Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag: Cybersecurity begint bij een sterk wachtwoord

| BlackBerry | 3 min | 23 november 2020 16:39
Gewaardeerd
Bedrijven wereldwijd worden dagelijks geconfronteerd met cyberaanvallen. Wanneer bedrijven en consumenten aan cybersecurity denken, denken ze al gauw aan antivirus (AV)-software en het vermijden van verdachte hyperlinks. Echter is er een ander belangrijk en essentieel element wat we nog steeds heel vaak over het hoofd zien: een sterk en veilig wachtwoord. Het is een onmisbaar onderdeel van de beveiliging waar zelfs de huidige president van de Verenigde Staten mee worstelt, gezien zijn Twitter-account waarschijnlijk voor de tweede keer is gehackt.

De nationale Verander Je Wachtwoorden Dag is een ideaal moment om je eigen beveiligingsmaatregelen eens beter te bekijken. Onderneem je zelf de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat persoons- of bedrijfsgegevens niet per ongeluk in verkeerde handen terechtkomen? BlackBerry biedt enkele richtlijnen:

1. Meerdere factoren

Naast het regelmatig wijzigen van je wachtwoord en het gebruik van complexe letter-, cijfer- en symboolcombinaties, kan multi-factor authentication (MFA) een extra beveiligingslaag bieden. Dit betekent dat je een extra stap toevoegt aan het authenticatieproces om gegevens te beschermen. Tweefactorauthenticatie, zoals het gebruik van een wachtwoord en een code die via sms wordt verzonden, is de meest voorkomende vorm.

Alex Willis, Vice President, Sales Engineering bij BlackBerry: “Het probleem is dat sms geen veilige of betrouwbare bezorgmethode is. Dus hoewel er een extra stap in het authenticatieproces wordt toegevoegd, verhoogt het de beveiliging niet op een zinvolle manier – ‘SMS hijacking’ is een veelvoorkomend probleem en er is geen garantie dat een sms-bericht wordt afgeleverd. Een goede suggestie is om over te gaan op de (versleutelde) bezorging van MFA-tokens via e-mail – hoewel het phishing niet voorkomt."

2. Blijven bevestigen

Zelfs met een veilige en betrouwbare implementatie van MFA, beperk je nog steeds de beveiliging van applicaties en gegevenstoegang tot een momentopname. Vooral in het bedrijfsleven vereist beveiliging continue en contextuele authenticatie voor het beveiligen van sessies, ook na het inloggen. MFA alleen kan beveiligingsproblemen, zoals risico's van gekaapte sessies, niet oplossen, en het MFA-apparaat zelf kan ook worden besmet.

Continuous authentication maakt gebruik van het gedrag van werknemers en andere op gebruik gebaseerde patronen om de identiteit van de gebruiker constant op een onopvallende manier te verifiëren.

Alex Willis: “Het beveiligingsniveau zou bijvoorbeeld veranderen naarmate de gebruiker VPN-toegang aanvraagt ??bij een hotel (hoog risico) of het gebruikelijke thuiskantoor (lager risico). Met beveiligingssoftware die continue authenticatie gebruikt, wordt een potentiële hacker automatisch de toegang tot apps geweigerd wanneer deze ongebruikelijk gedrag vertonen, ongeacht een geslaagde authenticatiegebeurtenis. Dit verbetert de beveiliging en tegelijkertijd de ervaring van de eindgebruiker. “

3. Blijf waakzaam

We kunnen nog lang doorgaan over cybersecurity, maar met bewustzijn alleen kom je er niet. Het is belangrijk om MFA te implementeren, je wachtwoorden regelmatig te wijzigen en niet te vergeten om gebruik te maken van een complexe combinatie met verschillende tekens en cijfers. Een dag als Verander Je Wachtwoorden Dag herinnert ons precies daaraan: om ons meer bewust te worden van alle online risico's. En een groot deel van die bewustwording betekent het beschermen van je digitale leven en zo phishing-pogingen te voorkomen.

Maar hoe identificeer je dan een poging tot phishing? Controleer allereerst het daadwerkelijke e-mailadres op vreemde spelling, cijfers of tekens. Vervolgens pas je datzelfde concept toe op website-URL's. Bijvoorbeeld: een vorm van phishing bracht gebruikers naar een perfecte kopie van het Gmail-inlogportaal, maar met een zichtbaar afwijkende URL.

Afsluitend: blijf kalm en neem de tijd als er iets niet goed voelt. Dat geldt vooral wanneer de e-mail of website een gevoel van urgentie of paniek probeert te creëren. Een paar minuten extra besteden aan het inspecteren van een e-mailadres, of het door een collega laten checken is prima. Onthoud dat je met een paar minuten uiteindelijk jezelf of je organisatie veel kosten kunt besparen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.