Nederlandse bedrijven tellen wereldwijd meeste geld neer voor dwangsom ransomware-aanval

Bijna helft van ondervraagde Nederlandse bedrijven slachtoffer van ransomware

| CrowdStrike | 2 min | 17 november 2020 13:22
Gewaardeerd
Copyright: CrowdStrike
Met een gemiddelde van 1,45 miljoen euro betalen Nederlandse bedrijven de hoogste dwangsom voor een ransomware-aanval wereldwijd. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Security Attitude onderzoek uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike, leider in cloud security, onder 2200 IT-beslissers en cybersecurity professionals wereldwijd. Van de ondervraagde Nederlandse bedrijven zegt 44 procent het afgelopen jaar slachtoffer te zijn geweest van ransomware. Wereldwijd ligt dit percentage op 57 procent. Van de Nederlandse bedrijven die slachtoffer zijn geweest van ransomware, zegt slechts een vijfde daadwerkelijk een dwangsom betaald te hebben.

Crisis is een opmerkelijke stimulans voor cybersecurity

Nederlandse bedrijven besteedden ook een ruim budget aan cybersecurity. In totaal gaven Nederlandse bedrijven gemiddeld 1,1 miljoen euro extra uit om de IT-uitdagingen die de Covid-19 pandemie met zich meebrengt, te overkomen. Dat is het op één na hoogste bedrag wereldwijd, na de Verenigde Staten (€1,24 miljoen). Sinds de coronacrisis groeiden de uitgaven aan cloud-technologie (68%), security-tools (63%) en IT-hardware (61%) het snelst. Twee derde (68%) van de Nederlandse bedrijven zegt tevens dat Covid-19 een stimulans is geweest voor langverwachte goedkeuringen voor beveiligingsupgrades. Voor vier op de vijf (83%) Nederlandse bedrijven heeft de coronapandemie hun algehele veiligheidsstrategie- en architectuur voor de aankomende twaalf maanden positief veranderd.

Ronald Pool, cybersecurity specialist bij CrowdStrike: “Dit jaar hebben organisaties van elke omvang te maken gehad met de professionalisering van ransomware. Dreigingsactoren hebben laten zien zeer wendbaar te zijn en de doelen waarop ze zich richten snel aan te passen op basis van veranderende omstandigheden in onze wereld. Het is zodoende niet meer de vraag of, maar wanneer je slachtoffer wordt van een cyberaanval. Daarom zoeken organisaties steeds vaker naar manieren om een snelle digitale transformatie te realiseren en hun beveiliging naar de cloud te verplaatsen. Cybersecurityteams over de hele wereld maken stappen in het verbeteren van hun beveiliging, door de beveiligingsinfrastructuur naar de cloud te verplaatsen en veel aandacht te schenken aan incidentdetectie-, respons- en herstelpraktijken.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CrowdStrike
CrowdStrike® Inc. (NASDAQ: CRWD), een wereldwijde leider in cybersecurity, herdefinieert security in het cloudtijdperk met een endpoint protection-platform dat gebouwd is om inbreuken te stoppen. Het CrowdStrike Falcon®-platform maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) op cloud-schaal en biedt real-time bescherming en inzicht om organisaties te beschermen voor aanvallen op endpoints, zowel binnen als buiten het netwerk. Het CrowdStrike Falcon-platform, gedreven door de CrowdStrike Threat Graph®, correleert wekelijks meer dan twee biljoen endpoint-gerelateerde evenementen in realtime vanuit de hele wereld. 
Meer over CrowdStrike
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.