Rockwell Automation en PTC breiden strategische samenwerking uit

| Rockwell Automation | 3 min | 17 november 2020 12:11
Copyright: Rockwell Automation
Nadat ze wereldwijd al bijna 250 nieuwe klanten succesvol geholpen hebben bij het bereiken van hun doelstellingen op het gebied van de digitale transformatie, kondigen PTC en Rockwell Automation aan hun strategische samenwerking vroegtijdig te verlengen en verder uit te breiden.

Dankzij de intensievere samenwerking krijgen de gezamenlijke inspanningen op het gebied van productontwikkeling en verkoop meer continuïteit. Ook de oplossingen van PTC voor product lifecycle management en software as a service (SaaS) worden nu bij de samenwerking betrokken. Daarnaast wordt het commerciële beleid van beide bedrijven op elkaar afgestemd om een uitgebreide oplossing voor digitale processen in de markt te kunnen zetten; van het eerste ontwerp tot exploitatie, onderhoud en optimalisering van de levenscyclus. PTC zal aan haar eigen klanten en partnernetwerk de virtuele machinesimulatie- en testsoftware van Rockwell Automation aanbieden. In het kader van de overeenkomst zullen beide organisaties gebruik blijven maken van elkaars middelen, technologie, expertise en marktpositie om hun klanten tot 2023 - en daarna - nog beter te kunnen bedienen.

De belangrijkste, gezamenlijke oplossing, de FactoryTalk InnovationSuite (powered by PTC), is meteen na de start van de samenwerking ontstaan en is de eerste uitgebreide softwaresuite voor digitale transformatie in de industrie. De suite is volledig geïntegreerd met Industrial Internet of Things (IIoT), edge-to-cloud analytics, manufacturing execution systems (MES) en augmented reality (AR); allemaal noodzakelijke technologie?n voor de Connected Enterprise. FactoryTalk InnovationSuite maakt het gemakkelijk om snel innovatieve oplossingen te ontwikkelen, te operationaliseren en wereldwijd op te schalen.

"Onze keuze voor de FactoryTalk InnovationSuite had niet op een beter moment kunnen komen", zegt Teja Schubert, Director Controls, Automation and Technology bij Norbord, een internationale producent van plaatmateriaal. “Toen de eerste COVID-19 golf over ons heen kwam, werd het nog belangrijker om een platform te hebben dat ons helpt de kosten te verlagen, de werkprocessen effici?nter te maken en onze activiteiten op het gebied van onderhoud en opleiding beter te stroomlijnen. Onze samenwerking met PTC en Rockwell Automation heeft het voor ons eenvoudiger gemaakt om door de COVID-19 pandemie heen te komen. We kijken uit naar de toekomstige oplossingen.”

Nu fabrikanten hun activiteiten opnieuw opzetten maken de concurrentiedruk en de vraag naar betere financiële prestaties het noodzakelijk om producten, processen en mensen op alle bedrijfsniveaus digitaal te transformeren. De oplossingen voor digitale productie van PTC en Rockwell Automation bieden fabrikanten robuuste end-to-end gedigitaliseerde processen, die hen in staat stellen hun digitale transformatie zelfs midden in een pandemie voort te zetten.

"In de afgelopen twee jaar hebben de teams van PTC en Rockwell Automation hun innovaties gecombineerd, waardoor we onze klanten de FactoryTalk InnovationSuite hebben kunnen aanbieden”, zei Blake Moret, CEO van Rockwell. "De vroegtijdige verlenging en uitbreiding van onze samenwerkingsovereenkomst met PTC is een bewijs van ons vertrouwen in de toenemende waarde van deze strategische samenwerking en voor het belang van de Connected Enterprise."

Jim Heppelmann, CEO van PTC, voegde daar aan toe: "Omdat we wereldwijd voor Industry 4.0-initiatieven staan, heeft de strategische samenwerking met Rockwell Automation ons bereik en onze mogelijkheden enorm uitgebreid. De krachtige impact van ons aanbod en de belangstelling van onze klanten tijdens de huidige macro-economische situatie bewijzen de behoefte van de markt aan onze gezamenlijke oplossingen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.