Sendcloud haalt 12,6 miljoen euro op in Series B-financiering geleid door AXA Venture Partners

Eindhovense scale-up plant werving 200 medewerkers om groei te versnellen

| Sendcloud | 2 min | 17 november 2020 11:13
Afbeelding: De Sendcloud oprichters | Copyright: Sendcloud
Sendcloud heeft 12,6 miljoen euro opgehaald in een Series B-financieringsronde. De investering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van het platform en internationale expansie. Daarmee wil de Eindhovense scale-up de internationale bezorgmarkt doorbreken. De ronde werd geleid door AXA Venture Partners, aangevuld met BOM Brabant Ventures, Bonsai Partners en een lening van de Rabobank. Tot eerdere investeerders behoren ook HenQ, TiiN Capital en Startupbootcamp.

Sendcloud werd in 2012 opgericht om het verzendproces voor webshops te vereenvoudigen. Door het aanbieden van verschillende verzendopties in de checkout, het sneller verwerken van orders en reduceren van verzendkosten, helpt de alles-in-een verzendoplossing webshops hun concurrentiepositie te versterken. Inmiddels beschikt het platform over 50+ integraties, waaronder Amazon, Shopify en WooCommerce, en is het actief in acht landen.

De afgelopen jaren heeft Sendcloud flinke stappen gezet in het verbeteren van het verzendproces. Groeiende pakketvolumes en toegenomen consumenteneisen zorgen echter voor nieuwe uitdagingen op het gebied van e-commerce logistiek. De vraag naar flexibele bezorging en het ontbreken van een wereldwijd verzendnetwerk maken het voor veel webshops lastig op grote schaal te concurreren. Met een centraal platform wil Sendcloud efficiënte pakketbezorging op internationaal niveau vereenvoudigen. Op die manier is verzending niet langer een struikelblok maar juist een groeimotor.

De financiering helpt Sendcloud om meer vervoerders (lokaal en internationaal) aan het platform toe te voegen en de bezorgervaring te optimaliseren, zodat iedere consument de gewenste bezorgoptie kan kiezen. De kapitaalinjectie wordt onder meer gebruikt om 200 nieuwe medewerkers te werven om de doelstellingen te realiseren. Het afgelopen jaar groeide het verzendplatform al van 120 naar 260 medewerkers. De investering bouwt daarmee voort op een uitzonderlijk jaar voor Sendcloud, mede dankzij de explosieve groei van e-commerce en de recentelijke uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk.

“Een jaar of drie geleden spraken we voor het eerst met Sendcloud. Sindsdien hebben zij hun plannen voortdurend waargemaakt en we kijken er dan ook naar uit om hun verdere internationale expansie met deze investering te ondersteunen,” aldus Imran Akram, General Partner van AXA Venture Partners (AVP).

“De afgelopen jaren heeft Sendcloud zich ontwikkeld tot een volwassen verzendoplossing die webshops helpt te concurreren met grote e-commerce spelers. Door de explosieve groei van online orders en toegenomen consumenteneisen zien we nieuwe mogelijkheden om de bezorgervaring verder te verbeteren,” aldus Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder van Sendcloud. “Door getalenteerde mensen aan te nemen willen we onze ambitie om crossborder verzending te vereenvoudigen waarmaken en webshops naar een hoger niveau tillen!”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sendcloud
Sendcloud is een alles-in-één verzendplatform en optimaliseert het verzendproces van online retailers. Dankzij de integraties met e-commerce platformen en een API kan iedere shop het verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen met meer dan 50 internationale vervoerders. 
Meer over Sendcloud
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.