Telindus en Cisco onderstrepen het belang van een sterk bedrijfsnetwerk met Managed SD-LAN

| Telindus | 3 min | 17 november 2020 11:11
Telindus, de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms, en Cisco, een wereldwijde marktleider op het gebied van IT en netwerken, hebben Managed SD-LAN gelanceerd. Nu organisaties zich voorbereiden op een combinatie tussen thuiswerken en op kantoor biedt Managed SD-LAN de mogelijkheid de gebruikerservaring op het bedrijfsnetwerk verder te optimaliseren.

Met SD-LAN ben je als organisatie in staat een local area network in te richten dat compleet op software is gebaseerd. Dit betekent dat handmatige beheer- en onderhoudstaken volledig geautomatiseerd kunnen worden, waardoor tijd wordt bespaard en fouten worden gereduceerd. Door deze dienst als een managed service af te nemen bij Telindus wordt de IT-afdeling verder ontzorgd en kan IT zich meer bezig houden met de core business en innovatie.

Terug naar kantoor

Hoewel thuiswerken steeds meer een permanent karakter begint te krijgen, bereiden organisaties de terugkeer van medewerkers naar kantoor voor. In de praktijk blijkt dat thuiswerkers via een breedband internetverbinding eenvoudig kunnen werken via uiteenlopende cloud-oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een Microsoft 365-omgeving. Op kantoor kan deze ervaring slechter zijn door statisch ingerichte, niet intelligente netwerkoplossingen. De conclusie is dat veel medewerkers thuis een betere werkervaring hebben dan op de zaak. Met Managed SD-LAN kunnen organisaties hun netwerkinfrastructuur optimaliseren, zodat medewerkers bij terugkomst dezelfde of zelfs een betere ervaring dan thuis krijgen. Nu zij thuiswerken, is daar ruimschoots de gelegenheid voor.

Gebruiker centraal bij SD-LAN

De Managed SD-LAN oplossing van Telindus en Cisco draagt op verschillende wijzen bij aan een betere ervaring van de gebruiker. In de eerste plaats zorgt de softwarematige aansturing ervoor dat organisaties beter onderscheid kunnen maken tussen verschillende verkeersstromen, netwerkgebruikers en hun activiteit op het netwerk. Gebruikers kunnen zo voor essentiële verkeersstromen de juiste resources toegewezen krijgen. Deze verkeersstromen zijn met SD-LAN gemakkelijk te scheiden en te sturen. In de tweede plaats kan het netwerk eenvoudig worden uitgebreid zonder tussenkomst van IT. Dankzij het software defined karakter van de technologie kunnen bijvoorbeeld updates automatisch en zonder downtime worden uitgevoerd, zodat de gebruiker geen hinder ondervindt.

Geen zorgen over beheer

De opkomst van nieuwe technologieën en de toename van het aantal devices zorgen ervoor dat de netwerkomgeving steeds complexer is geworden. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om dit gedeelte uit te besteden, aangezien zij de kennis en kunde niet in huis hebben. Met Managed SD-LAN van Telindus worden zij geheel ontzorgd, terwijl zij wel de controle houden. Telindus zorgt er bijvoorbeeld voor dat netwerkinformatie beschikbaar komt via diverse dashboards, waarop te zien is hoe de netwerkomgeving presteert.

Harald de Wilde, Manager Specialist Organization Cisco Nederland: “Juist in deze tijden, waar voor iedereen duidelijk wordt wat het belang en de waarde van digitalisering is, zien we dat onze klanten op zoek zijn naar 24x7 grip, innovatie en wendbaarheid binnen hun IT omgeving. Of dit nu thuis, onderweg of kantoor is. Diensten van Telindus zoals Managed SD-LAN, maar ook Managed SD-WAN bieden dit.”

Max van Oeyen, Commercial Lead Networking bij Telindus: “In de Managed SD-LAN oplossing komen software defined, managed services en de kennis en ervaring van Telindus bij elkaar. Samen met Cisco hebben we deze dienst ontwikkeld en zo bieden wij een oplossing voor een grote uitdaging voor beheerders van zakelijke netwerken: het steeds complexer wordende netwerkmanagement. Zowel Cisco als Telindus heeft veel ervaring in het ontwikkelen van local en wide area netwerktechnologie. En als beheerpartij heeft Telindus de nodige ervaring en hebben wij al diverse soortgelijke projecten met goed resultaat afgerond en in beheer genomen. Uiteindelijk gaat het erom dat organisaties flexibel en wendbaar zijn en dat het bedrijfsnetwerk medewerkers in hun kracht zet.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.
Meer over Telindus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.