SwipeGuide winnaar van de EIT Digital Challenge 2020 in de categorie 'Digital Industry'

| SwipeGuide | 3 min | 13 november 2020 15:22
Afbeelding: SwipeGuide screenshot | Copyright: SwipeGuide
Het in Amsterdam gevestigde SwipeGuide werd in de finale van de EIT Digital Challenge 2020 op 12 november jl. in Brussel als winnaar uitgeroepen in de categorie 'Digital Industry'. Twintig veelbelovende Europese ‘deep tech’ scale-ups presenteerden in de finale hun visie en hun bijdrage aan het Europese tech-ecosysteem. De top vijf bedrijven kregen prijzen van in het totaal € 350.000, waaronder een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator om verdere, internationale groei mogelijk te maken.

Willemijn Schneyder, CEO en medeoprichter van SwipeGuide, is enorm trots op het winnen van de EIT Digital Challenge-prijs. “Het betekent dat de passie en het harde werk hun vruchten afgeworpen hebben. Het winnen van deze prijs is een enorme bevestiging van alle inspanningen die ons team heeft geleverd voor de ontwikkeling en het op de markt brengen van onze oplossing. Na een moeilijk jaar verwacht ik dat deze prijs veel deuren zal openen voor onze internationale expansie.”

Schneyder verwacht dat de samenwerking met EIT Digital de introductie van SwipeGuide in 200.000 fabrieken in Europa zal stimuleren, te beginnen met Duitsland en Groot-Brittanni?. SwipeGuide kijkt ernaar uit om dankzij de steun van de EIT Digital Accelerator strategische toegang tot de markt te krijgen; hulp bij het identificeren van de juiste doelen en de activiteiten uit te breiden naar lokale markten. Het winnen van deze prijs heeft ook geholpen bij de beslissing van SwipeGuide om actief investeringen aan te trekken met de steun van EIT Digital.

Voor SwipeGuide is de award ook een kans om iets terug te doen. "We hopen dat het partnership met EIT Digital ons in staat zal stellen om de kloof tussen universiteiten en bedrijven te dichten, om zo het leiderschap te ontwikkelen, dat volgens ons de toekomst is van het tech-ecosysteem", legt Schneyder uit.

SwipeGuide is er trots op om samen met de vier andere innovatieve winnaars van de EIT Digital Challenge scaleup-wedstrijd 2020 op het podium te staan. De andere winnaars zijn: Deepomatic (Frankrijk), Icometrix (België), Targomo (Duitsland) en Wishibam (Frankrijk). De vijf winnende bedrijven zullen toetreden tot de EIT Digital Accelerator, in 2019 erkend als een van de vijf World Top Public Business Accelerators.

De jury zag bijzondere kwaliteiten bij deze vijf bedrijven. "Alle finalisten zijn snelgroeiende scale-ups en hebben een groot potentieel om Europese succesverhalen te worden", zei Chahab Nastar, Chief Innovation Officer bij EIT Digital.

De concurrentie was hevig in 2020. Met 403 scale-ups uit 32 landen vestigde EIT Digital een nieuw record met een groei van 44% in het aantal kandidaten vergeleken met 2019. De EIT Digital Challenge richt zich op Europese scale-ups op het gebied van digitale technologie die zich richten op snelle groei van hun bedrijf in Europa en wereldwijd. De bedrijven zijn actief in een van de vijf strategische innovatiegebieden: Digital Tech, Digital Industry, Digital Cities, Digital Finance en Digital Wellbeing.

De EIT Digital Challenge viert ook inclusiviteit. Bijna 40% van de sollicitanten, 55% van de 20 finalisten en 3 van de 5 winnaars hebben vrouwen als oprichters of leidinggevenden op C-niveau. Met een gemiddelde opbrengst van € 1,4 miljoen, een gemiddelde financiering van € 7,6 miljoen en een gemiddeld personeelsbestand van meer dan 40, zijn de laureaten van 2020 de meest volwassen prijswinnaars in de geschiedenis van de Challenge.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SwipeGuide
SwipeGuide is de vervanger van dikke klappers met A4-papier vol werkinstructies. Via slimme, visuele stap-voor-stap instructies op de smartphone, tablet of digitale bril wil het bedrijf digitale instructies op de werkvloer introduceren. Dit soort instructies helpt monteurs, engineers, operators en field-service technici van fabrieken en machines om nieuwe, onregelmatige of complexe taken snel en foutloos uit te voeren.
Meer over SwipeGuide
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.