Palo Alto Networks lanceert eerste 5G-native security aanbod in de industrie

Serviceproviders en ondernemingen kunnen nieuwe inkomstenstromen creëren terwijl ze 5G beveiligen

| Palo Alto Networks | 4 min | 18 november 2020 15:22
Copyright: Palo Alto Networks
Palo Alto Networks introduceerde vandaag het eerste 5G-native security aanbod in de industrie en brengt zijn expertise in het beveiligen van netwerken, clouds en apparaten naar de wereld van 5G. Dit nieuwe aanbod stelt serviceproviders en ondernemingen in staat om 5G-netwerken om te zetten in zeer veilige netwerken.

De belofte van 5G is veel meer dan sneller browsen op mobiele telefoons. Wanneer het goed gedaan wordt, kan 5G een enorme bedrijfstransformatie teweegbrengen. Het ontwerp van 5G-netwerken – met zijn mogelijkheid om miljoenen apparaten toe te staan in omgevingen met een hoge dichtheid - kan slimme supply chains, autonoom transport, slimme productie, massale acceptatie van het Internet of Things (IoT) en nog veel meer mogelijk maken.

"Wil 5G zijn belofte van transformerende industrieën waarmaken, dan hebben bedrijven het vertrouwen nodig dat 5G-netwerken en -services zijn beveiligd op bedrijfsniveau", zegt Anand Oswal, senior vice president en algemeen manager, Firewall as a Platform bij Palo Alto Networks. "We hebben 5G-native security gecreëerd om bedrijven het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om 5G te benutten voor het transformeren van bedrijven en om serviceproviders te helpen de nieuwe zakelijke services die ze creëren te beveiligen."

Palo Alto Networks heeft zijn expertise in het beveiligen van ondernemingen en mobiele netwerken benut en kennis van 5G-protocollen en 5G-netwerkinterfaces hieraan toegevoegd. Hierdoor kan het nu een ??aantal primeurs introduceren:
  • Gecontaineriseerde 5G-security: Een groot deel van de 5G-infrastructuur wordt gebouwd met cloud-native architecturen. Palo Alto Networks gecontaineriseerde 5G-security is ontworpen om de 5G core en edge clouds te beveiligen, zelfs in multi-cloud- en multi-vendor-omgevingen.
  • Real-time zichtbaarheid, preventie en correlatie van bedreigingen voor 5G-gebruikers/apparaat bedreigingen: Dankzij de mogelijkheid om in het ‘signaling channel’ te kijken, kunnen serviceproviders en ondernemingen securitybeleid toepassen op basis van de gebruiker en het apparaat. Real-time correlatie van bedreigingen kan helpen te bepalen welke abonnee, apparaat of machine het doelwit van een aanval kan zijn, of waar de hoofdoorzaak van bedreigingen kan liggen. Dit kan helpen bij forensisch onderzoek en versneld onderzoek naar beveiligingsincidenten.
  • 5G netwerk deelt security op: Met 5G-netwerken kunnen serviceproviders een toegewijd end-to-end deel van het netwerk bieden dat bedrijven de betrouwbaarheid en het vertrouwen geeft om 5G te gebruiken voor hun kernactiviteiten. Met Palo Alto Networks 5G-native security kunnen serviceproviders veilige versies van deze delen als nieuw product aan hun klanten aanbieden.
"We hebben een enorme kans met 5G, en beveiliging is belangrijker dan ooit. We willen een cybersecuritypartner die ons 5G-netwerk holistisch kan beschermen en die onze visie op 5G deelt. Beveiliging moet eenvoudig te implementeren en te bedienen zijn. Om voor de hand liggende redenen kan ik geen beveiligingspartnerovereenkomsten bespreken. Ik kan echter wel zeggen dat Palo Alto Networks al aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van 5G-innovatie, zoals gecontaineriseerde 5G-next generation firewalls, waarmee firewalls automatisch kunnen worden geïmplementeerd via een centrale cloud-native orchestrator. Vanuit mijn persoonlijke ervaring in de afgelopen jaren, kan ik ook zeggen dat Palo Alto Networks de diepgaande expertise en vaardigheden heeft om hun beveiligingsproducten te ondersteunen en succes te garanderen,” aldus Jeremy Capell, director Information Security, DISH Network.

“StarHub is verheugd om de eerste te zijn die klanten in Singapore de 5G-ervaring biedt. Om ons te helpen betere security te bieden aan de nieuwe 5G-infrastructuur en de services die zullen worden geleverd, werken we graag samen met Palo Alto Networks om hun toonaangevende 5G-securitymogelijkheden in ons netwerk te integreren. Dit helpt ons niet alleen een veilig 5G-netwerk te bouwen, het stelt ons ook in staat om nieuwe en innovatieve diensten te lanceren”, zegt Chong Siew Loong, Chief Technology Officer van StarHub.

"5G-netwerken brengen nieuwe mogelijkheden en transformeren de netwerkarchitectuur door gebruik te maken van containers en multi-clouds, wat gigantische service-innovatie mogelijk maakt. Ondernemingen in verticale markten zoals de auto-industrie, productie, olie en gas, mijnbouw enz. omarmen 5G-netwerken om hun industrieën te transformeren.", zegt Tanner Johnson, Omdia. "Dit stelt een vereiste voor serviceproviders en ondernemingen om security in het hele 5G-netwerk te integreren en veilige connectiviteitsdiensten tot stand te brengen. De innovatie met Palo Alto Networks 5G-native security ondersteunt deze benadering."

Meer informatie

Meer informatie over Palo Alto Networks Enterprise 5G-native security aanbod is hier beschikbaar.

Beschikbaarheid

5G-securitymogelijkheden zijn beschikbaar op de volgende Palo Alto Networks-firewalls: PA-5200-serie en PA-7000-serie hardwaremodellen, evenals alle VM-serie / CN-serie softwaremodellen met PAN-OS® 10.0+. Security services kunnen worden toegevoegd op basis van use case-vereisten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.