanalyse middels kunstmatige intelligentie voegt SentinelOne endpoint-bescherming (EPP), detectie en response (EDR), IoT-beheer en container en cloud-native workload (CCWP) bescherming samen.

Forrester berekende eerder dit jaar in het Total Economic Impact Report dat SentinelOne zijn klanten een 353 procent ROI biedt. Volgens het rapport biedt het bedrijf ‘een SaaS-oplossing die klanten en endpoint-gebruikers flexibiliteit biedt qua werkplek en toegang tot systemen, terwijl de organisatie wel waakzaam blijft’. ‘SentinelOne vindt dreigingen die voorheen ongezien bleven dankzij de AI-aangestuurde gedragsanalyse die kan voorspellen en malware- en ransomware-aanvallen tegenhoudt.’

“We hebben de standaard gezet voor AI-aangestuurde cybersecurity”, aldus Tomer Weingarten, CEO en medeoprichter van SentinelOne. “Cloud, container en IoT zorgen ervoor dat ons werk overal plaatsvindt. Een overkoepelend inzicht van de hele organisatie en real-time autonome beveiliging is van belang om mensen, bedrijven en de data te beschermen. Ons platform wordt geleverd vanuit de cloud en is specifiek gebouwd om bedrijfsdata te beveiligen ongeacht waar deze zich bevindt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.