Shippeo levert Ewals Cargo Care ETA-innovatie voor verdere groei

| SHIPPEO | 3 min | 12 november 2020 12:58
Copyright: Ewals Cargo Care
Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility oplossingen, heeft de krachten gebundeld met logistiek dienstverlener Ewals Cargo Care.

Ewals Cargo Care staat bekend om zijn intelligente systemen en processen en voortdurende innovatie om te voldoen aan de behoeften van klanten en partners in Europa en daarbuiten. Het bedrijf staat voor capaciteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en lokale expertise. Dagelijks verwerkt Ewals Cargo Care ongeveer 3.400 zendingen vanuit 33 kantoren verspreid over 15 landen.

Naast een eigen vloot trucks en trailers, werkt Ewals samen met honderden partners om maximale flexibiliteit en service te kunnen bieden voor alle vormen van multimodaal transport.

Zichtbaarheid van zendingen is een topprioriteit geworden om concurrerend te blijven in de supply chain-sector. Het platform van Shippeo voorspelt zeer nauwkeurige ETA's en geeft deze in realtime weer. De ETA-berekening voorspelt een nauwkeurig aflevertijdstip, zelfs als de zending via meerdere modaliteiten en trajecten op de eindbestemming komt. Hierdoor zullen klanten en zakenpartners van Ewals Cargo Care beter kunnen anticiperen op leveringen en zo de concurrentie voor blijven.

Ewals Cargo Care heeft een lokale en centrale vloot en biedt bedrijven overal ter wereld een innovatief, uniform product, waarbij het bedrijf een deel van de IT-oplossingen zelf bouwt en een deel overlaat aan experts zoals Shippeo.

Het moderne Shippeo platform maakt gebruik van Artificial Intelligence en Machine Learning en werd onder meer geselecteerd omdat het één enkele portal is die integreert met iedere oplossing van klanten en partners, inclusief andere real-time visibility platforms.

Bas Schoone, General Manager, BU Ewals Logistics Control en verantwoordelijk voor de implementatie van Shippeo binnen Ewals: "Ewals Cargo Care heeft Shippeo geselecteerd als preferred partner voor real-time visibility, want Shippeo biedt de meest complete oplossing die op de markt verkrijgbaar is. Bovendien is het team van Shippeo zeer klantgericht en staat het open voor onze veranderende eisen. De samenwerking zal ons in staat stellen onze operationele efficiëntie te verbeteren en - het belangrijkste - onze klanten een meer kwalitatieve en proactieve service te bieden!"

Dennis van Bodegom, Directeur Shippeo Noord-Europa: “Het is een voorrecht om samen te werken met Ewals Cargo Care - een prachtig familiebedrijf dat in de afgelopen eeuw groot geworden is door voortdurende innovatie. De multi-track en multimodale ETA-calculaties vormen een belangrijke onderscheidende factor, waardoor Ewals Cargo Care een voorloper is.”

Over Ewals Cargo Care

Familiebedrijf Ewals Cargo Care werd in 1906 opgericht door Alfons Ewals. Het bedrijf werd bekend door zijn transport van en naar het Verenigd Koninkrijk, met name voor de auto-industrie. Meer dan 100 jaar en 3 generaties later heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een full-service logistieke speler met een breed dienstenpakket in een groot aantal sectoren, waaronder de automotive, logistieke dienstverlening, consumptiegoederen, maak- en verpakkingsindustrie. Ewals Cargo Care organiseert volle- en deelvrachten, alsook projectladingen, optimaliseert en houdt toezicht op logistieke operaties voor klanten via Control Tower-opstellingen, en voorziet in Value Added Logistics. De activiteiten van Ewals Cargo Care zijn gericht op Europa en - via partners - ook op de gebieden daarbuiten, met een speciale focus op Zuidoost-Azië. Ewals Cargo Care heeft een eigen vloot van meer dan 3.400 Mega Huckepack trailers, veelal met XLS systeem. Met dit type oplegger kan tot 100 kubieke meter vracht vervoerd worden via verschillende modaliteiten: weg, zee en spoor. De kracht van het multimodale Europese netwerk wordt versterkt door de lokale expertise en partnerships van Ewals. Vanuit 33 vestigingen, verspreid over 15 landen, worden dagelijks circa 3.400 ladingen vervoerd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SHIPPEO
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over SHIPPEO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.