Parallels Remote Application Server 18 integreert met Unified Windows Virtual Desktop en biedt meer mogelijkheden voor IT-beheerders

Stelt organisaties in staat om Windows Virtual Desktop, andere virtuele bureaubladen en toepassingen kosteneffectief te implementeren als naadloze uniforme oplossing voor kenniswerkers

| Parallels | 6 min | 18 november 2020 12:07
Gewaardeerd
Copyright: Parallels
Parallels, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen, kondigt vandaag de openbare technische preview van Parallels® Remote Application Server 18 (Parallels® RAS) aan. Met dit product kunnen serviceproviders en ondernemingen het computergebruik van eindgebruikers vereenvoudigen. De preview kan worden gebruikt om alvast praktijkervaring op te doen met een verrijkte Windows Virtual Desktop-ervaring.

Parallels RAS 18 biedt integratie met FSLogix Profile Containers voor een krachtiger en soepeler beheer en geavanceerde sessie-indicatoren, waaronder User Experience (UX) Evaluator van Parallels zelf. Daarnaast zijn er nieuwe functies, zoals een ingebouwde geautomatiseerde image optimalisatie en een nieuwe beheerportal. De functies zullen worden toegevoegd aan het product tijdens de lancering in december.

"Bedrijven en andere zakelijke entiteiten hebben zeer veel bestellingen geplaatst voor Parallels RAS. Dit komt met name omdat CEO's en CIO's op zoek zijn naar een kosteneffectieve, flexibele en schaalbare oplossing die in minder dan 24 uur kan worden geïmplementeerd, ongeacht of deze online wordt gehost met Microsoft Azure of Amazon Web Services, in een datacenter en/of op locatie. Op deze manier kunnen virtuele Windows- bureaubladen en -toepassingen onmiddellijk worden geleverd aan ieder apparaat. Bovendien kunnen medewerkers op afstand gemakkelijk, veilig en productief werken vanaf iedere locatie,” aldus Nick Dobrovolskiy, Senior Vice President Engineering & Support van Parallels.

"Met de aanzienlijk verbeterde ondersteuning voor Windows Virtual Desktop levert Parallels RAS 18 nu meer opties en resources voor IT-organisaties die allemaal gecentraliseerd zijn via de webgebaseerde Parallels RAS Console. Hierdoor wordt de flexibiliteit van de infrastructuur en productiviteit van medewerkers naar een nieuw niveau getild."

Integratie met Unified Windows Virtual Desktop

Parallels RAS 18 biedt kenniswerkers een unieke en veilige oplossing om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun Windows Virtual Desktop, andere virtuele bureaubladen en al hun toepassingen, ongeacht waar ze worden gehost en uitgevoerd. Daarnaast biedt de webgebaseerde Parallels RAS 18 Console IT-beheerders uniforme inzichten voor workloadbeheer. Hierdoor worden de mogelijkheden van Windows Virtual Desktop aanzienlijk uitgebreid en vereenvoudigd, omdat het beheer van alle bronnen en workloads op één centraal punt wordt geïntegreerd. Organisaties kunnen Parallels RAS-implementaties integreren met Windows Virtual Desktop om eenvoudig een unieke oplossing aan eindgebruikers te leveren, ongeacht hun locatie.

Door zowel Windows Virtual Desktop als bestaande toepassingen en bureaubladen te beheren en implementeren met Parallels RAS 18, krijg je onder meer de volgende voordelen:
 • Eén centrale plaats: Implementaties en taken beheren vanuit een gecentraliseerde webgebaseerde Parallels RAS Console;
 • Efficiënt beheer: De omgevingen, gebruikers, sessies en processen van Parallels RAS en Windows Virtual Desktop efficiënt beheren met geavanceerde indicatoren en uitgebreide beheermogelijkheden;
 • Automatisering: Administratieve routines eenvoudig automatiseren en stroomlijnen met behulp van een reeks automatiseringstools;
 • Flexibiliteit: Apps en bureaubladen in hybride omgevingen en omgevingen met meerdere Clouds implementeren;
 • Automatisch schalen: Azure en on-premises infrastructuren op- of afschalen, al naargelang de vraag;
 • Verouderde apps: Oudere toepassingen ondersteunen en leveren naast de nieuwere Windows Virtual Desktop -workloads
 • Geavanceerde functionaliteit: Toegang tot geavanceerde functies, zoals ultrasnelle aanmelding doordat sessies van te voren worden gestart, slepen en neerzetten, versneld ophalen van bestanden en universeel afdrukken en scannen.

Microsoft FSLogix Profile Containers, de favoriet van de sector

Met Parallels RAS 18 kun je FSLogix Profile Containers integreren, configureren, onderhouden en ondersteunen vanuit de Parallels RAS-console. De Microsoft FSLogix Profile Container-oplossing, de opvolger van User Profile Disks (UPD's), is in onze sector de favoriete tool voor profielbeheer. Parallels RAS 18 is een van de eerste oplossingen voor de levering van virtuele bureaubladen en toepassingen die deze mogelijkheid biedt.

Met FSLogix Profile Containers krijg je onder meer de volgende voordelen:
 • Sneller aan- en afmelden;
 • Minder verkeer en werklast op bestandsservers;
 • Risicobeperking voor beschadigde profielen;
 • Gecentraliseerd profielbeheer en opslagbeheer;
 • Optimalisatie voor Office 365-levering.

Nieuwe indicatoren voor betere gebruikerssessiegegevens en een verbeterde gebruikerservaring

Beheerders en helpdeskmedewerkers hebben volledige transparantie van gebruikerssessies nodig om de gebruikerservaring proactief te volgen en te begrijpen zonder tussenkomst van de eindgebruiker van de Parallels RAS Console. Parallels RAS 18 biedt nu een User Experience (UX) Evaluator, een nieuwe ingebouwde oplossing met een groot aantal nieuwe nuttige indicatoren.

Met de UX Evaluator heeft de beheerder een indicatieve kwantitatieve maatstaf voor de gebruikerservaring doordat de tijd wordt berekend die is verstreken tussen de gebruikersinteractie met de gepubliceerde resource en de bijbehorende respons, met inachtneming van alle factoren die van invloed zijn op de gebruikerservaring. Andere belangrijke indicatoren in Parallels RAS 18 zijn onder meer:
Parallels Remote Application Server 18 UX Evaluator en Advanced Session Metrics
Aanmeldingsduur en uitsplitsing van aanmeldingen Netwerk latentie en -kwaliteit Transportprotocol
(TCP of UDP)
Inkomende en uitgaande gegevens
binnen een sessie
Redenen voor het aantal keer dat opnieuw verbinding wordt gemaakt en dat de verbinding wordt verbroken Beschikbaarheid en gebruik van bandbreedte
Verbindingsmodus en doorstroming
De toegangslaag van Parallels RAS
(HALB's en Secure Client Gateways)
Profielbeheeroplossingen
(UPD, FSLogix of andere)
Verificatiemethoden die worden gebruikt

Ingebouwde geautomatiseerde imageoptimalisatie

Parallels RAS 18 bevat nu ingebouwde geautomatiseerde optimalisatiemogelijkheden voor de RD-sessiehosts en VDI- of Windows Virtual Desktop -workloads. Meer dan 130 verschillende vooraf geconfigureerde optimalisaties voor meerdere sessies (zoals RD-hosts) of hosts voor enkele sessies (zoals VDI's) zijn beschikbaar. Hierdoor kunnen beheerders handmatig of automatisch kiezen, afhankelijk van het gebruik en het servertype, en een efficiëntere, gestroomlijnde en verbeterde levering van virtuele apps en bureaubladen waarborgen.

Deze vooraf geconfigureerde optimalisaties kunnen eenvoudig worden bijgewerkt om toekomstige releases van Windows-besturingssystemen te ondersteunen. Daarnaast kunnen aangepaste scripts ook worden gebruikt binnen de ingebouwde tool, zodat gebruik kan worden gemaakt van reeds beschikbare optimalisaties voor implementatie op Parallels RAS-workloadmachines. Op die manier kunnen beheerders:
 • Workloads optimaliseren voor de voorbereiding van de implementatie van virtuele apps en bureaubladen;
 • Beter gebruik van hardwareresources bieden;
 • De voetafdruk van hardware en de opslagvereisten verminderen;
 • De gebruikersdichtheid verhogen en de gebruikerservaring verbeteren door sneller opstarten, aanmelden en klonen;
 • De algemene gebruikerservaring verbeteren;
 • De infrastructuurkosten verlagen.

Besparingen op RDSH- en VDI-distributie naar lokale opslagschijven

Parallels RAS 18 biedt een rendabelere methode met lokale opslag in plaats van de duurdere Storage Area Network-oplossingen (SAN). Met Parallels RAS 18 kunnen klanten klonen implementeren vanuit sjablonen die worden gebruikt als RD-hosts of VDI's, naar zowel de centraal gedeelde opslag, zoals Storage Area Networks (SAN), als naar de lokale schijven van meerdere onafhankelijke Microsoft Hyper-V-hosts.

De sjabloon wordt gedistribueerd naar de lokale opslag van opgegeven Microsoft Hyper-V-hosts, zodat klonen zich op dezelfde lokale opslaglocatie kunnen bevinden. Uitschalen is ook eenvoudig uit te voeren door andere Microsoft Hyper-V-providers toe te voegen aan de distributielijst van de sjabloonprovider.

Ervaring voor IT-beheerders, geoptimaliseerd voor mobiel

IT-beheerders moeten steeds flexibeler worden vanwege het werken op afstand. Daarom introduceert Parallels RAS 18 de Parallels RAS Management Portal, een moderne webgebaseerde configuratie- en beheerportal met uitgebreide mogelijkheden (de portal komt in de plaats van de Parallels RAS Helpdesk Tool).

Met de Parallels RAS Management Portal kunnen beheerders configuraties en dagelijkse activiteiten implementeren op zowel desktops als mobiele apparaten, bijvoorbeeld:
 • De fundamentele Parallels RAS-onderdelen, zoals RD-sessiehosts, Publishing Agents en Secure Client Gateways, centraal implementeren, beheren en configureren;
 • Resources van RD-sessiehosts publiceren en gebruikerssessies controleren en beheren
Meer functies en mogelijkheden die beschikbaar zijn in de desktopconsole, zullen naar verwachting in toekomstige releases worden geïntegreerd in de Management Portal totdat deze de belangrijkste beheerportal voor Parallels RAS wordt.

Aanvullende Parallels RAS 18-updates

Bekijk informatie over de laatste updates voor Parallels Remote Application Server (parallels.com/ras.

Beschikbaarheid en prijzen

Parallels biedt een gratis proefperiode van 30 dagen voor Parallels RAS 18 met volledige functionaliteit, inclusief 50 gelijktijdige gebruikerslicenties, op parallels.com/ras.

Parallels RAS biedt een gelijktijdige gebruikerslicentie voor 99 EUR per jaar tegen lagere aanschaf-, ondersteunings- en trainingskosten en met volledige functionaliteit vanaf het begin, inclusief een load balancer en ondersteuning. Parallels RAS is beschikbaar zowel online als bij erkende wederverkopers. Meer informatie hierover en productdetails, resources, documentatie, casestudy's en gratis proefversies met volledige functionaliteit kun je vinden op parallels.com/ras.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Parallels
Parallels is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen waarmee personen en bedrijven eenvoudig toegang krijgen tot en gebruik kunnen maken van de toepassingen en bestanden die ze nodig hebben, ongeacht het apparaat en besturingssysteem dat ze gebruiken. Met Parallels beschikken klanten over de best beschikbare technologie, of het nu gaat om Windows, Mac, iOS, Android of de cloud.

Parallels lost complexe technische problemen en problemen met de gebruikerservaring op en helpt bedrijven en individuele klanten om simpel, efficiënt en rendabel te werken met toepassingen waar ze zich ook bevinden: op locatie, op afstand, in een eigen datacenter of in de cloud. Parallels is een businessunit van Corel.
Parallels International GmbH. Parallels, het logo van Parallels, Parallels Access en Coherence zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Parallels International GmbH in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen. CorelDRAW, MindManager en WinZip zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Corel Corporation in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen.  ClearSlide is een geregistreerd handelsmerk van ClearSlide Inc. in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen.  Apple, iCloud, iPad, iPhone, Mac, MacBook Pro, macOS, Metal en Touch Bar zijn handelsmerken van Apple Inc. Alle andere genoemde product- en servicenamen, logo’s, merken en alle genoemde geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken worden alleen gebruikt voor identificatiedoeleinden en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Gebruik van merken, namen, logo's of andere informatie, afbeeldingen of materialen van een derde partij houdt geen goedkeuring in. We wijzen elk eigendomsrecht af in dergelijke informatie, afbeeldingen, materialen, merken en namen van derden.
Meer over Parallels
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.