Online Payment Platform breidt aanbod nieuwe PSD2-diensten uit naar 1.400 Europese banken

Samenwerking ibanXS sluit aan bij Europese ambities

| Online Payment Platform | 2 min | 17 november 2020 12:19
Gewaardeerd
Copyright: Online Payment Platform
Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, heeft een samenwerking gesloten met ibanXS. Via het platform van ibanXS kunnen klanten van Online Payment Platform nu bij meer dan 1.400 Europese banken gebruikmaken van de nieuwe PSD2-diensten betaalinitiatie en rekeninginformatie.

De PSD2-diensten worden eerst beschikbaar gesteld aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Het Verenigd Koninkrijk zal hier snel aan toe worden gevoegd. De samenwerking met ibanXS sluit aan bij de Europese ambities van Online Payment Platform. Het bedrijf opende dit jaar kantoren in Antwerpen en Berlijn en er zijn plannen komend jaar verder uit te breiden naar andere landen.

Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform: “We zijn continu op zoek naar manieren om het online handelen en betalen voor onze klanten en gebruikers makkelijker en veiliger te maken. ibanXS focust volledig op het aansluiten van banken en het beheren van deze verbindingen. Bovendien werken zij continu aan de uitbreiding van hun aanbod. Daarmee kunnen wij ons richten op het optimaliseren van ons portfolio en de beste service bieden aan onze klanten.”

Uitbreiding pilot iDeal inplannen

Dankzij de samenwerking met ibanXS kan ook de pilot met ‘iDeal inplannen’ van Online Payment Platform worden uitgebreid naar bijna alle Nederlandse banken, in plaats van enkel de vier grootbanken. Door gebruik te maken van de betaalinitiatie mogelijkheid binnen de PSD2-wetgeving kunnen dankzij ‘iDeal inplannen’ transacties worden ingepland voor betaling in de toekomst.

“Live gaan met Online Payment Platform in Nederland, België Duitsland, en op korte termijn het Verenigd Koninkrijk, is een fantastische stap voor ons”, zegt Edy Bruinooge, CCO van ibanXS. “Het laat zien dat ons platform volwassen is en dat we de banken die onze klanten nodig hebben, binnen handbereik brengen. Mocht er vraag zijn naar een bank of een land dat we nog niet in ons portfolio hebben, dan kunnen we deze door het inzetten van onze Dynamic Connector heel snel aansluiten. Voor Online Payment Platform is het Verenigd Koninkrijk de volgende stap. En dit zal zeker niet de laatste zijn.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Online Payment Platform

Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen.
Meer over Online Payment Platform

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.