HPE breidt HPE GreenLake VDI-clouddiensten en partnerships uit door grotere vraag naar ‘remote work’ oplossingen

Nieuwe HPE Greenlake VDI-clouddiensten bieden via partnerships met Citrix, Nutanix, NVIDIA en VMware thuiswerkoplossingen voor medewerkers

| HPE | 4 min | 18 november 2020 15:16
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten en partnerships aan voor virtuele desktop infrastructuur (VDI) oplossingen. Deze oplossingen helpen organisaties bij het faciliteren in ‘remote work’-oplossingen. Doordat medewerkers met de technologie van afstand kunnen blijven werken, beschermen organisaties hun bedrijfscontinuïteit.

Met de nieuwe HPE GreenLake voor VDI-clouddiensten voorziet HPE organisaties van bewezen technologie om een groeiend aantal medewerkers op afstand te faciliteren. De clouddiensten bieden vereenvoudigd beheer, snellere productiviteit, meer veiligheid en controle en kostenbesparingen. Bovendien maken de clouddiensten gebruik van technologie van belangrijke HPE partners zoals Citrix, Nutanix, NVIDIA en VMware.

Medewerkers en organisaties wennen aan werken op afstand

Volgens IDC was voordat de pandemie uitbrak slechts een op de vijf organisaties gewend om personeel vanuit huis te laten werken. Dit terwijl de helft van de organisaties nu verwacht dat hun medewerkers tegen het einde van 2020 (nog steeds) thuiswerken.1 Daarnaast laat een recent onderzoek van Gartner zien dat bijna de helft van alle werkgevers toekomst ziet in werken op afstand. Dit was voor het coronavirus nog minder dan een derde. Ongeveer 80 procent van de medewerkers wil ook na de pandemie minimaal een deel van de tijd op afstand kunnen werken.

HPE levert toonaangevende clouddiensten en -oplossingen waarmee organisaties hun manier van bedrijfsvoering, bijvoorbeeld met thuiswerken of smartphonegebruik, opnieuw kunnen inrichten.
HPE voorziet organisaties zo in een veilige, op maat gemaakte en productieve gebruikservaring en gespecialiseerde VDI-oplossingen. In april kondigde HPE een aantal VDI-producten aan waarmee organisaties zich kunnen aanpassen naar veranderende werkomstandigheden. Het technologiebedrijf helpt steeds meer organisaties bij hun VDI-initiatieven, waaronder Kern County en Petsure. Met behulp van de juiste partnerships biedt HPE klanten complete oplossingen.

Met HPE GreenLake voor VDI selecteren organisaties het type medewerkers om te ondersteunen en het aantal medewerkers dat op afstand moet kunnen werken. Op basis daarvan biedt HPE klanten de juiste mix van computers en devices. Het technologiebedrijf levert diensten ‘as-a-Service’ en in modules die voor ieder gebruikerstype geoptimaliseerd zijn.

De nieuw ontworpen VDI-configuraties zijn geoptimaliseerd voor elk type medewerker, of ze nu vooral gebaat zijn bij sterke rekenkracht, grafische rekenkracht of juist minder zware applicaties gebruiken. De juiste configuratie wordt gebouwd en geleverd in vooraf bepaalde formaten 100-300-500-1000. Klanten ontvangen maandelijks een factuur op basis van gebruik en kunnen waar nodig op- en afschalen. Daarmee wordt werken op afstand geoptimaliseerd voor alle type medewerkers:
  • Power users zoals applicatieontwikkelaars maken intensief gebruik van kantoorapplicaties. Zij hebben behoefte aan gemiddelde graphics en gebruiken vaak meerdere schermen. Deze medewerkers kunnen hun applicaties gebruiken op basis van een persistent of niet-persistent model via HPE ProLiant-servers of HPE Nimble Storage dHCI hyperconverged-systemen en NVIDIA GPU’s gecombineerd met NVIDIA Virtual PC-software.
  • Engineering users zijn professionals die intensieve graphics of data-analyse nodig hebben, zoals CAD/CAE-gebruikers of financiële handelaren. Door het gebruik van HPE ProLiant-servers, HPE Nimble Storage dHCI hyperconverged-systemen en NVIDIA GPU’s, gecombineerd met NVIDIA Virtual Workstation-software, profiteren zij van GPU-ondersteunde computing of mogelijkheden om data in de buurt van computemogelijkheden op te slaan zodat latentie geminimaliseerd wordt.
  • Knowledge users gebruiken overwegend applicaties voor kantoorproductiviteit en internet. Dit is eenvoudig schaalbaar tot honderdduizenden gebruikers via HPE Proliant-servers, HPE Nimble Storage dHCI of HPE SimpliVity hyperconverged-systemen.
  • Task users, zoals bijvoorbeeld callcentermedewerkers, gebruiken doorgaans een klein aantal applicaties die niet veel rekenkracht vergen. HPE ProLiant-servers of HPE Nimble Storage dHCI hyperconverged-systemen zijn geschikt voor dit type gebruikers.

“Onze klanten worstelen met de verandering naar thuiswerken als gevolg van de pandemie”, aldus Keith White, Senior Vice President en General Manager van HPE GreenLake Cloud Services. “Nu organisaties de eerste thuiswerkinitiatieven achter de rug hebben, denken ze steeds strategischer na over het nieuwe normaal en de bedrijfsvoering na de pandemie. Wij helpen ze met het vormgeven van de toekomstige werkplek. Met HPE GreenLake voor VDI leveren we gestandaardiseerde, geteste oplossingen ‘as-a-Service’ die de veiligheid en productiviteit stimuleren, het beheer vereenvoudigen en de kosten juist omlaag laat gaan.”

Nieuwe partners toegevoegd aan HPE ecosysteem

HPE breidt de mogelijkheden om HPE GreenLake voor VDI af te nemen via het partnerkanaal uit. Naast het aanbieden van VDI van Citrix biedt HPE nu ook VMware Horizon en NVIDIA virtual GPU (vGPU)-technologie voor de veeleisendere workloads. Klanten kunnen gebruikmaken van de populaire Nutanix hyperconverged (HCI) software om VDI-diensten te leveren met HPE GreenLake. Ook HPE ProLiant DX is met Nutanix-software beschikbaar om klanten te helpen bij het bouwen van private en hybride clouds met vereenvoudigd infrastructuurbeheer en de toegevoegde flexibiliteit van HPE GreenLake.

HPE en Wipro brengen hybride cloud- en infrastructuuroplossingen ‘as-a-Service’

HPE werkt samen met Wipro voor de levering van hybride cloud- en infrastructuuroplossingen ‘as-a-Service’ via HPE GreenLake. Wipro maakt de VDI-oplossing beschikbaar om klanten een cloudervaring te bieden en hun werkplekmodernisering te versnellen. Daarmee wordt het beschikbaar via het pay-per-use-model van HPE GreenLake waarmee klanten op basis van een abonnementsdienst flexibel de dienst kunnen afnemen. Klanten hebben daardoor niet meer te maken met grote investeringen vooraf of kosten voor overprovisioning, maar profiteren wel van de voordelen die on-premise biedt op gebied van controle, veiligheid en compliance.

De nieuwe mogelijkheden van HPE en partners zijn vanaf december 2020 beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.