Thales Cyber Defense krijgt vergunning voor digitaal forensisch onderzoek

| Thales | 2 min | 12 november 2020 15:46
Afbeelding: Het Thales SOC | Copyright: Thales
  • Door het ontvangen van een vergunning voor het uitvoeren van digitale fraudeonderzoeken voegt Thales Nederland opsporingsonderzoeken toe aan het aanbod van cyberdiensten en -oplossingen.
  • In lijn met cybercriminaliteit neemt ook de behoefte aan rechtsgeldig onderzoek toe. Thales forensische specialisten kunnen organisaties nu helpen bij het zoeken naar gerechtigheid en duidelijkheid, door gebruik te maken van de cyberexpertise en het internationaal netwerk van experts.
Het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het mondiale hightechbedrijf Thales de vergunning verleend om als particulier recherchebureau te opereren. Thales voegt daarmee recherchewerk toe aan het cybersecurity portfolio. De behoefte aan rechtsgeldige forensische onderzoeksrapporten neemt toe als gevolg van toenemende cybercriminaliteit. Organisaties die slachtoffer worden van fraude, een overtreding van het concurrentiebeding, data diefstal en hacks, kunnen nu door Thales nog beter worden ondersteund om bewijslast te verzamelen voor een eventuele aangifte en/of een rechtszaak.

Thales heeft een lange geschiedenis in het ondersteunen van organisaties bij de bescherming en verdediging tegen cyberaanvallen. Thales biedt haar klanten nu een nieuwe dienst aan: onderzoek doen naar wat er exact gebeurd is, de eventuele dader en het verzamelen van bewijslast. Om een ??vergunning te krijgen voor het uitvoeren van privéonderzoeken dient een bedrijf zich volledig te houden aan strikte regels en voorschriften, waaronder de privacycode van de Nederlandse Beveiligingsbranche (NVB), de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Particuliere Beveiligingsorganisaties en Wet opsporingsinstanties (Wpbr) met bijbehorende regeling (Rpbr). Daarnaast heeft degene die een onderzoek begeleidt, toestemming nodig van de Minister van Justitie en Veiligheid om dergelijk werk te mogen doen.
“Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met de uitdaging van cybercriminaliteit, in de vorm van fraude, phishing of bedrijfsspionage. Hierdoor stijgt de vraag naar digitaal forensisch onderzoek in het kader van strafzaken. Bij Thales kunnen we aan deze groeiende behoefte voldoen, omdat onze hoogopgeleide cyberspecialisten toonaangevend zijn in het identificeren en interpreteren van bewijsmateriaal. Dit kan vervolgens als bewijslast gebruikt worden voor het doen van aangifte of in een ??rechtszaak. Onderzoeken worden met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd om organisaties te voorzien van solide, rechtsgeldige rapporten waarmee ze de daders voor de rechter kunnen brengen. Het is een dienst die we met trots toevoegen aan ons portfolio”, aldus Oscar van Os, Manager Security Operations Center, Thales.
Om optimale service te bieden aan internationale organisaties, kan Thales gebruik maken van het wereldwijde netwerk van forensische specialisten binnen de organisatie. Deze experts worden continu getraind en opgeleid. Op deze manier biedt Thales een nog completer aanbod en wordt de digitale weerbaarheid van haar klanten vergroot.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.