Extreme Networks traint 50.000 nieuwe cloud networking engineers voor de groeiende digitale economie

Universiteiten en hogescholen wereldwijd gebruiken IT-curriculum Extreme Academy Program

| Extreme Networks | 5 min | 23 november 2020 15:18
Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, introduceert een nieuw wereldwijd initiatief voor iedereen die een (andere) loopbaan ambieert in de technologiesector: Extreme Academy Live. Extreme Academy Live is een acht weken durende training die vanaf 3 december 2020 gratis te livestreamen is. De training brengt cursisten de grondbeginselen bij van netwerktechnologie, draadloze communicatie en het internet. Extreme Academy Live is voor iedereen toegankelijk. Nadat ze de training hebben afgerond, ontvangen cursisten een sectorcertificering en beschikken ze over een waardevolle basis voor een nieuwe carrière.

Universiteiten en hogescholen over de hele wereld bieden het Extreme Academy-curriculum aan – zowel via traditionele als virtuele programma’s –voor technologie-gerichte carrières, zoals het Engelse Barnsley College, het Portugese Polytechnic Institute of Tomor, de Amerikaanse Gannon University en de Portugese Santarém School of Management and Technology. Ook IT-partners Netjer Networks en STEP CG stellen dit curriculum beschikbaar.

De belangrijkste feiten:
  • De COVID-19-pandemie heeft digitale-transformatiestrategieën in een stroomversnelling gebracht. Hierdoor is de vraag naar netwerkbeheerders, data engineers en IT-managers sectorbreed toegenomen; het aantal vacatures voor junior enterprise architects op vacaturesite Indeed is sinds 2019 met 278 procent gestegen. En ook de vraag naar andere technologie-expertises stijgt. Universiteiten en hogescholen die studenten een voorsprong willen geven in bloeiende sectoren als technologie, moeten hen uitrusten met vaardigheden die direct zijn toe te passen in de echte wereld.
  • Extreme Academy is een academisch curriculum ontworpen om aankomende IT-professionals kennis bij te brengen over netwerken, security, de basis van de cloud en machine learning en artificial intelligence. Cursisten die de verschillende cursussen binnen de training afronden, verdienen belangrijke accreditaties en certificeringen, inclusief een Extreme Networks Associate-kwalificatie.
  • Extreme Academy Live is gericht op mensen die op zoek zijn naar een opstapje naar de netwerksector. Met het oog op het doel van Extreme om te helpen de digitale kloof te overbruggen, is de training gratis. Bezoek de Extreme Academy-programmapagina voor meer informatie en voor aanmelding.
  • Voor universiteiten en hogescholen zijn de Extreme Academy-cursussen beschikbaar via virtuele klaslokalen, omdat veel scholen momenteel afhankelijk zijn van les op afstand. De flexibele lesplannen van Extreme Academy zijn te integreren in bestaande curricula of te volgen naast andere studies. Er is geen voorkennis nodig op het gebied van netwerken. Partnerscholen en -bedrijven ontvangen lesmateriaal, state-of-the-art lab-apparatuur, een gevarieerd trainingenportfolio en een nieuwe recruitmenttool.

Academy-highlights

Luis Oliveira, Undergraduate Program Director of Informatics Engineering, Polytechnic Institute of Tomar, Portugal: “We vinden altijd nieuwe mogelijkheden voor onze studenten om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. We zijn trots het Extreme Academy-curriculum te hebben toegevoegd aan ons programma. Extreme Academy leert onze studenten niet alleen van alles over de grondbeginselen van IT, zoals netwerken, maar geeft ze ook de kans om accreditaties en certificeringen te verdienen. Hiermee zijn ze de komende jaren voorbereid op het steeds competitiever wordende talentlandschap.”

Doug Oathout, Chief of Staff and Director of Marketing and Communications, Gannon University, Verenigde Staten: “Het is ons doel om onze studenten uit te rusten met de vaardigheden die ze nodig hebben om na hun afstuderen een baan te vinden én om de volgende generatie leiders te worden. Met Extreme Academy voorzien we in hands-on, bruikbare training en geven we studenten de kans om belangrijke certificeringen te verdienen in een veeleisende sector. We zijn trots deel uit te maken van dit groeiende programma en kijken ernaar uit onze studenten blijvend een zeer modern curriculum aan te bieden.”

Filipe Duarte, Senior System Engineer bij Santarém Management and Technology School, Portugal: “Toen we de School of Management and Technology in 1985 oprichtten, was het onze missie om de ontwikkeling van het individu altijd voorop te stellen. De toevoeging van het Extreme Academy-curriculum aan onze school is daarom een belangrijke mijlpaal. Het helpt ons onze sterke reputatie op het vlak van kwaliteit hoog te houden, en ondersteunt ons doel om studenten te voorzien van de kennis en kwalificaties die ze nodig hebben voor een succesvolle carrière. Nu de vraag naar IT-vaardigheden groeit, zijn wij in staat de volgende generatie talent belangrijke technische IT- en netwerkvaardigheden bij te brengen via Extreme Academy.”

Azhar Iqbal, Director of IT, Barnsley College, Barnsley College – Verenigd Koninkrijk: "Nu het afgelopen jaar de digitale transformatie voor bedrijven over de hele wereld is versneld, erkennen we hoe belangrijk het is om onze studenten toegang te blijven geven tot geavanceerde technologische opleidingen, zodat ze in de toekomst kunnen slagen op de arbeidsmarkt. We hebben al een Extreme Academy klaslokaal toegevoegd in ons SciTech Centre en we moedigen onze studenten nu actief aan om te kijken naar het nieuwe initiatief van Extreme, Extreme Academy Live, zodat ze een extra industrie-certificering kunnen krijgen om hun netwerkvaardigheden verder te verbeteren".

Carlos Junco, Engineer Director, Netjer Networks: “De mogelijkheid om een training op afstand te volgen, is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Zonder programma’s zoals Extreme Academy zou de kloof tussen de vraag naar IT-diensten en het aantal bekwame professionals alleen maar groter worden. Het is belangrijk voor ons om deel uit te maken van het doel om die kloof te dichten en we zijn trots een bijdrage te leveren aan de groei van Extreme Academy.”

Ed Walton, Title, STEP CG: “Als engineering-bedrijf op het gebied van IT-dienstverlening en partner van Extreme, hebben we als doel direct toepasbare en bruikbare IT-training ter beschikking te stellen in onze regio. Met Extreme Academy realiseren we dat doel en voorzien we programmadeelnemers van echte sectorcertificeringen, die in de competitieve en snel veranderende arbeidsmarkt van vandaag waardevoller zijn dan ooit.”

Dan Dulac, Vice President of Solutions Strategy, Extreme Networks:

“De huidige arbeidsmarkt is onvoorspelbaar. Als speler in de IT- en netwerksector mogen we ons gelukkig prijzen dat er een groeiende vraag is naar deze vaardigheden. Extreme wil met Extreme Academy bijdragen aan het tegemoetkomen aan de vraag naar bekwame netwerkengineers en IT-professionals. Het programma biedt gedetailleerde training en certificering via universiteiten en hogescholen en partnerships. Ook maken we deze training voor iedereen toegankelijk, namelijk door Extreme Academy te livestreamen. We zijn enthousiast over de snelle groei van het programma en kijken ernaar uit meer trainingen op te zetten met organisaties over de hele wereld.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.