Raad voor Accreditatie versterkt dienstverlening met Betty Blocks

| Betty Blocks | 3 min | 16 november 2020 11:08
Copyright: Betty Blocks
Na een intensieve Europese aanbesteding heeft de Raad voor Accreditatie (RvA) in slechts zes maanden tijd, samen met no-code leverancier Betty Blocks, de Rapportagetool in gebruik genomen. Met de Rapportagetool kunnen de RvA-beoordelaars op een efficiëntere en veiligere manier accreditatiebeoordelingen uitvoeren en rapporteren. De RvA beoordeelt de competenties, consistente bedrijfsuitoefening en onpartijdigheid van keuringsorganisaties zoals certificerings- en inspectie-instellingen en laboratoria. Met een accreditatieverklaring bevestigt de RvA zijn vertrouwen in deze organisaties.

Tijdens de accreditatiebeoordelingen verliep de informatie uitwisseling tussen de RvA en zijn klanten voorheen via Excels en emailverkeer. In de nieuwe Rapportagetool vindt data uitwisseling op een veiligere manier plaats via een webbased portal. Het werk voor de beoordelaars van RvA en de klanten wordt daarmee efficiënter en veiliger: vooral in de overhead gaat dit tijdsbesparing opleveren omdat er een directe lijn is tussen de klant (geaccrediteerde instellingen) en de RvA-beoordelingsteams. De komende periode wil RvA zijn dienstverlening verder versterken door in te zetten op data-analyse, iets wat met de nieuwe Rapportagetool eenvoudiger te realiseren is.

Schakel van vertrouwen voor Nederland

Het was al langer een diepgekoesterde wens van RvA over te stappen naar een uniforme rapportagetoool. Door de handen ineen te slaan met Betty Blocks is dat in een betrekkelijk korte periode gelukt. De komende maanden gaan de partijen het primaire proces verder uitbouwen met nog vier aanvullende applicaties voor o.a. het inplannen van klantbezoeken en het gestandaardiseerd vastleggen van brondata.

Joep de Haas, lid van de raad van bestuur van de RvA: “Bij ons staat vertrouwen voorop. Met de data die beschikbaar komt kunnen we onze interne processen en beoordelingen verder verbeteren en daarmee de dienstverlening aan onze klanten een impuls geven. De inzet van Betty Blocks zorgt niet alleen voor een efficiency slag, maar levert ook waardevolle data op die RvA inzet voor advies aan stakeholders, zoals de Rijksoverheid.”

Goede samenwerking ondanks corona

De Rapportagetool is in korte tijd ontwikkeld en uitgerold, maar tijdens dit proces kwamen de partijen middenin de coronacrisis terecht. Door continu te blijven overleggen, en deels de werkzaamheden via Zoom en Teams te laten verlopen, is het gelukt om de applicatie snel gefaseerd in gebruik te nemen.

Chris Obdam, oprichter en CEO van Betty Blocks: ‘Een applicatie ontwikkelen voor een organisatie met zo’n grote reikwijdte en maatschappelijke impact is een uitdaging die we graag oppakken. We kijken terug op een constructieve maar ook kritische samenwerking met als eindresultaat een tool die de rol van RvA als laatste schakel van vertrouwen in de keten versterkt. Zowel voor de organisaties die afhankelijk zijn van het accreditatieproces als de eindgebruikers.’

Over Raad voor Accreditatie

Ieder land binnen de Europese Unie heeft een nationale accreditatie-instantie. In Nederland is dat de RvA. De RvA is een zelfstandig bestuursorgaan. De RvA beoordeelt de competenties, consistente bedrijfsuitoefening en onpartijdigheid van keuringsorganisaties zoals certificerings- en inspectie-instellingen en laboratoria. De RvA beoordeelt deze organisaties op basis van internationale kwaliteitsnormen en doet dit op een onbevooroordeelde en deskundige wijze. Met een accreditatieverklaring bevestigt de RvA zijn vertrouwen in keuringsorganisaties zodat burgers, consumenten, patiënten of bedrijven kunnen vertrouwen op de kwaliteit van producten en diensten. Vertrouwen in kwaliteitsnormen en het werk van keuringsorganisaties draagt bij aan een duurzame en goed functionerende internationale samenleving met een open handelsverkeer en ruimte voor innovatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Betty Blocks
Als 's werelds meest toonaangevende no-code platform stelt Betty Blocks bedrijven en Citizen Developers in staat om op eenvoudige wijze complexe applicaties te bouwen zonder te hoeven coderen. Betty Blocks helpt organisaties met het vinden van de juiste oplossingen door medewerkers hun eigen innovaties te laten creëren.
Meer over Betty Blocks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.