Katoen Natie stapt over naar Oracle Cloud ERP

Antwerps bedrijf brengt zijn Finance-, Procurement- en Supply Chain Management-processen onder in Oracle’s SaaS-oplossing

| Oracle | 3 min | 12 november 2020 11:02
Copyright: Katoen Natie
Katoen Natie, de in 1854 in Antwerpen opgerichte en wereldwijd opererende leverancier van logistieke diensten, gaat zijn financiële en aankoopprocessen beheren en integreren in Oracle Cloud ERP. De strategische keuze voor de SaaS-oplossing van Oracle zal de logistieke dienstverlener helpen om de bedrijfsprocessen van alle entiteiten en activiteiten te optimaliseren. De oplossing moet zorgen voor meer efficiëntie en een kostenreductie, dankzij de snelle en gefaseerde introductie van innovatieve technologieën.

Naadloze organisatie

Katoen Natie levert slimme logistieke en engineering oplossingen, afgestemd op de specifieke situatie van elke klant. Momenteel is Katoen Natie gevestigd in meer dan 30 landen, verspreid over heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië, en breidt het voortdurend uit daar waar duurzame kansen liggen. Het Antwerpse bedrijf is erop gericht om diensten van goede kwaliteit te leveren. Om dit in de toekomst zo te houden, moet het inspelen op veranderingen in de logistieke wereld.

In tijden waarin logistieke diensten complexer worden en de druk op de supply chain alleen maar toeneemt, ziet Katoen Natie niet alleen uitdagingen, maar ook kansen. Door de invoering van een performante en innovatieve ERP-oplossing krijgt het management een integraal inzicht in de bedrijfsprocessen en alle activiteiten van de organisatie. Oracle Cloud ERP zorgt voor een intuïtieve, gebruiksvriendelijke, performante, veilige en gelokaliseerde oplossing, die 24/7 wereldwijd beschikbaar is voor alle medewerkers.

Innoveren vanuit de Cloud

Het applicatielandschap van Katoen Natie bestaat momenteel uit on premise ERP-toepassingen van Microsoft en SAP. Katoen Natie koos voor een flexibele oplossing die snel en eenvoudig te configureren is met de steeds veranderende eisen en wensen. Katoen Natie’s keuze viel uiteindelijk op de Oracle ERP Cloud-oplossing.

“Wij zijn als Katoen Natie op weg om één van de meest innovatieve logistieke dienstverleners wereldwijd te worden. Wij kiezen ervoor de diensten anders te organiseren. De stap naar de Cloud past bij onze ambitie en we zijn er trots op dat we deze stap samen met Oracle hebben kunnen zetten", aldus Sophie Van Kerckhove, CEO IT bij Katoen Natie.

Veerkracht en flexibiliteit

Dankzij de Oracle Cloud ERP heeft Katoen Natie nu meer dan ooit de mogelijkheid om bedrijfsmodellen en -processen snel aan te passen, zodat de kosten verlaagd kunnen worden, prognoses worden aangescherpt en er uiteindelijk meer innovatiekracht is. Dankzij de cloud zullen de medewerkers nu sneller toegang krijgen tot efficiëntere processen. Hierdoor kan er meer tijd en energie besteed worden aan datgene wat er echt toe doet, namelijk de juiste logistieke diensten verlenen en het centraal stellen van de klanten.

“Oracle is door de jaren heen geëvolueerd van een productorganisatie als softwareleverancier naar een echte service-organisatie. Dit betekent dat we heel dicht bij onze klanten staan en hun exacte behoeften kennen. Onze complete Oracle Cloud ERP staat garant voor de best presterende cloud, met een optimale ROI. We zijn blij dat we met Katoen Natie een volgende mooie naam aan ons Cloud-portfolio mogen toevoegen en dat we hen kunnen helpen bij het bereiken van hun digitale ambities”, zo besluit Edith Bevers, VP ERPM BeNeLux bij Oracle.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
OracleERP
Over Oracle
Oracle Corporation (NYSE: ORCL) is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.