Kaspersky signaleert groeiende belangstelling van oplichters rondom lancering nieuwste PlayStation

| Kaspersky | 1 min | 15 november 2020 14:41
Copyright: Sony
De lancering van de nieuwe PlayStation wekt niet alleen grote belangstelling bij fans van de populaire gameconsole, maar trekt ook de aandacht van phishers en oplichters. In aanloop naar de introductie vond Kaspersky in oktober ongeveer 130 verdachte bronnen over de hele wereld met ‘PlayStation’ in hun naam. Dit omvat de helft van het aantal van dergelijke websites dat tussen januari en oktober werd ontdekt.

Deze sites bieden bezoekers vooral de kans om de PlayStation 5 te pre-orderen door een vooruitbetaling te doen of door persoonlijke gegevens achter te laten. Op sommige webpagina's werd zelfs aangeboden om de console tegen een lagere prijs te kopen, dan de officiële verkoopprijs. Er waren ook bronnen die zeiden dat er een speciale verkoopprijs beschikbaar was voor de vorige versie van console - de PlayStation 4. Ze schreven de korting toe aan de release van de nieuwe PS5.

“We willen wederom benadrukken dat als iets er op internet te mooi uitziet om waar te zijn, het waarschijnlijk oplichterij is. Berichten over verkopen en pre-orders moeten op betrouwbare bronnen worden gecontroleerd en we raden af ??om op links van verdachte e-mails of berichten op Messenger en sociale netwerken te klikken. Het wordt ook aanbevolen om een ??beveiligingsoplossing te installeren met up-to-date databases met phishing- en spambronnen '', zegt Kaspersky's beveiligingsexpert.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.