Kaspersky voltooit verhuizing gegevensverwerking naar Zwitserland en opent nieuw Transparency Center in Noord-Amerika

| Kaspersky | 4 min | 20 november 2020 15:38
Copyright: Kaspersky
Kaspersky kondigt vandaag de voltooiing aan van belangrijke mijlpalen van het Global Transparency Initiative: de verplaatsing van de gegevensopslag- en verwerkingsactiviteiten van Rusland naar Zwitserland en de opening van het vijfde Transparency Center van het bedrijf in Noord-Amerika. Met de toegenomen transparantie roept het bedrijf op tot gezamenlijke inspanningen om de veiligheid en integriteit van moderne softwareproducten te verbeteren.

Drie jaar geleden kondigde Kaspersky zijn Global Transparency Initiative (GTI) aan, met oog op een nieuwe aanpak voor de cyberbeveiligingsindustrie op basis van meer transparantie en verantwoording. Het doel was om de bredere cyberbeveiligingsgemeenschap en belanghebbenden te betrekken bij het valideren en verifiëren van de betrouwbaarheid van haar producten, interne processen en bedrijfsactiviteiten.

Transparantie en verantwoording

Als zodanig heeft het bedrijf de broncode van zijn software geleverd voor onafhankelijke beoordelingen, een aantal beoordelingen door derden uitgevoerd, waaronder de SOC2-audit door een Big Four-bedrijf, en heeft het de ISO27001-certificering behaald voor zijn datadiensten. Kaspersky heeft ook zijn infrastructuur voor gegevensverwerking verplaatst van Rusland naar Zwitserland en kondigde vandaag de succesvolle voltooiing van deze overgang aan.

North American Transparency Center

Daarnaast kondigt Kaspersky de opening aan van zijn North American Transparency Center in samenwerking met de CyberNB Association in New Brunswick, Canada. Zoals overeengekomen bij de start van GTI in oktober 2017, opent het bedrijf samen met de CyberNB Association zijn Transparency Center in Noord-Amerika. CyberNB is een non-profitorganisatie die een ecosysteembenadering hanteert om de cyberbeveiligingsresultaten te verbeteren door middel van betrokkenheid en samenwerking met de particuliere sector, de overheid, de academische wereld, kennis- en vaardigheidsopbouw en talentwerving en personeel ontwikkeling belanghebbenden.

"CyberNB is verheugd dat Kaspersky is toegetreden tot ons Critical Infrastructure Protection Network (CIPnet) en is blij het bedrijf begin 2021 te verwelkomen in het Cyber Center", aldus Tyson Johnson, CEO van CyberNB. "Kaspersky heeft laten zien dat hij zich inzet voor transparantie als een belangrijk onderdeel van het vertrouwen van de klant, en we weten dat het bedrijf actief betrokken zal zijn met andere CIPnet-leden bij veel belangrijke onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven in de toekomst."

Andere locaties wereldwijd

De faciliteit in Noord-Amerika gaat begin 2021 van start en wordt de vijfde locatie van het bedrijf waar Kaspersky-partners de mogelijkheid krijgen om de broncode te bekijken en meer te weten te komen over engineering en gegevensverwerking, evenals over het productportfolio. Eerder in 2020 werden de Transparency Centra in Sao Paulo en Kuala Lumpur volledig operationeel. Kaspersky heeft ook zijn eerste locatie, in Zürich, opnieuw gelanceerd: deze is verplaatst naar het datacenter van Interxion. In de toekomst zal het bedrijf unieke toegang bieden aan zijn klanten en vertrouwde partners om gegevensbeveiligingscontroles te ervaren en rechtstreeks toegang te krijgen tot de gegevensbeheerpraktijken van het bedrijf voor externe beoordeling en onderzoek.

Ook GTI-verplaatsing Azië-Pacific

Naast Europa, de Verenigde Staten en Canada heeft Kaspersky ook de gegevensopslag en -verwerking voor een aantal Azië-Pacific-landen verplaatst. De lijst met landen in Azië-Pacific die onderdeel zijn geworden van de GTI-herplaatsingsplannen, omvat Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Bangladesh, Brunei, Cambodja, India, Indonesië, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Nepal, Pakistan, Filipijnen, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam. De klantbedreigingsgegevens die worden gedeeld door gebruikers die zich op deze locaties bevinden, worden nu verwerkt in twee datacentra in Zürich, Zwitserland, en bevatten verdachte of voorheen onbekende kwaadaardige bestanden die de producten van het bedrijf naar het Kaspersky Security Network (KSN) sturen voor geautomatiseerde malware-analyse.

Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky: “In de drie jaar sinds de aankondiging hebben we de grote transformatie van benaderingen en regelgeving op het gebied van gegevensbeveiliging gezien. We zien dat investeringen in vertrouwen en transparantie langzamerhand een industriestandaard worden, en ik ben er trots op dat ons bedrijf een van de pioniers op het gebied van transparantie is."

Ontwikkelingen

Gezien de uitdagende reis- en bezoekersbeperkingen, hebben klanten en partners nu ook de mogelijkheid om de broncode op afstand te bekijken. Klik hier link om externe toegang tot Kaspersky Transparency Centers aan te vragen. Binnen het Global Transparency Initiative heeft het bedrijf ook andere ontwikkelingen bereikt, waaronder verbeteringen aan het Cyber Capacity Building-programma dat eerder in mei werd aangekondigd, en ook het Bug Bounty-programma. Lees hier de laatste update van het bedrijf voor meer informatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.