Hogeschool van Amsterdam kiest voor Unit4 Bedrijfssoftware voor betere aansluiting voor studenten op de arbeidsmarkt

| Unit4 Bedrijfssoftware | 2 min | 19 november 2020 15:34
Copyright: HVA
De Hogeschool van Amsterdam heeft met ingang van dit studiejaar voor de opleiding Accountancy gekozen om met Fiscaal Gemak van Unit4 Bedrijfssoftware te werken om een betere aansluiting op de arbeidsmarkt te vinden. Aangezien de vorige werkprocessen en software niet representatief waren voor de praktijk, is gekozen een overstap te maken. Daarnaast maakt deze software het eenvoudiger om de leerlingen te controleren en te begeleiden tijdens hun studie.

Met de keuze van Fiscaal Gemak van Unit4 Bedrijfssoftware gaat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zowel de jaarrekening- als de aangiftesoftware gebruiken, met als belangrijkste reden de integratievoordelen. Fiscaal Gemak is de toonaangevende applicatie voor én door fiscalisten om de aangiftes en jaarrekeningen te verzorgen voor hun klanten. Fiscaal Gemak is onderdeel van Accountancy Gemak: het online platform waarmee accountants en hun klanten vanuit één dataset op één platform slim samenwerken.

Door Fiscaal Gemak te gebruiken, hebben de studenten zo min mogelijk manuele acties en kunnen zij beter en meer geïntegreerd leren werken. Op deze manier kunnen de leerlingen zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt door middel van een gebruiksvriendelijke applicatie. De uitgebreide functionaliteiten en integratiemogelijkheden zorgen voor een efficiënte werkwijze. Accountancy Gemak is de enige applicatie in de markt die het mogelijk maakt om de jaarrekening en de fiscale aangifte binnen een platform digitaal op te stellen en vervolgens ook te deponeren. Hierdoor is exporteren en importeren of zelfs handmatig ‘overkloppen’ niet langer nodig is. De verwerkingssnelheid neemt hierdoor toe, waardoor toekomstige werkgevers meer waarde aan de potentiële werknemer zullen ontlenen.

“De vorige werkwijze bij de opleiding Accountancy was niet optimaal waardoor studenten met een MacBook de software bijvoorbeeld ook niet konden gebruiken”, legt Jasper van der Klooster, docent Accountancy bij HvA, uit. “Daarbij zagen we een gat tussen wat we de studenten leerden en wat er in de praktijk van hen gevraagd wordt. Nu we onze studenten met Fiscaal Gemak kunnen laten werken, kunnen we ze veel beter voorbereiden op wat hen te wachten staan na hun afstuderen en kunnen potentiële werkgevers hen gelijk goed inzetten. Dat is precies wat we met onze opleiding beogen.”

“Wij geloven in de voortdurende toegevoegde waarde van de accountancybranche voor ondernemend Nederland”, aldus Joris van Leeuwen, Chief Commercial Officer bij Unit4 Bedrijfssoftware. “Ik ben erg blij dat de Hogeschool van Amsterdam voor ons, en specifiek Fiscaal Gemak, heeft gekozen. Daarmee kunnen de HvA en zijn studenten alles onder controle houden en worden ze op de juiste manier klaargestoomd voor de praktijk.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Unit4 Bedrijfssoftware

Unit4 Bedrijfssoftware is leverancier van verrassend slimme oplossingen voor de accountant, de ondernemer en de grootzakelijke markt. Met een track-record van 40 jaar weten we als geen ander hoe we bedrijfssoftware kunnen leveren waarmee onze klanten ‘alles onder controle’ houden. Zo kan de accountant beter zijn toegevoegde waarde laten zien en ondernemers doen wat zij leuk vinden; succesvol ondernemen.
Meer over Unit4 Bedrijfssoftware

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.