Forrester benoemt Workfront tot leider in work management-oplossingen

Forrester prijst onder meer de inzetmogelijkheden op ondernemingsniveau

| Workfront | 3 min | 20 november 2020 10:43
Gewaardeerd
Afbeelding: The Forrester Wave, Collaborative Work Management Tools, | Copyright: Forrester Research
Het onafhankelijke onderzoeksbureau Forrester heeft Workfront, leverancier van het gelijknamige work management-platform, benoemd tot leider binnen het marksegment van de work management-systemen, in de ranglijst die gebaseerd is op het huidige productaanbod van de onderzochte leveranciers. Het rapport roemt met name Workfront’s inzetmogelijkheden op de hoogste bedrijfsniveaus.

Forrester kent Workfront de rol van leider toe binnen de softwarecategorie ´work management´ in het laatste ´Forrester Wave´-rapport, getiteld ´Collaborative Work Management Tools 2020´. Haal het rapport hier* binnen voor de volledige bespreking.

Forrester´s analisten selecteerden voor hun onderzoek de negen meest relevante leveranciers van ´collaborative work management tools´ en beoordeelden die vervolgens op de mogelijkheden die zij bieden. Forrester benoemde Workfront daarbij tot leider, omdat het ´sterk is in drie categorieën: 1) managementmogelijkheden tot op de hoogste bedrijfsniveaus; 2) samenwerkingsmogelijkheden door het delen en beschikbaar stellen van inhoudelijke informatie; en 3) uitgebreide analysemogelijkheden´.
  1. Bedrijfsbrede mogelijkheden:
  • ´Workfront biedt de beste mogelijkheden voor bedrijfsbrede operationele systemen. In tegenstelling tot zijn concurrenten, heeft Workfront het bedrijf als geheel altijd voorop geplaatst in zijn benadering van het work management van samenwerkende afdelingen en taakgroepen. Workfront biedt solide plannings- en controlemogelijkheden die plaatsvinden op afdelingsniveau, eerder dan door verspreiding via individuen of taakgroepen.´
  • ´Workfront biedt van alle besproken leveranciers het uitgebreidste portfoliobeheer voor producten en diensten; voor het beheer van de beschikbare productie-middelen; en de uitgebreidste mogelijkheden voor het financiële beheer.´
  1. Informatiedelen: ´De mogelijkheden voor het delen van en samenwerken aan informatie en content is binnen Workfront veelomvattend en ondersteunt een veelheid aan bestandsformaten; dynamische informatie; en biedt werkstromen voor de beoordeling en goedkeuring.´
  2. Analyses: ´Workfront´s analysemogelijkheden stellen gebruikers in staat metadata en veldinformatie uit gekoppelde systemen over te zetten naar modelrapporten. Fusion, Workfront´s integratieplatform, laat gebruikers ook informatie van derden toevoegen aan geheel eigen maatwerkrapportages.´
In Forrester´s onderzoekscategorie ´Strategie´ verdiende Workfront de maximale vijf punten in vier criteria:
  • de visie waarop het work management-platform is gebaseerd
  • de gefaseerde uitrol van het platform
  • het partner-netwerk
  • de geplande verbeteringen
Forrester zegt het in zijn ´Collaborative Work Management Tools 2020´-rapport zo: ´Workfront’s product-ontwikkelingsplannen zijn uitmuntend´.

”Afgelopen jaar is een keerpunt geweest voor Workfront”, zegt CEO Alex Shootman. ”We hebben ons binnen de markt weten te onderscheiden als dé gevestigde partij voor bedrijfsbreed work management. Forrester’s nieuwe rapport verbindt Workfront´s tweeledige rol naar onze klanten. Enerzijds leveren we de voorkeurstechnologie voor bedrijfsbrede transformatie. Anderzijds zijn we de gewaardeerde partner van ´s werelds grootste en meest innovatieve bedrijven. Een heel mooie basis voor verdere samenwerking met onze klanten, medewerkers en ons partnernetwerk, om de nieuwe softwarecategorie van het work management verder op te stuwen.”

Forrester Total Economic Impact study

In aanvulling op de benoeming van Workfront tot leider in de laatste Forrester Wave, voerde Forrester Consulting op verzoek ook een Total Economic Impact?studie uit die aantoont dat Workfront ondernemingen ´verregaande productiviteitsverbeteringen´ oplevert door miljoenenbesparingen, met een rendement op de investering van 285 %.

In maart dit jaar benoemden de eveneens onafhankelijke analisten van IDC Workfront al tot leider in hun MarketScape: Worldwide Work Management and Project and Portfolio Management 2020 Vendor Assessment.

*) https://www.workfront.com/resources/forrester-named-workfront-leader-forrester-wavetm-collaborative-work-management-tools-q4-2020

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Workfront
Over Workfront
Workfront is de leverancier van het eerste work management-platform in het digitale tijdperk, dat medewerkers doet opbloeien en bedrijven laat floreren. Workfront is er voor de mensen in organisaties en verbindt medewerkersgroepen naadloos met elkaar, terwijl het eenvoudig integreert met bestaande toepassingen en systemen. De mogelijkheid om kritieke succesfactoren te volgen, meten en analyseren, zorgt ervoor dat iedereen dezelfde, heldere doelen dient.
Meer over Workfront
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.