AXIS Audio Manager Edge verhoogt gebruiksvriendelijkheid van audiosystemen

| Axis Communications | 3 min | 18 november 2020 10:30
Copyright: Axis Communications
Axis Communications lanceert AXIS Audio Manager Edge, een upgrade van de audiomanagementsoftware die is geïntegreerd in de netwerkluidsprekers van Axis. Deze upgrade maakt een all-in-one audiosysteem mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven met beheer van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones, zonder dat aanvullende hardware nodig is. De toepassing wordt in alle nieuwe speakers geïntegreerd en is gratis beschikbaar voor bestaande systemen.

Netwerkluidsprekers worden tegenwoordig steeds vaker ingezet, onder andere in winkels, openbare gebouwen en commerciële omgevingen. Ze zijn geschikt om indringers af te schrikken en ongewenste activiteiten te voorkomen die zijn opgemerkt door bewakingscamera’s, door zowel live als vooraf opgenomen mededelingen af te spelen. Ook kunnen reclameboodschappen en achtergrondmuziek worden ingepland en afgespeeld.

Eenvoudig contentbeheer

Om het beheer van audiocontent nog gebruiksvriendelijker te maken, heeft Axis de geïntegreerde software AXIS Audio Manager Edge ontwikkeld. Deze toepassing maakt eenvoudige installatie, configuratie en bediening van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones mogelijk en maakt het plannen van wekelijkse content overzichtelijk. Dankzij afzonderlijke toegangsrechten voor beheerders, contentmanagers en overige gebruikers kunnen individuele machtigingen worden ingesteld en wordt het risico op fouten of storingen geminimaliseerd.

Controle over volledig systeem

Met de ingebouwde systeemmonitoring en een dashboard dat de systeemstatus weergeeft, biedt AXIS Audio Manager Edge de gebruiker een up-to-date overzicht van alle luidsprekers. Alle audio-apparaten kunnen centraal worden beheerd, waardoor eventuele problemen snel kunnen worden gesignaleerd en opgelost zonder dat iemand ter plaatse hoeft te verifiëren wat er precies aan de hand is. AXIS Audio Manager Edge beantwoordt op die manier aan de behoefte van kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een flexibel audiomanagementsysteem met intuïtieve bediening voor één of meerdere locaties.

Breed scala aan voordelen

“Netwerkaudio biedt een breed scala aan voordelen waar steeds meer bedrijven een beroep op doen”, vertelt Marco Pompili, Business Development Manager bij Axis Communications. “Analoge audiosystemen voor het afspelen van muziek of het omroepen van boodschappen met een traditionele microfoon zijn inmiddels voorbijgestreefd. Door AXIS Audio Manager Edge in onze luidsprekers te integreren, kunnen bijvoorbeeld winkeleigenaren eenvoudig lokaal of vanuit één centrale locatie via een webbrowser hun aankondigingen, reclames en achtergrondmuziek beheren, zonder extra hardware aan te hoeven schaffen. Het is kostenefficiënt, bespaart tijd en verbetert tegelijkertijd de klantervaring.”

Belangrijkste kenmerken:
  • Geïntegreerde audiomanagementsoftware: geen extra hardware nodig
  • Beheer maximaal 200 luidsprekers en 20 zones
  • Live of opgenomen boodschappen eenvoudig afwisselen met reclame en achtergrondmuziek
  • Eenvoudig plannen en instellen van wekelijkse content
  • Systeemmonitoring: altijd overzicht en controle over alle apparaten in het netwerk
Voor grotere, complexere audiosystemen kan gebruik worden gemaakt van de bestaande AXIS Audio Manager Pro-software. In het voorjaar van 2021 introduceert Axis het cloudgebaseerde AXIS Audio Manager Center, waarmee gemakkelijk kan worden opgeschaald naar duizenden locaties.

Vind hier een overzicht van Axis' audio management software en leer in deze video meer over AXIS Audio Manager Edge.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Axis Communications
Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.