Exact Foundation wordt partner van nieuw non-profit opleidingsfonds TechMeUp

Delfts softwarebedrijf gaat naast financiële steun ook andere support bieden zoals coaching en stageplekken

| Exact | 2 min | 18 november 2020 12:01
Afbeelding: Florien de Nijs, CHRO Exact en voorzitter Exact Foundation | Copyright: Exact
De Exact Foundation is een partnership aangegaan met de recent opgerichte non-profitorganisatie TechMeUp. Dit opleidingsfonds geeft ondervertegenwoordigd talent een kans op IT-omscholing door een rentevrij studievoorschot te bieden. De foundation – begin 2019 voortgekomen uit een initiatief van werknemers van het Delftse softwarebedrijf Exact – tekende deze maand het contract.

Het doel van de Exact Foundation is om programma’s te ondersteunen die bijdragen aan kansengelijkheid en inclusie in de Nederlandse IT-sector. Daarom steunt de foundation TechMeUp op financieel vlak. Door daarnaast ook andere support aan te bieden, zoals coaching en stageplekken, wil de Exact Foundation ervoor zorgen dat een stap richting de IT mogelijk is voor iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt.

Financiële barrière doorbreken

Het TechMeUp-fonds is opgericht met als doel om de financiële barrière te doorbreken voor omscholers die een baan in de IT ambiëren, maar dit niet kunnen betalen. Omscholing en andere uitgaven, zoals kinderopvang- of reiskosten, maken een switch voor bepaalde groepen onbereikbaar. Daarom biedt het opleidingsfonds een rentevrij studievoorschot van maximaal 7.500 euro aan gegadigden die gaan studeren bij één van de zes geselecteerde particuliere opleiders. Dit betalen de toekomstige IT’ers af na afronding van het opleidingstraject, wanneer ze in dienst getreden zijn.

Florien de Nijs, CHRO bij Exact en voorzitter van de Exact Foundation, spreekt van een goede match. “Diversiteit en vooral inclusiviteit maken teams en organisaties sterker. Ook binnen Exact zien we graag dat teams divers zijn. Dat proberen we niet alleen te roepen, maar ook daadwerkelijk te bewerkstelligen.”

De Nijs: “Exact staat voor gelijkheid voor iedereen en juist dat is iets wat het TechMeUp-fonds mogelijk wil maken. We hebben allemaal een andere achtergrond en bewandelen allemaal een ander pad. Vaak is er een persoon of organisatie die ons een extra kans of zetje heeft gegeven. Hoe mooi is het dat wij vanuit Exact deze zetjes aan anderen kunnen geven die op deze manier de kans op een mooie stap richting de IT- of techsector zien groeien.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Exact
Exact is opgericht in 1984 en heeft het hoofdkantoor in Delft. Exact ontwikkelt software voor financieel management, ERP en HR-salarisadministratie voor MKB-bedrijven. Klanten van Exact zijn vooral actief in de accountancy, productie, professionele dienstverlening, groothandel, logistiek en de bouwsector. Exact biedt het meest complete portfolio aan bedrijfssoftware voor MKB-bedrijven.
Meer over Exact
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.