Heb je een date? Gebruik dan je smartphone niet!

| Smartphonehoesjes | 2 min | 20 november 2020 11:01
Afbeelding: Verschil mannen en vrouwen teveel op smartphone | Copyright: Smartphonehoesjes
Welke invloed heeft de smartphone op het liefdesleven? Smartphonehoesjes.nl deed onderzoek naar het smartphonegebruik van bijna duizend Nederlanders tijdens een date. Over één ding is iedereen het eens: tijdens een gesprek wordt de smartphone niet gewaardeerd. Toch zijn er een paar opvallende do’s en don’ts per leeftijdscategorie.

Smartphone tijdens een date

De smartphone maakt het regelen van een date een stuk makkelijker. Toch kan je hem tijdens een date beter opbergen. Het is voor 24% van de respondenten namelijk een grote ergernis als de smartphone – lonkend met notificaties – op tafel ligt. En wil je tussendoor ‘even snel’ een appje beantwoorden? Doe maar niet, want dat wordt door 43% écht niet gewaardeerd.

Een date is juist het moment om offline te zijn. Bijna de helft van de respondenten is dan ook van mening dat de telefoon beter op stil kan. Tenzij er een noodgeval is natuurlijk, dan heeft tweederde er wel begrip voor dat je smartphone deelneemt aan de date. Maar wees gewaarschuwd: de smartphone stoort het meest tijdens een gesprek (35%), als er mensen over de vloer komen (22%) en als je dineert in een restaurant (17%).
Smartphone checken tijdens een date: verschil in cijfers 15 tot 25 jarigen en 26 tot 35 jarigen

Millennials zijn een stuk makkelijker

Opvallend is dat 26- tot 35-jarigen hierin juist een stuk makkelijker zijn. Zo vindt 35% van de leeftijdscategorie, waarin millennials zich bevinden, het best kunnen dat je de smartphone checkt tijdens een date. Ook hoeft voor 46% de telefoon niet op stil te staan. De aanname dat deze generatie is opgegroeid met de smartphone – en daardoor hierin wat makkelijker is – gaat niet helemaal op. De jongere generatie (15- tot 25-jarigen) is hierover namelijk meer uitgesproken. Bijna de helft vindt dat de smartphone op stil moet en het checken van notificaties is voor 42% not done.
Teveel op smartphone: verschil mannen en vrouwen
‘Je zit teveel op je smartphone’
Bij de stellen die elkaar al langer kennen, blijkt dat 20% vindt dat de partner teveel met een smartphone bezig is. Het tegenstrijdige is dat een hoger percentage (25%) van de respondenten zélf wel eens een opmerking van een partner heeft gekregen over het vele smartphonegebruik. Vrouwen horen dit net iets vaker (26%) dan mannen (23%). Misschien valt het eigen smartphonegebruik toch iets minder op?

Het volledige onderzoek is terug te vinden via: Invloed smartphone op dateleven Nederlanders.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Smartphonehoesjes
Smartphonehoesjes.nl is in 2011 gestart door Martijn Hooft met als doel om voor iedereen betaalbare telefoonaccessoires op de markt te brengen. Zo is hij op 20-jarige leeftijd begonnen met de verkoop van telefoonaccessoires aan kleine resellers. Zijn broers Stefan en Marcel stapten in en er wordt een webshop gelanceerd. Inmiddels is het bedrijf actief in meerdere landen. Smartphonehoesjes.nl heeft de laatste jaren verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Het bedrijf is door Emerce bekroond tot één van de meest innovatieve e-commercebedrijven en heeft verschillende FD Gazelle Awards gewonnen.
Meer over Smartphonehoesjes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.