XPRIZE en Cognizant starten Challenge voor heropening van economie

Competitie van vier maanden, met 500.000 dollar aan prijzengeld, moet het gebruik van kunstmatige intelligentie stimuleren om economische gevolgen van COVID-19 zo ver mogelijk te beperken

| Cognizant | 3 min | 17 november 2020 13:01
Copyright: XPRIZE
XPRIZE, een wereldleider in het ontwikkelen en uitvoeren van competities om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, introduceert in samenwerking met Cognizant de Pandemic Response Challenge. De competitie moet de mogelijkheden van data en kunstmatige intelligentie (AI) aantonen, zodat beleidsmakers, gezondheidsexperts en bedrijfsleiders belangrijke inzichten en begeleiding krijgen. Op basis van deze inzichten kunnen zij maatregelen nemen die ervoor zorgen dat lokale economieën in bedrijf blijven, maar tegelijkertijd virusuitbraken tot een minimum beperkt.

Op basis van door Cognizant ontwikkelde technologieën en AI-modellen en door gebruik te maken van data verzameld door de Oxford COVID-19 Government Response Tracker, moeten teams datagedreven AI-modellen ontwikkelen. De modellen kunnen de snelheid van lokale COVID-19-besmettingen voorspellen, en indien nodig maatregelen voorstellen om in te grijpen. Door de modellen te testen met “wat-als”-scenario’s, moeten deze maatregelen de besmettingsgraad en de negatieve economische gevolgen aantoonbaar verminderen. Succesvolle modellen kunnen dan dienen als stappenplan voor toekomstige crises.

De Pandemic Response Challenge is de eerste competitie uit XPRIZE’s AI and Data for Good Alliance. De Alliance is een denktank die zich richt op het mogelijk maken en cultiveren van bruikbare en tastbare oplossingen voor ’s werelds meest urgente uitdagingen door de inzet van datawetenschap, machine learning en AI.

De winnaar van de Challenge ontvangt 500.000 dollar tijdens de bekendmaking in februari 2021. Teams kunnen zich voor deelname registreren tot 8 december 2020. In fase 1 ontwikkelen de teams een AI die nauwkeurige voorspellingen doet rondom de verspreiding van COVID-19 op basis van lokale gegevens, unieke interventiestrategieën en mitigatiebeleid en -praktijken. Deze fase eindigt op 22 december. In fase 2 moeten de vijftig beste teams voorschrijfmodellen ontwikkelen. Deze modellen worden geëvalueerd om te kijken in welke mate het aantal COVID-19-gevallen minder wordt en hoeveel de voorgestelde maatregelen kosten. Fase 2 eindigt in februari 2021. Teams maken in elke fase gebruik van cloud en computing diensten – geleverd door partner AWS – om zo de ontwikkeling van de voorgestelde oplossingen te faciliteren. Tot op heden hebben er 102 teams uit 23 verschillende landen zich geregistreerd.

“De Pandemic Response Challenge kan ’s werelds knapste koppen inspireren om de acute dreigingen voor onze economieën en onze levens aan te pakken”, zegt Amir Banifatemi, Chief Innovation en Growth Officer bij XPRIZE. “Door wereldwijde samenwerking kan het uiteindelijke resultaat van deze challenge een verandering teweeg brengen wat betreft het gebruik van data en AI om zo herstel te stimuleren via een reeks van economische scenario’s die door de deelnemende teams worden gecreëerd. Met vaccins in het verschiet, zijn deze voorspellende en voorschrijfmodellen enorm waardevol voor het heropenen van de samenleving in de nabije toekomst.”

“De weg om de wereldeconomieën weer op gang te krijgen moet worden geplaveid door samenwerking”, zegt Brian Humphries Chief Executive Officer van Cognizant. “We zijn daarom blij dat we samenwerken met XPRIZE om een wereldwijd, multidisciplinair ecosysteem van pioniers samen te stellen. Zo kan hun AI-expertise gebruikt worden om ons te helpen uit deze pandemie te komen. Aangezien deze teams gebruik gaan maken van Cognizant’s Evolutionary AI-onderzoek, kijken we uit naar de oplossingen die zij bieden voor het ondersteunen van besluitvormers bij het aanpakken van COVID-19 en toekomstige humanitaire crises.”

Meer informatie over de competitie vind je hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van 's werelds grootste professionele dienstverleners. De organisatie helpt klanten hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering.
Meer over Cognizant
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.