15 nieuwe deelnemers voor startup- en acceleratorprogramma 3DEXPERIENCE Lab

Startups in innovatieprogramma van Dassault Systèmes leveren innovatieve bijdragen aan maatschappelijk belangrijke thema's

| Dassault Systèmes | 3 min | 10 december 2019 9:52
Afbeelding: 3DEXPERIENCE LAB in Boston, Massachusetts | Copyright: Dassault Systèmes
Tijdens een event in Parijs zijn 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt die deelnemen aan het 3DEXPERIENCE Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.
 
3DEXPERIENCE Lab is een open innovatie- en acceleratorprogramma dat is opgezet door Dassault Systèmes. Een belangrijk doel van dit programma is om startups in staat te stellen disruptieve ideeën in een kortere tijd te ontwikkelen en om zodanig duurzame bijdragen aan de maatschappij te leveren.
 
De 15 nieuwe deelnemers aan het 3DEXPERIENCE Lab zijn afkomstig uit België, China, Frankrijk, India, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Als onderdeel van hun deelname aan het innovatieprogramma kunnen deze bedrijven onder andere gebruikmaken van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Ook krijgen deze jonge en vaak snelgroeiende ondernemingen toegang tot het ecosysteem van Dassault Systèmes.
 
Onder de startups bevinden zich:
-   AgreenCulture (smart robotics voor landbouw)
-   DAMAE Medical (device voor detecteren van huidkanker)
-   FEops (simulaties van hartproblemen op maat van de patiënt)
-   Gyrolift (nieuwe oplossingen op het gebied van mobiliteit)
-   Inali (betaalbare handprotheses)
-   PKvitality (draagbare oplossing voor diabetici)
-   SparkCharge (draagbare en zeer snelle elektrische oplaadunits)
-   Magic Wheelchair (community-project voor coole kleding voor kinderen in een rolstoel)
-   Open R2 (voor het ontwerpen en bouwen van de bekende R2 D2-robot)
 
Eerdere startups en scale-ups die aan het 3DEXPERIENCE Lab deelnemen, zijn inmiddels al succesvol aan het innoveren. Zo produceert Biomodex via 3D printing gepersonaliseerde organen die gebruikt worden voor het trainen van chirurgen. Dit bedrijf heeft al een tweede investeringsronde achter de rug en een kantoor in Boston geopend. EEL Energy heeft onlangs zijn membraantechnologie met succes getest. Syos heeft meer dan 11.000 muziekinstrumenten op maat gemaakt en verkocht. XSun heeft een onbemande drone voor de lange afstand gedemonstreerd die uitsluitend gebruikmaakt van zonne-energie.
 
Het 3DEXPERIENCE Lab is van start gegaan in 2015. Het is - naast Europa - ook actief in India en de Verenigde Staten. Rondom het lab is een compleet ecosysteem van partners ontstaan van meer dan 25 incubators, accelerators, onderwijsinstellingen, technologiepartners en fab lab-partners voor het daadwerkelijk produceren van de ontwikkelde producten en technieken. Aan het lab zijn ruim 1200 mentoren verbonden.
 
"Het 3DEXPERIENCE Lab is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die ontstaan als we op een slimme manier samenwerken via open innovatie en digitale cloudplatforms om baanbrekende innovaties mogelijk te maken die aansluiten bij de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling", aldus Frédéric Vacher, hoofd innovatie bij Dassault Systèmes. "Dassault Systèmes wil deze doelstellingen graag ondersteunen door het faciliteren van startup-projecten en communities."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.