ChargePoint integreert met Apple CarPlay om elektrisch rijden gebruiksvriendelijker te maken

Nieuwe CarPlay-functionaliteit maakt belangrijke laadgegevens zichtbaar in voertuigen om ervaring voor bestuurders te verbeteren

| ChargePoint | 2 min | 17 november 2020 14:25
Afbeelding: ChargePoint in Apple Carplay screenshot | Copyright: ChargePoint
ChargePoint, een van de grootste oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen (EV) ter wereld, integreert nu met Apple CarPlay om elektrisch rijden makkelijker te maken. De nieuwe integratie maakt belangrijke laadgegevens zichtbaar in het voertuig, zodat bestuurders deze informatie gemakkelijk kunnen inzien via het infotainment-systeem in het voertuig. Bestuurders kunnen onder andere nabijgelegen laadstations vinden, hun status inzien, een laadsessie beginnen en naar een station navigeren – zonder dat ze hiervoor hun iPhone hoeven te gebruiken tijdens hun rit. Deze integratie komt kort na de release van andere nieuwe features voor Apple-gebruikers, zoals Dark Mode, compatibiliteit met Apple Watch, en een nieuwe ChargePoint-widget in de Today View van de iPhone, waarmee bestuurders nabijgelegen laadstations kunnen vinden en realtime de laadstatus kunnen inzien.

“De verschuiving naar elektrische mobiliteit verandert de ervaring van autorijden. De ChargePoint-integratie met CarPlay is een grote stap in die verandering, die wordt gedreven door software en meer connectiviteit”, zegt Bill Loewenthal, Senior Vice President bij ChargePoint. “Door essentiële laadgegevens rechtstreeks in het infotainment-systeem van een voertuig te integreren, zijn chauffeurs in staat om gemakkelijker en sneller dan ooit te handelen op basis van betere informatie. Door hun telefoon via CarPlay met het voertuig te koppelen, hebben chauffeurs namelijk toegang tot rijke informatie uit de mobiele ChargePoint-app. De naadloze samenwerking tussen app en auto draagt bij aan de veranderende manier waarop chauffeurs en passagiers mobiliteit ervaren, nu elektrisch rijden wereldwijd aan terrein wint.”

De ChargePoint-integratie met CarPlay biedt betere connectiviteit dan voorheen. Door simpelweg een apparaat met iOS 14 of hoger te verbinden met een voertuig dat CarPlay ondersteunt, hebben bestuurders sneller en makkelijker toegang tot informatie via de hoofddisplay van het voertuig. De beschikbare informatie in de ChargePoint-app wordt middels de koppeling geïntegreerd in het infotainment-systeem in het dashboard van het voertuig. Met CarPlay hebben bestuurders toegang tot een routekaart met nabijgelegen stations, ze kunnen de status van deze stations inzien, een lijst met stations met uitgebreidere informatie bekijken en een laadsessie starten. Daarnaast kunnen bestuurders stations filteren op basis van de snelheid van beschikbare laadpunten, kosten, beschikbaarheid en stekkertype. Tot slot hebben zij direct vanuit het voertuig toegang tot een lijst met recent bezochte stations, kunnen ze een lijst met favoriete laadstations aanmaken, en kunnen ze zich op wachtlijsten inschrijven.

Deze integratie met Apple CarPlay is verder bewijs van de missie van ChargePoint om de ervaring van elektrisch rijden voor bestuurders en bedrijven te verbeteren, en zo de toekomst van elektrische mobiliteit te ondersteunen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ChargePoint
ChargePoint bouwt een nieuw laadnetwerk, zodat uiteindelijk alle mensen en goederen zich elektrisch kunnen verplaatsen. Sinds de oprichting in 2007 zet ChargePoint zich in voor bedrijven en bestuurders om de overstap naar elektrisch rijden makkelijk te maken. Het bedrijf heeft een van de grootste EV-oplaadnetwerken opgezet en heeft het meest uitgebreide portfolio met oplaadoplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het cloud-abonnementsplatform en de softwaregestuurde oplaadapparatuur van ChargePoint zijn ontworpen om ieder oplaadscenario mogelijk te maken: van thuis tot op de werkplek, bij parkeergelegenheden, horeca en retail en voor wagenparken van ieder formaat.
Meer over ChargePoint
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.