SAP-partners Serac en Xperi gaan fuseren

Nieuwe organisatie biedt middensegment one-stop-shop voor SAP-oplossingen

| TechVisor | 2 min | 13 november 2020 12:29
Copyright: James Bold op Unsplash
SAP-partners Serac en Xperi gaan fuseren. Met het samengaan van de bedrijven uit Utrecht en Boxtel ontstaat een one-stop-shop voor middelgrote organisaties die door het inzetten van SAP-oplossingen slimmer en efficiënter willen werken. Om de internationale groei-ambities van Serac en Xperi waar te maken wordt bovendien bekendgemaakt dat investeerder Mentha Capital een belang neemt in de nieuwe organisatie.

Met de fusie tussen de twee Gold-partners van SAP worden jarenlange ervaring in verschillende branches en zeer specialistische kennis samengebracht in één organisatie. Voor klanten van Serac en Xperi en andere bedrijven in het middensegment, betekent dit dat zij toegang krijgen tot het complete portfolio SAP-oplossingen en dat zij profiteren van de bijbehorende diepgaande expertise.

“We zijn de laatste jaren sterk gegroeid en zien meer mogelijkheden om onze activiteiten nog verder uit te bouwen”, zegt, Peter Geelen managing director van Xperi. “Om dit te bewerkstelligen hebben we verschillende opties overwogen. Een fusie met Serac bleek de meest logische stap. Het portfolio is complementair en net zoals Xperi onderscheidt Serac zich met een zeer sterke klantgerichtheid. Ik zie er dan ook naar uit om samen te bouwen aan een solide organisatie waarmee we de Europese middenmarkt kunnen voorzien van slimme SAP-oplossingen.”

Erik-Jan Kerremans, Managing Director van Serac: “De fusie met Xperi en de investering van Mentha Capital geven ons meer slagkracht om de kansen die we zien te benutten. We kunnen nu niet alleen onze dienstverlening aan bestaande klanten uitbreiden en nieuwe branches betreden, maar ook concreet vorm gaan geven aan het waarmaken van onze internationale ambities.”

Nieuwe proposities voor business value

Kerremans en Geelen gaan zich onder meer richten op de ontwikkeling van nieuwe proposities rond SAP BusinessOne, ByDesign en SAP S/4HANA. Het doel hiervan is om organisaties te helpen nog sneller te innoveren en resultaten te realiseren die business value opleveren. Haran Sold, partner bij Mentha Capital: "We geloven sterk in deze markt en de positie en het potentieel van SAP in het middensegment. Door Serac en Xperi te ondersteunen met kapitaal en kennis, zetten we in op het realiseren van een ambitieuze groeistrategie.”

De komende periode wordt onder meer benut om de fusie concreet vorm te geven. De huidige CEO’s van Serac en Xperi maken beide deel uit van het bestuur van de nieuwe organisatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TechVisor
TechVisor is het vizier op de tech industrie. Het is onze missie te voorzien in een platform voor professionals én consumenten in Nederland en België om 24x7 actualiteit en achtergrond informatie te leveren over de ontwikkelingen en stand van zaken in de tech industrie.

De mensen achter TechVisor zijn professionals uit de (inter)nationale ICT markt. Zij weten dus als geen ander welke bedrijven te volgen en wat de trends zijn in deze markt. Voor jou als ICT professional óf als consument betekent dit dus dat je op TechVisor over de meest interessante en relevante zaken op de hoogte wordt gehouden.
Meer over TechVisor
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.