Scania, EVBox Group en ENGIE werken samen aan de elektrificatie van vrachtwagens en bussen in Europa

| EVBox | 3 min | 12 november 2020 11:17
Copyright: EVBox
Scania kondigde onlangs aan dat ze de komende jaren ieder jaar nieuwe elektrische producten gaan introduceren om zo de overgang naar elektrisch transport te versnellen. Elektrificatie is een belangrijk onderdeel van Scania’s ambitie om transport emissievrij te maken en om die reden kiest Scania ervoor de komende jaren met ENGIE en EVBox Group samen te werken.

Dankzij de unieke samenwerking op het vlak van vrachtwagens en bussen kan Scania zijn klanten wereldwijd een complete oplossing bieden, waaronder elektrische oplossingen voor wagenparken en depots, zware voertuigen, slimme laadvoorzieningen, als ook oplossingen voor onderhoud, groene energie en financiën.

Een compleet pakket voor een naadloze overgang

Om klanten volledig te ondersteunen tijdens de overgang naar elektrisch, biedt Scania niet alleen elektrische voertuigen, maar ook elektrische laadoplossingen. EVBox Group levert Scania slimme en schaalbare (snel)laadoplossingen op maat, inclusief hardware en software. Als onderdeel van het aanbod biedt Scania daarbij ondersteuning op locatie en geeft trainingen aan bestuurders.

ENGIE zal de laadoplossingen voor Scania-klanten ontwerpen, installeren en onderhouden in verschillende regio’s in Europa.

Een gedeelde ambitie om elektrisch transport in Europa mogelijk te maken

Scania, EVBox Group en ENGIE hebben het gezamenlijke doel om de overgang naar een emissievrije toekomst te versnellen door middel van gereduceerd energieverbruik en milieubewustere oplossingen.

De samenwerking tussen de drie bedrijven gaat eerst van start in dertien Europese landen en wordt eind 2021 uitgebreid naar andere regio’s en landen. Naar verwachting gaat dit om zo’n 10.000 geregistreerde vrachtwagens en bussen. ENGIE en EVBox Group gaan hiervoor samenwerken met vertrouwde regionale partners als Caverion en Alpiq.

“De elektrificatie van transport is een van de belangrijkste initiatieven om uitstoot terug te brengen, aangezien de transportsector voor bijna een kwart van de totale broeikasgassen in Europa verantwoordelijk is. Deze samenwerking biedt EVBox Group nieuwe kansen en, met meer dan 10 jaar aan ervaring, zijn we ervan overtuigd dat onze expertise en competitief aanbod Scania zullen helpen hun bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.”— Kristof Vereenooghe (CEO van EVBox Group)

“Scania en ENGIE delen dezelfde visie en ambitie om een duurzamere weg in te slaan. Deze nieuwe Europese samenwerking op het gebied van elektrische vrachtwagens en bussen is het resultaat van een wederzijds vertrouwen dat al in het verleden is opgebouwd. We zijn trots om mee te mogen werken aan dit nieuwe segment dat veelbelovend is voor onder andere stedelijk gebruik. Met genoegen ontwerpt, installeert en onderhoudt ENGIE de laadoplossingen voor Scania’s klanten. Daarmee profiteren ze van zowel ons eigen Europese netwerk van gecertificeerde technici als van de regionale netwerken van partners.” —Shankar Krishnamoorthy (Executive Vice President van ENGIE Group)

“Voor iedere klant wordt een complete laadoplossing op maat gemaakt met energie, laadinfra, software, installatie, onderhoud en overige diensten. De sterke samenwerking met ENGIE en EVBox Group maakt het onze klanten makkelijker op elektrisch over te gaan en mee te gaan op onze reis naar duurzamer transport.” — Alexander Vlaskamp (Hoofd Sales en Marketing bij Scania)

image

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over EVBox

EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.