OVHcloud en Google Cloud bouwen samen Europese cloudoplossing

Strategisch partnerschap helpt bedrijven om te voldoen aan eisen voor dataveiligheid en privacy en versnelt digitale transformatie

| Google | 3 min | 13 november 2020 14:55
Gewaardeerd
Copyright: OVHcloud
Het Franse cloud computing-bedrijf OVHcloud gaat een strategisch partnership met Google Cloud aan om bedrijven in Europa te ondersteunen bij hun digitale transformatie. De twee cloudbedrijven bouwen geavanceerde oplossingen op de vertrouwde infrastructuur. Hiermee helpen ze Europese organisaties om te voldoen aan strikte normen voor datacontroles, veiligheid, transparantie en privacy bij het gebruik van cloud-native applicaties.

OVHcloud introduceert bovendien een nieuw Hosted Private Cloud-aanbod. Dit doet het bedrijf door Anthos, Google's open source-compatibele technologie, naar zijn eigen schaalbare dedicated infrastructuur te brengen. Deze technologie wordt volledig beheerd en geëxploiteerd in Europa door OVHcloud-teams.

Hoger niveau van privacy en dataveiligheid

In de afgelopen jaren hebben organisaties en beleidsmakers bij cloudaanbieders aangedrongen om klantgegevens op een nog transparantere manier te beschermen; waarbij beveiliging en privacy en controleer- en houdbaarheid van data naar een hoger niveau getild moeten worden. Als reactie hierop gaan OVHcloud en Google Cloud een samenwerking aan waaraan open source, transparantie, interoperabiliteit en omkeerbaarheid ten grondslag liggen. Europese organisaties versnellen dankzij dit partnerschap hun digitale transformatie en maken op een betrouwbare manier gebruik van de nieuwste cloudtechnologie.

Een open source en mutli-cloudaanpak

Als onderdeel van deze samenwerking stellen OVHcloud en Google Cloud hun technologie en skillset centraal. De bedrijven hebben de ambitie om oplossingen te ontwikkelen waarmee klanten profiteren van de voordelen van een multi-cloud en open aanpak en om een cruciaal ecosysteem van externe developers te creëren. De samenwerking laat ook de toewijding zien aan het leveren van innovatie, het bevorderen van de ontwikkeling van digitale skills en het stimuleren van een open source community.

"We zijn er trots op dat we samen met Google Cloud innovatieve oplossingen kunnen leveren die voldoen aan de groeiende Europese eisen op het gebied van datasoevereiniteit. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de Europese markt. De combinatie van geavanceerde technologieën voor de developer community en het versterken van een krachtig ecosysteem van spelers die verenigd zijn door hun gemeenschappelijke waarden; dat is de kern van OVHcloud. Deze samenwerking maakt de weg vrij voor innovaties en we zijn blij dat we dat samen mogelijk maken”, verklaart Michel Paulin, CEO van OVHcloud.

"We zijn verheugd om onze handtekening te zetten onder de samenwerking met OVHcloud", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "Doordat we luisteren naar onze klanten, partners en de beleidsmakers in Europa, begrijpen we dat zij een groeiende behoefte hebben aan nog meer controle en autonomie. We zetten ons hier op verschillende manieren voor in en kijken ernaar uit om dit te blijven doen voor onze klanten. Dit doen we met een partner die onze waarden als vertrouwen, innovatie, samenwerking, openheid, veiligheid, interoperabiliteit, transparantie en milieuverantwoordelijkheid deelt. Gezamenlijk kunnen we de digitale transformatie van onze klanten versnellen."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (5 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.